ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η Αθήνα ως συνεδριακός προορισμός στο 4ο Travel Trade Athens


 Εντονο ενδιαφέρον καταγράφει ο Δήμος Αθηναίων από ξένους και Ελληνες επαγγελματίες αλλά και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο 4ο Travel Trade Athens, το οποίο στοχεύει στην προβολή της Αθήνας ως συνεδριακού προορισμού.


Η επαγγελματική εκδήλωση θα διοργανωθεί στις 2 και στις 3 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Mεγάλη Βρετανία από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου, μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau και σε συνεργασία με τον σύνδεσμο tour operators Ευρώπης. Η 4η διοργάνωση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 90 εκπροσώπους tour operators, τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και δημοσιογράφους του συνεδριακού τουρισμού κυρίως από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η Περιφέρεια Αττικής προκήρυξε διαγωνισμό με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ για την προσαρμογή της εταιρικής της ταυτότητας, στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας για τη διαχείριση της φήμης της Αθήνας στο διεθνές τουριστικό κοινό. Η ενέργεια εντάσσεται στον στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας κατά την πενταετία 2016 - 2020. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μία νέα ταυτότητα όχι για τον διοικητικό θεσμό της Περιφέρειας αλλά για την Αττική ως ταξιδιωτικό τόπο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους στα γραφεία της Περιφέρειας τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, από τις 10.00 έως και τις 10:30 π.μ.

Ο κεντρικός στόχος για τη νέα καμπάνια της Περιφέρειας Αττικής, από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 έως και το 2020, είναι η ανάδειξη του τουριστικού πλούτου της Αττικής μέσα από πλήρη γκάμα ελκυστικών, ανταγωνιστικών και «ώριμων» τουριστικών προϊόντων για τα οποία υπάρχει αντίστοιχη «ώριμη» διεθνής τουριστική αγορά. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την παρουσίαση του γεωγραφικού χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων, εντάσσοντας όλους τους διακριτούς προορισμούς της Αττικής, και την έκθεση του θεματικού χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων. Σε σχέση με το γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο αναφέρεται ως παράδειγμα η μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας και οι αναγνωρίσιμες στην τουριστική αγορά περιοχές της: Πειραιάς, Κηφισιά, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη κ.ά. Επίσης αναφέρονται οι «επιμέρους» περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος (Σούνιο, Μαραθώνας, Ελευσίνα, Λαύριο, Ωρωπός, Κινέτα κ.ά.) αλλά και η Σαλαμίνα, η Αίγινα, το Αγκίστρι, ο Πόρος, η Υδρα, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, καθώς και οι παράκτιες περιοχές των Μεθάνων και της Τροιζήνας. Στο θεματικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται οι διαδρομές πολιτιστικής κληρονομιάς, οι αποδράσεις πόλεως, τα συνέδρια και τα ταξίδια κινήτρων, οι οικογενειακές διακοπές, οι διακοπές ευεξίας, ο προσβάσιμος τουρισμός, η ιστιοπλοΐα, οι κρουαζιέρες, οι διακοπές για αγορές, οι διακοπές για την τρίτη ηλικία, οι διακοπές για νέους και σπουδαστές, οι διακοπές που εστιάζουν στην τέχνη, οι διακοπές ήλιου και θάλασσας, οι διακοπές πολυτελείας, ο τουρισμός γαστρονομίας, ο οινικός τουρισμός και η διοργάνωση γάμων και ταξιδίων του μέλιτος.


O ανάδοχος στον διαγωνισμό καλείται να ετοιμάσει το γενικό τουριστικό λογότυπο της Αττικής. Σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει η Περιφέρεια, «το τουριστικό λογότυπο πρέπει να είναι σύγχρονο, να συμπυκνώνει και να τονίζει τη μοναδικότητα, την πολυμορφία και τη μαγεία των προορισμών και των ταξιδιωτικών εμπειριών της Αττικής με τρόπο ελκυστικό για τον Ελληνα και ξένο καταναλωτή, χωρίς ακαδημαϊσμό ή αρχαιολατρία». Ζητούμενο είναι η διαχρονική απήχηση του λογοτύπου, ώστε ύστερα από μερικά χρόνια να παραμένει ελκυστικό και δυναμικό εργαλείο προβολής της Αττικής.
http://www.kathimerini.gr/

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ






 phgh ΠΗΓΗ πηγη






Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια