Βασικές αρχές σχεδιασμού για ένα πραγματικό Μητροπολιτικό πάρκο πράσινου στο Ελληνικό ~ ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ευχές του Εντεταλμένου Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Γιώργου Αγγελόπουλου της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική»  Ευχές της Δημοτικής Συμβούλου Γλυφάδας κ. Ελεονώρα Μαρουλή – Σαπουνάκη Ευχές της Δημοτικής Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Στυλιανού Κουρουπάκη του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας μας»  Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας μας» Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας Μουλακάκη Βασιλείου του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας»

ΤΟΠΙΚΑ

Βασικές αρχές σχεδιασμού για ένα πραγματικό Μητροπολιτικό πάρκο πράσινου στο ΕλληνικόΗ παράταξή μας, μαζί με πολλούς άλλους, χρόνια τώρα παλεύουμε για να παραμείνει το Ελληνικόδημόσια περιουσία και να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο χωρίς επιπλέον δόμηση, με κυρίως υψηλό πράσινο και άλλες κοινωφελείς και συμβατές με το πάρκο χρήσεις.
Έτσι υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον, την αδήριτη ανάγκη για δημιουργία ανοιχτού σε όλους τους πολίτες Μητροπολιτικού Πάρκου στην Αθήνα, που είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει - και το Ελληνικό είναι η τελευταία ευκαιρία για αυτό - την μη περαιτέρω δόμηση του χώρου, που σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής είναι απολύτως απαγορευτική, την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία που δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορικής και μάλιστα εντατικής εκμετάλλευσης. 
Ταυτόχρονα η πρότασή μας αντιμετωπίζει το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και από την σκοπιά μιας βιώσιμης ανάπτυξης, ως ένα σημαντικό Πόλο Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού, διεθνούς εμβέλειας και ανοιχτό στους κατοίκους της Αττικής, ένα πόλο έλξης εναλλακτικού φυσιολατρικού, πολιτισμικού τουρισμού, που λειτουργεί όλο τον χρόνο και ενεργοποιεί φθίνουσες υπηρεσίες, αγορές και αδιάθετα ακίνητα στους παρακείμενους δήμους και το παράκτιο μέτωπο από το ΣΕΦ έως το Λαύριο. Σκοπός είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και ταυτόχρονα στην οικολογική και πολιτισμική αναβάθμιση της Αττικής.


Αρκετοί συμπολίτες ρωτούν καλοπροαίρετα να μάθουν ποια είναι η πρότασή μας. Αναδημοσιεύουμε το υλικό που συγκροτεί και συνοψίζει τη θέση μας για την αξιοποίηση του Ελληνικού, έτσι όπως διατυπώθηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Αστικού Σχεδιασμού του ΕΜΠ το 2011.
Πυρήνας της δικής μας λογικής είναι το Ελληνικό να παραμείνει δημόσια περιουσία την οποία να διαχειριστεί δημόσιος φορέας με τη συμμετοχή του κράτους, της αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων. Η θέση μας αυτή έρχεται σε κάθετη ρήξη με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού μέσω της παραχώρησής του στον όμιλο Λάτση.


26/1/2011 Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού - Σύνοψη 
Σύνοψη του ερευνητικού προγράμματος ΕΜΠ-ΤΕΔΚΝΑ-Ιανουάριος 2011


Τελικό τεύχος (Α΄ και Β΄ φάση)

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΡΟΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

Κυριότερη είδηση

Live χάρτης με τα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας

Live χάρτης με τα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

klinostrom

Ετικέτες

Blog Archive