ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί ότι η παρουσία του στο Μαξίμου, μαζί με την τετραετία,εξαντλεί και τους Έλληνες



  1. Ο Πρωθυπουργός επιμένει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Εσείς βλέπετε εκλογές πότε;


Εκτιμώ ότι ο κ. Τσίπρας δε θα αποτολμήσει τις πρόωρες εκλογές.
Υστερεί σε οποιαδήποτε μέτρηση τόσο η πρωθυπουργική του εικόνα όσο
και η εικόνα της Κυβέρνησής  του, σε επίπεδο αποδοχής. Και ένας Πρωθυπουργός που πέταξε μετεκλογικά στον κάδο των αχρήστων ό,τι έταξε προεκλογικά, θεωρώ λογικό να έχει «γαντζωθεί» στην καρέκλα της εξουσίας και να μη θέλει να φύγει. Οφείλει, όμως, να αντιληφθεί ότι η παρουσία του στο Μαξίμου, μαζί με την τετραετία, εξαντλεί και τους Έλληνες.

  1. Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική της Ν.Δ; Να συνεχίσει να ζητάει εκλογές;

Το αίτημα των εκλογών δεν αποτελεί αντιπολιτευτικό ελιγμό, αλλά εθνική αναγκαιότητα. Το βασικό προαπαιτούμενο σήμερα για να ανακάμψει η χώρα είναι να απομακρυνθεί ο θίασος που την κυβερνά. Και η Νέα Δημοκρατία οφείλει από το Σεπτέμβρη να το αναδείξει αυτό ακόμα περισσότερο. Βγαίνοντας στο δρόμο, συνομιλώντας με πολίτες, διοργανώνοντας ανοιχτές συγκεντρώσεις σε κάθε γειτονιά. Ήρθε η ώρα οι εκλογές  -πέρα από αίτημα πολιτικό-  να γίνουν και αίτημα κοινωνικό.


  1. Υπάρχουν στελέχη της Ν.Δ όπως ο Ευάγγελος Μειμαράκης που έχουν εκφράσει την άποψη ότι δεν είναι προτεραιότητα τώρα η εξεταστική για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015. Τι πιστεύετε;
Πιστεύω ότι όσοι με ψέματα, εγκληματικούς χειρισμούς και κρυφές ατζέντες μας οδήγησαν εδώ πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα. Το περασμένο καλοκαίρι η χώρα κινδύνευσε να βρεθεί εκτός Ευρώπης, μετά από ένα ανεύθυνο πείραμα να βρεθούμε χωρίς συμφωνία. Οδηγηθήκαμε στα capitals controls, στο νέο, αχρείαστο μνημόνιο και στο οικονομικό έγκλημα της απώλειας 23 δις ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή την απώλεια 23 δις δημόσιας περιουσίας. Αυτοί οι τακτικισμοί κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο 100 δις. Και για όλα αυτά τα γεγονότα, ο Πρωθυπουργός μέχρι τώρα σιωπά. Οι πολίτες –όλοι μας-  έχουμε ανάγκη να μάθουμε την αλήθεια. Είναι η ώρα να δούμε τους υπεύθυνους αυτής της μεγάλης απώλειας να απολογούνται.

  1. Πως πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα στο θέμα των οκτώ συλληφθέντων τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη; Ο Ερντογάν αφήνει ανοιχτή την πόρτα επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Δυστυχώς, στην υπόθεση των 8 η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια την πολιτική της. Μέχρι τώρα είχε κατατάξει το θέμα της προστασίας των αιτούντων ασύλου υψηλότερα από τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Αποδεικνύεται κάτι που έχω επισημάνει από καιρό, ότι ήταν λάθος η μέχρι τώρα πολιτική που ασκούσε, παρέχοντας καθεστώς πλήρους και άκριτης ελευθερίας σε όποιον εισέρχονταν στη χώρα και αιτούνταν ασύλου. Έτσι, βρισκόμαστε σήμερα σε ένα δίλημμα: Κατ’ αρχάς, από διπλωματικής άποψης, δεν πρέπει να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Από νομικής άποψης, όμως, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει εσωτερικούς και διεθνείς κανόνες, που παρέχουν μεγάλη ελευθερία σ’ αυτούς που ζητούν άσυλλο.


  1. Ποια η γνώμη σας για την άμεση εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας;

Με τη θέσπιση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό ανοίγουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πυρήνα του Πολιτειακού μας συστήματος. Δε νομίζω ότι μια τέτοια συζήτηση βοηθά στην παρούσα φάση. Η άμεση εκλογή οδηγεί σε δυαρχία.


  1. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι ένας εφικτός στόχος ή τον θεωρείτε υπεραισιόδοξο;

Η Νέα Δημοκρατία μέχρι στιγμής εμφανίζεται σε όλες τις μετρήσεις με ένα ευρύ δημοσκοπικό προβάδισμα. Ο βασικός στόχος της θα πρέπει να είναι τώρα αυτό να μετουσιωθεί σε κοινωνικό ρεύμα. Όταν αυτό το επιτύχουμε, η αυτοδυναμία θα είναι εφικτή.
Για να υπάρξει ανάπτυξη, ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, αποτελούν σήμερα το ασφαλέστερο εθνικό μονοπάτι προς την ανάκαμψη.


  1. Αν η Ν.Δ κληθεί να συγκυβερνήσει ποια κόμματα θα βλέπατε ως κυβερνητικούς εταίρους; Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων ;

Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν και εάν έρθει η ώρα εκείνη. Οι κυβερνητικές συνεργασίες πρέπει να δομούνται πάνω σε πολιτικές συμφωνίες και συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις. Διαφορετικά, οδηγούμαστε σε Κυβερνήσεις, όπως η σημερινή, με μόνο σημείο επαφής τη νομή της εξουσίας και τις υπουργικές καρέκλες.


 8. Η απλή αναλογική θα ανακατέψει την «τράπουλα» στο μέλλον δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί έστω μία φορά στις μεθεπόμενες εκλογές; Προς όφελος ποιού;

Προς όφελος της ακυβερνησίας και εκείνων που σήμερα, εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, την επιδιώκουν.

9. Μετά την τιμητική θέση να Προεδρεύσετε στο πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ , από ποια θέση προσδοκάτε να στηρίξετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Στηρίζω κάποιον όχι με βάση τη «θέση» που προσφέρει, αλλά με βάση την πολιτική θέση που εκφέρει. Με αυτό το κριτήριο στήριξα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψήφιο Πρόεδρο, με αυτό το κριτήριο τον στηρίζω σήμερα ως Πρόεδρο του κόμματος και αυριανό Πρωθυπουργό.



10. Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τους βουλευτές να μην προκαλούν με την στάση και την συμπεριφορά τους. Πολλοί είπαν ότι σας «φωτογράφισε» με αφορμή την παρουσία σας στην Μύκονο και τις εμφανίσεις σας με το ωραίο φύλλο.


Συμφωνώ και εγώ με αυτήν την άποψη. Πώς, όμως, προκαλεί ένας πολιτικός; Ένας πολιτικός προκαλεί με τον τρόπο που πολιτεύεται και με τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα. Όχι με το πού και με το ποιον περνάει τις ελάχιστες στιγμές της προσωπικής του ζωής.

Χρόνια τώρα, πολιτεύομαι με έναν συγκεκριμένο αξιακό κώδικα: Να υπηρετώ τους πολίτες και την πατρίδα και να λειτουργώ με διαφάνεια. Με συνέπεια υπηρετώ την εντολή που έδωσαν οι πολίτες, δεν απουσίασα σε καμία μάχη, δε φοβήθηκα πολιτικό κόστος, διαχειρίστηκα το δημόσιο χρήμα με εντιμότητα και δεν έχω δώσει την παραμικρή αφορμή για σκάνδαλα. Θέλω να κρίνομαι για το έργο μου και την πολιτική μου στάση.

Παρ’ όλα αυτά, δέχομαι επιθέσεις που επικεντρώνονται όλες στην προσωπική μου ζωή. Δεν κρύφτηκα ποτέ ούτε προσπάθησα να εμφανίσω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Έχω επιλέξει να είμαι αυθεντικός. Να ζω τη ζωή μου ελεύθερος και χωρίς προκλήσεις. Γι’ αυτό και κυκλοφορώ δημόσιαΌταν με αξιώσει ο Θεός να κάνω οικογένεια, τότε σίγουρα θα αλλάξουν και οι δικές μου προτεραιότητες.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ






 phgh ΠΗΓΗ πηγη






Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια