ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μέτοχοι offshore εταιριών βουλευτές και υπουργοί και με τη... βούλα


Μια ρύθμιση που επιτρέπει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει offshore εταιρείες συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή.


Συγκεκριμένα, το άρθρο 178 προβλέπει πως υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες  αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% ως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν θα φορολογούνταν στην χώρα μας. 

Ακόμη, η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ, και με αυτόν τον τρόπο θα νομιμοποιηθούν και θα διαφύγουν των συνεπειών όλοι όσοι δεν ήταν ως τώρα «νόμιμοι».
Στη σκληρή ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore. Είναι ντροπή τους. Προκαλούν την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους. Οι πολίτες και η Νέα Δημοκρατία απαιτούμε να απολογηθούν αμέσως», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ σε ανάλογο ύφος το ΠαΣοΚ ζητεί την απόσυρση της διάταξης: «Οι  υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να  έχουν  offshore εταιρίες. Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ. Μία ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι  οι βουλευτές τους. Τέρμα τα παραμύθια ότι  δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν ''όχι''. Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά. πέρασε ανάμεσα στις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια