ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τα περίπτερα της …οργής σε Βάρη και Βούλα

Νέα απόφαση περί μετακίνησης των περιπτέρων σε Βάρη και Βούλα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, εν μέσω καταγγελιών του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ότι για το θέμα ασκούνται πιέσεις και απειλές. 

Ο λόγος που ελήφθη εκ νέου η ίδια απόφαση για τα ίδια περίπτερα ήταν πως η πρώτη ακυρώθηκε για διαδικαστικούς λόγους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαρακτήρισε «δημιουργική νομική προσέγγιση» την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία όπως υποστήριξε ελήφθη υπό το κράτος «μπούλινγκ» και «απειλών» από νομικούς και δεν απηχεί το δημόσιο συμφέρον αλλά το συμφέρον ενός συνδικάτου.
Ο Δήμαρχος είπε ακόμη ότι υπέρ των περιπτερούχων παρενέβησαν πολιτικοί παράγοντες.
Στην αίθουσα βρέθηκαν και αυτή τη φορά εκπρόσωποι των ιδιοκτητών περιπτέρων, οι οποίοι εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους.
«40 οικογένειες θα πεινάσουν», ανέφερε ένας εξ αυτών, ενώ συνήγορος ενός εκ των περιπτερούχων στη Βάρη, σημείωσε ότι πολλά καταστήματα έχουν πλήθος παρανομιών στο πεζοδρόμιο που ουδέποτε απασχόλησαν τον Δήμο.
Οι εκπρόσωποι των περιπτέρων σημείωσαν επίσης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν λαμβάνει υπόψη του την αποδοτικότητα των περιπτέρων στη νέα θέση που τους ορίζει ο Δήμος, ενώ προειδοποίησαν ότι θα προσφύγουν δικαστικά εναντίον των αποφάσεων και ότι «δεν θα μετακινηθούν ποτέ».
Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι ο Δήμος οφείλει να εναρμονιστεί με τις γνώμες της Τροχαίας που έχει αποστείλει σχετικά έγγραφα που υποδεικνύουν ότι οι σημερινές θέσεις των περιπτέρων εγκυμονούν κινδύνους. Εξέφρασε δε την άποψη ότι η αστική ευθύνη από τυχόν τροχαία ατυχήματα που θα γίνουν λόγω της θέσης των περιπτέρων ενδεχομένως να βαρύνουν στον Δήμο ή τον Δήμαρχο.
Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση της δημοτικής αρχής ως «τακτοποίηση της απόλυτης ασυδοσίας».
Οι εκπρόσωποι των περιπτερούχων ζήτησαν να έχουν μια παράταση ώστε να υποδείξουν νέες θέσεις, όμως ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει δοθεί ήδη πολύς χρόνος για τη συγκεκριμένη διαβούλευση. «Φέρτε μας προτάσεις θέσεων που να γίνουν δεκτές από την Τροχαία και αποφασίζουμε ξανά», τόνισε στο τέλος.
Η αντιπολίτευση πάντως βρέθηκε «απέναντι».
Ο Θάνος Ματόπουλος είπε ότι η μετακίνηση «θα αποτελειώσει τους περιπτερούχους» σε περίοδο κρίσης και τόνισε ότι έπρεπε να γίνει μια «κοινωνική προσέγγιση του ζητήματος».
Ο Δημοσθένης Δόγκας εξέφρασε την άποψη ότι η Τροχαία για όσα χρόνια λειτουργούσαν τα περίπτερα δεν εξέφρασε άποψη για τη θέση τους και ρώτησε γιατί έσπευσε η δημοτική αρχή να ανακινήσει το θέμα.
Η Μαρία Σίνα ζήτησε να αναβληθεί το θέμα, μιας και οι απόψεις που ακούστηκαν προκαλούν προβληματισμό.
Τελικώς, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ






 phgh ΠΗΓΗ πηγη






Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια