ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

3vita.gr: Βαθμολογούμε τα πάρκα σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη και όχι μόνο

Για όσους αναζητούν χώρους πρασίνου στο Λεκανοπέδιο και όχι μόνο, αλλά και για τους πολίτες που έχουν άποψη για τον δημόσιο χώρο, την οποία θέλουν να μοιραστούν, το WWF δημιούργησε μια πολύ πρωτοποριακή εφαρμογή για “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα.


Το WWF GreenSpaces από τις αρχές του 2016 κατέγραψε ήδη με τη βοήθεια των χρηστών τους χώρους πρασίνου σε 89 πόλεις της Ελλάδας, παρέχοντας μια μοναδική “από τα κάτω” πληροφόρηση.
Η (δωρεάν) εγκατάσταση της εφαρμογής επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίζει χώρους πρασίνου στο σημείο όπου βρίσκεται ή στην περιοχή της αναζήτησής του.
Κάθε χώρος έχει ένα δικό του “προφίλ” με χαρακτηριστικές φωτογραφίες, το οποίο αναφέρει το μέσο όρο της βαθμολογίας που πήρε από τους χρήστες, αλλά και αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του, όπως το αν διαθέτει παγκάκια, φωτισμό, τουαλέτες, σκίαση ή παιδική χαρά.
parko kavouriou greenspacesΚάθε εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να αξιολογήσει το κάθε πάρκο ως προς τρεις άξονες: Πράσινο, καθαριότητα και υποδομές και βέβαια να εμπλουτίσει το προφίλ. Με τη βοήθεια των χαρτών του Google, μπορεί επίσης πολύ εύκολα να λάβει οδηγίες για να βρει το δρόμο του προς τα εκεί.
Η εφαρμογή έχει τη θέση ενός πράσινου οδηγού πόλης, για όσους αναζητούν ανάλογους χώρους αναψυχής ή άθλησης, την ίδια στιγμή όμως συνιστά και μια σφυγμομέτρηση για την κατάσταση των πάρκων.
Με όλη την υποκειμενικότητα που μπορεί να έχει μια προσωπική αξιολόγηση, οι διοικήσεις των δήμων μπορούν να έχουν μια καλή εικόνα για το τι πιστεύουν οι πολίτες που κάνουν χρήση των πάρκων.
Οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής:



Ήδη την εφαρμογή έχουν κατεβάσει και χρησιμοποιήσει πάνω από 4.500 πολίτες, ενώ το WWF ανακοίνωσε τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
Στα ψηλά και τα χαμηλά
Στους πράσινους χώρους με τη μεγαλύτερη βαθμολογία (9,5-10) δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς στα νότια προάστια.
Σε χώρους με υψηλή βαθμολογία (9-9,5) βλέπουμε το Αρχαιολογικό Άλσος του Καβουρίου, που συγκεντρώνει 9,3 και με 9,2 το πάρκο επί της Αλεξάνδρου Παπαναστασίου στην Αργυρούπολη.
Στις χαμηλότερες βαθμολογίες εμφανίζεται και πάλι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την πλατεία Κρήτης στη Βούλα (το χώρο απέναντι από το πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας, στην παραλιακή) να βαθμολογείται με …0,8! Ο υποκειμενισμός είναι έντονος στην περίπτωση αυτή, καθώς ο “μέσος όρος” βγήκε από μία μόλις βαθμολόγηση, ωστόσο λογικό είναι από τους πράσινους Δήμους οι πολίτες να έχουν αυξημένες απαιτήσεις.
Αναφέρουν σχετικά οι άνθρωποι του WWF:
Κάποιοι ενδεχομένως να διαφωνήσουν με την αυστηρή βαθμολογία. Ενδεχομένως σε κάποιους από τους χειρότερα αξιολογημένους χώρους να μην μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο λόγω διαφόρων προβλημάτων, π.χ. ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όμως όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η βαθμολογία προέρχεται αποκλειστικά από τους επισκέπτες των χώρων. Αυτοί είναι οι τελικοί κριτές και βαθμολογούν βάσει αυτού που βλέπουν και αντιλαμβάνονται.
Οι δημοτικές αρχές δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθούν από την κατάταξη. Ειδικά μάλιστα όταν έχουν να επιδείξουν την ύπαρξη άλλων εξαιρετικών χώρων πρασίνου. Αντιθέτως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αξιολόγηση ως μια προτροπή για αλλαγές και βελτίωση της κατάστασης και στους λιγότερο περιποιημένους χώρους πρασίνου”.
Αναλυτικά η βαθμολογία στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:
vvv-greenspaces
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 23 Ιουλίου 2016)

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ






 phgh ΠΗΓΗ πηγη






Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια