ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης στην 'Πρωινή Γραμμή'του ΣΚΑΙ για την επένδυση του Ελληνικού


Προσκεκλημμένος της πρωϊνής εκπομπής του ΣΚΑΙ "Πρωϊνή Γραμμή" ήταν σήμερα ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος συζήτησε με τους δημοσιογράφους κ.κ. Λυριτζή και Οικονόμου για την επένδυση του Ελληνικού, η οποία μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας. 



Ο Δήμαρχος κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή είπε πως στο Ελληνικό ήταν εγκατεστημένοι Πόντιοι πρόσφυγες οι οποίοι προκειμένου να γίνει το αεροδρόμιο, πριν από 75 χρόνια, αναγκάστηκαν να φύγουν.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σήμερα ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάψει να είναι ο "φτωχός συγγενής" των νοτίων προαστίων, αφού όσα χρόνια λειτουργούσε το αεροδρόμιο δεν μπορούσε να υπάρξει κανενός είδους αξιοποίηση και ανάπτυξη. "Μηδέν αξιοποίηση στο Ελληνικό λόγω αεροδρομίου" τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος. "Ούτε πάρκα, ούτε μαρίνες, ούτε εμπορική αξιοποίηση  ενώ 15 χρόνια μετά το κλείσιμό του ο χώρος ρήμαζε και απαξιωνόταν". 

Επεσήμανε πως η τοπική κοινωνία εκφράστηκε θετικά ψηφίζοντας ανθρώπους που είπαν ναι στην αξιοποίηση, ναι στην επένδυση, αλλάζοντας το στάτους των προηγούμενων δημοτικών αρχών που ζητούσαν αποκλειστικά την κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου. 
Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη θέση του απέναντι στην επένδυση και στην πολεμική που δέχθηκε από κύκλους οι οποίοι εναντιώνονται.

"Ξεκίνησε μια προσπάθεια με την κυβέρνηση Σαμαρά, είπε "και φτάσαμε μέχρι σήμερα. Δέχθηκα μεγάλη επίθεση από ορισμένους. Έχω πληρώσει μεγάλο πολιτικό τίμημα για τις θέσεις μου σχετικά με την ανάπτυξη του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού, οι οποίες ήταν πάντα σταθερές και καθαρές". 

Τόνισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη δημόσια παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου και στη διαβούλευση, γιατί όπως είπε πιθανόν φοβήθηκε, λέγοντας κατηγορηματικά ότι αυτό "έπρεπε να έχει ήδη γίνει". 

Τι διεκδικεί ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης 
Αναφορικά με τις διεκδικήσεις του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ο κ. Κωνσταντάτος ανέφερε πως ο δήμος πρέπει να έχει κυρίαρχη θέση σ' αυτή την ιστορία ως συμμέτοχος, αφού η επένδυση βρίσκεται στα διοικητικά του όρια και ήδη μέσα στο αεροδρόμιο βρίσκονται εδώ και χρόνια εγκαταστάσεις του, όπως το αμαξοστάσιο, η μεταφόρτωση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση κ.α. 

"Υπάρχουν μεγάλα θέματα που χρειάζονται συζήτηση όπως τα απορρίματα και τα οποία εγώ έχω ήδη θέσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Πολλά δε από αυτά έχουν προβλεφθεί στο MoU" είπε. 

Όσον αφορά στο θέμα των απορριμμάτων, σημείωσε πως, ο επενδυτής συμφώνησε ότι θα χρηματοδοτήσει κατά 50% την κατασκευή μονάδας απορριμμάτων έτσι όπως αυτή  προβλέπεται από το σχέδιο της Περιφέρειας. 

"Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η πρόταση αυτή θα είναι εκτός επένδυσης ή σε οικόπεδο που θα δώσει ο δήμος. Εμείς επιθυμούμε αυτός ο σταθμός να βρίσκεται στο Δήμο μας και να έχουμε τη διαχείριση και την ιδιοκτησία" τόνισε.  

Ο κ. Κωνσταντάτος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει το Δήμο για τη γρήγορη αλλαγή του Πολεοδομικού του σχεδίου γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε "μιλάμε για μια επέκταση της πόλης, άρα το πολεοδομικό σχέδιο πρέπει ν' αλλάξει". 

Επίσης τόνισε ότι το βουνό της Αργυρούπολης το οποίο δεν έχει καταπατηθεί θα πρέπει να να συνδεθεί με την παραλία και το πάρκο και να αναδειχθεί. 

Μεγάλη έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος στο θέμα της είσπραξης ανταποδοτικών τελών. Είναι αδιανόητο τόνισε, ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης να μην εισπράττει δημοτικά τέλη μέσα απ' αυτή την επένδυση από ανθρώπους που θα 'ρθουν να αγοράσουν μαγαζιά και σπίτια, γιατί έτσι θα συντηρείται και το πάρκο, ενώ έθεσε θέματα διαχείρισης της ελεύθερης παραλιακής ζώνης (π.χ. αποκομιδή σκουπιδιών). 

"Το κράτος" είπε "πρέπει να μας δώσει την δυνατότητα προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε πλήρως σ' αυτές τις υποχρεώσεις να προσλάβουμε προσωπικό και να αγοράσουμε νέο εξοπλισμό. Θα αλλάξει η δομή και η φυσιογνωμία του Δήμου μας με τα νέα δεδομένα και το κράτος θα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο δήμος θα εισπράττει αυτά που πρέπει για ν' ανέβουμε επίπεδο". 

Αναφέρθηκε δε δίνοντας ως παράδειγμα διαχείρισης του παραλιακού μετώπου στο δήμο Παλαιού Φαλήρου ο οποίος εισπράττει από τη Μαρίνα του Φλοίσβου και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν βρίσκεται σε συννενόηση με τους όμορους δήμους αρχικά ξεκαθάρισε πως τα τελευταία 75 χρόνια το αεροδρόμιο πλήρωνε δημοτικά τέλη στον πρώην Δήμου Ελληνικού, ενώ και τώρα η "Ελληνικόν Α.Ε." πληρώνει τέλη στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

"Οι όμοροι δήμοι πρέπει να έχουν λόγο και συμμετοχή σ' αυτή τη διαδικασία" είπε, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως κυρίαρχος αυτοδιοικητικά είναι ο Δήμος Ελληνικού - Αργρούπολης".  Διευκρίνησε δε, σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν είναι καλή η συνεργασία με τους άλλους δημάρχους, ότι αυτή είναι καλή στο βαθμό που δεν αναιρούνται τα δικαιώματα του Δήμου που έχει την περιοχή. 

Ερωτώμενος για το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης της επένδυσης είπε ότι, στην πρώτη 5ετία θα φτιαχτεί το πάρκο, το εμπορικό κέντρο και  η παραλία που προβλέπεται, και την επόμενη 5ετία οι κατοικίες και οι υπόλοιπες υποδομές. 

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα που αναβλήθηκε ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το παρασκήνιο που προέκυψε αλλά μετατέθηκε για την Τρίτη. 

Τέλος αναφέρθηκε στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, τονίζοντας τη συνεισφορά του Δήμου επί 9 μήνες στο θέμα της καθαριότητας, που αν δεν υπήρχε τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο τραγικά, λέγοντας πως ο δήμος έκανε το κοινωνικό του καθήκον και αναφέρθηκε στη δέσμευση του Μουζάλα, ότι εντός του μηνός θα εκκενωθεί η αίθουσα αναχωρήσεων και μέσα στο καλοκαίρι θα εκκενωθεί όλος ο καταυλισμός. 

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια