ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ερώτηση Β. Οικονόμου :Γιατί δεν πάει στο ΠΙΚΠΑ βούλας το παράρτημα ΑΜΕΑ ανατολικής Αθήνας;


Προς:  Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Γιατί δεν πάει στο ΠΙΚΠΑ Βούλας το παράρτημα ΑΜΕΑ Ανατολικής Αθήνας;



Κύριε Υπουργέ

Επανερχόμαστε στο ερώτημα που σας είχαμε θέσει σχετικά με το ζήτημα των ΑΜΕΑ Ανατολικής Αττικής (Αρ. Πρωτ. 4913-19.04.2016), καθώς θεωρήσατε προτιμότερο να αγνοήσετε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο πριν από δυόμιση μήνες και να αφήσετε αναπάντητο την ερώτηση ενός  τόσο σοβαρού ζητήματος κοινωνικής πρόνοιας.

Καθόσον γνωρίζετε ήδη από την προηγούμενη ερώτηση που σας θέσαμε, το παράρτημα ΑΜΕΑ Ανατολικής Αθήνας του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής» στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο στη Γλυφάδα με ενοίκιο που ανέρχεται στα 10.000 ευρώ μηνιαίως. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο λόγω της παλαιότητας του  και δεν έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για να φιλοξενεί χρονίως πάσχοντα άτομα. Η διατήρηση του στη συγκεκριμένη περιοχή δεν αποσκοπεί σε τίποτα παραπάνω από το να εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ 5 του Νόμου 4109/3, προβλέπεται η υποχρεωτική μεταστέγαση  των μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας οι οποίες  είναι εγκατεστημένες σε ενοικιαζόμενα κτίρια, σε ιδιόκτητα.

Η προηγούμενη διοίκηση του 2015 του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής είχε αποφασίσει την μετεγκατάσταση του σε ιδιόκτητο κτίριο στη Βούλα και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ, όπου και οι αναγκαίες επισκευές έχουν σχεδόν τελειώσει και με το πέρας των εργασιών θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν τουλάχιστον 25 άτομα. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι οι διαδικασίες μεταστέγασης έχουν ακυρωθεί, βάσει απόφασης της νέας διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί παρά τον Νόμο σε ακατάλληλο κτίριο. Η ανωτέρω απόφαση της νέας διοίκησης έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης όσων φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑΜΕΑ Ανατολικής Αθήνας. Η μετεγκατάσταση, την όποια προτείνουμε, θα είχε ως σκοπό τόσο την αξιοποίηση των κτιρίων και εκτάσεων που βρίσκονται στη Βούλα, όσο και την εξοικονόμηση χρημάτων από τις κρατικές δαπάνες στους τομείς φύλαξης, μαγειρείων και πλυντηρίων αλλά πρωτίστως την εξασφάλιση ανθρωπίνων και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και φιλοξενίας των χρόνιων πασχόντων.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετεγκατάστασης σε ιδιόκτητο κτίριο;
Ποιους εξυπηρετεί η στέγαση της μονάδας στο υπάρχoν ακατάλληλο χώρο στη Γλυφάδα;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ, ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ




 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια