ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

O Νίκος Δένδιας στον Σκάι 100,3

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας  Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα,  στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3.     



Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:  

·         Σήμερα, επέτειος της επιβολής των capital controls στη χώρα, είναι και επέτειος απώλειας καταθέσεων 120 δισ. ευρώ.
·         Η κυβέρνηση, αντί να αποκαταστήσει την ομαλότητα, κάνει άλλη μια «αριστερή πιρουέτα» με τον εκλογικό νόμο.
·         Ο κάθε συνάδελφος έχει ελευθερία συνειδήσεως ψήφου και σκέψης αλλά δεν θεωρώ πιθανό να ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος ώστε να εφαρμοστεί αμέσως. Και δεν το βλέπω γιατί αντίκειται κατάφορα σε αυτό που το εθνικό συμφέρον επιβάλλει στην παρούσα συγκυρία. Δεν είναι ότι δεν δημιουργείται πλειοψηφία γιατί δε βολεύει. Πολλά κόμματα ίσως θα τα βόλευε. Νομίζω, όμως, ότι είναι τόσο αντίθετο σε αυτό που χρειάζεται η χώρα σήμερα, που είναι πρόδηλο πως δεν μπορεί κανείς να το ψηφίσει. Θα μας πάει σε μια άθλια κατάσταση.
·         Μπαίνουμε σε μια διαδικασία αμφισβήτησης των κανόνων του παιχνιδιού. Ο κ. Τσίπρας όφειλε, αν είχε αίσθημα ευθύνης, να μην προχωράει σε κινήσεις που βρίσκουν απέναντι είτε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας είτε ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος.


·         Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να επιδιώκει συναινέσεις. Αντ’ αυτού επιδιώκει πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης και μάλιστα από λάθος πηγή και χωρίς καμία κατεύθυνση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά αλλά δεν μας έχει συνηθίσει και σε τίποτα σοβαρό αυτή η κυβέρνηση.
·         Αν η κυβέρνηση επιδιώκει συναινέσεις (για τον εκλογικό νόμο) με τη Χρυσή Αυγή;  Το έχουμε ξαναδεί από αυτήν την κυβέρνηση να βρίσκει συναινέσεις, επί άλλης Προεδρίας της Βουλής βεβαίως, με τη Χρυσή Αυγή.
·         Είναι μια ευκαιρία για τις χώρες που έχουν αποφασίσει ότι τους ταιριάζει η ευρωπαϊκή ενοποίηση και είναι διατεθειμένες να κάνουν τις μεταβολές και τις μεταρρυθμίσεις αυτές,  ώστε να μπορέσουν συμμετάσχουν στον σκληρό πυρήνα αυτής της ενοποίησης. Υπάρχει, όμως, και μια τεράστια πηγή κινδύνου για τις χώρες  που δεν έχουν τη δυνατότητα ή τη θέληση να το κάνουν αυτό.
·         Φοβούμαι ότι αυτό το οποίο θα συμβεί είναι ότι πάμε σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Ενός σκληρού εσωτερικού πυρήνα που θα συμμετάσχουν οι χώρες οι οποίες θεωρούν τον εαυτό τους ισχυρό και ανταγωνιστικό, όχι κατ’ ανάγκην από μέγεθος αλλά από θέληση, σύστημα και προοπτική, και θα αφεθούν ως «ζώνη προστασίας» κάποιες υπόλοιπες χώρες, οι οποίες απλώς θα συμμετέχουν σε αυτό το γίγνεσθαι αλλά περισσότερο ως υπήκοοι και ακροατές, καμιά φορά και επαίτες - εμείς το έχουμε κάνει αυτό - και πολύ  λιγότερο ως συνεταίροι και συνδιαμορφωτές μιας νέας πραγματικότητας. Εμείς πρέπει και μπορούμε να συμμετάσχουμε στον σκληρό πυρήνα.
·         Είμαι πολύ περήφανος για την πατρίδα μου και δεν το λέω σαν σχήμα λόγου. Η ελληνική κοινωνία έχει ανθρώπινο κεφάλαιο και μεγάλες δυνατότητες για να προσφέρει στην Ευρώπη που όιστορικά και πολιτιστικά ανήκει. Έχει ένοπλες δυνάμεις που μετά την αποχώρηση των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, θα μπορούσαν, σε μια αντίληψη ευρωπαϊκής αμυντικής δύναμης,  να συμμετάσχουν και να δώσουν παρόν. Έχουμε ένα εξαιρετικό πολεμικό ναυτικό μέσα αυτές τις ένοπλες δυνάμεις. Έχουμε επίσης μια γεωγραφική θέση που επιβάλλει να είμαστε το ανάχωμα και οι πύλες συγχρόνως της Ευρώπης στην πιο ευαίσθητη περιοχή του κόσμου. Όλα αυτά είναι τεράστια κεφάλαια. Έχουμε ένα μορφωτικό επίπεδο κατοίκων εκπληκτικό. Επειδή είμαστε στα χάλια που είμαστε, δε σημαίνει πως αυτή είναι η μοίρα μας για πάντα!
·         Με μια κυβέρνηση, η οποία το μόνο που σκέφτεται είναι να μοιράσει την κακομοιριά και την φτώχεια με έναν τρόπο που εκλογικά να την βοηθάει, πώς να πας μπροστά;
·         Τη στιγμή της ύπατης πρόκλησης, η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει έναν εκλογικό νόμο για να μην μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί στον αιώνα τον άπαντα.
·         Τα στερεότυπα ότι η πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε δεν ανταποκρίνεται στο βρετανικό παράδειγμα. Η M.Βρετανία δεν εφάρμοζε πολιτική λιτότητας, η ανεργία ήταν στο 5% και είχε οικονομική ανάπτυξη.
·         Δεν μπορούμε να αναλύσουμε το μέλλον της Ευρώπης με τα στερεότυπα μιας αριστερής αντίληψης ότι φταίει για όλα η λιτότητα. Βεβαίως η λιτότητα δεν είναι καθόλου καλό πράγμα. Ούτε για τους λαούς ούτε για τα οικονομικά,  αλλά  ούτε και για τις κυβερνήσεις. Όμως δεν είναι αυτή η αιτία για αυτό που ζούμε σήμερα. Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ένα τελείως διαφορετικό αφήγημα για το μέλλον. Και σε αυτό η Ελλάδα, εφόσον το επιλέξει και σε αυτήν την συγκυρία, έχει ρόλο. Αλλά πρέπει να δει καθαρά.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ




 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια