ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η «χρυσή πλατεία» της Βούλας

Όλοι ξέρουν την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, τη λεγόμενη και «Χρυσή Πλατεία», στη Βούλα.


Λίγοι όμως γνωρίζουν πόσα πολλά έχει προσφέρει στους δημότες των– κι όχι μόνο.
Η πλατεία μεταξύ της οδού Ήρας και Διός έχει τη δική της διαδρομή που πολλοί ίσως να γνωρίζουν, άλλοι μπορεί και όχι.
Από την ίδρυση της αξιοποιήθηκε κυρίως από νέους ως χώρος γιαskateboard και roller -μια κουλτούρα πολύ διαδεδομένη στα νότια προάστια- τόσο που η πλατεία ήταν γνωστή για μεγάλο χρονικό διάστημα ως skate park.
Ο χώρος μπάσκετ αρχικά δεν ήταν τόσο διαδεδομένος, καθώς η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη ήταν οι κατεξοχήν διαδεδομένοι χώροι για να παίξει κανείς μπάσκετ.
Σταδιακά, όμως, το skate park άρχισε να αξιοποιείται τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, όσο και από κατοίκους άλλων δήμων και προαστίων.
Η πλατεία έγινε γνωστή για το γήπεδο μπάσκετ που διέθετε, στο οποίο συγκεντρώνονταν παρέες που συναντιούνται έως και σήμερα, είτε για να παίξουν, είτε για να περάσουν όμορφο χρόνο παρέα, διατηρώντας αυτή τη συνήθεια αναλλοίωτη στον χρόνο.
Έπειτα, η πλατεία πήρε ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση κι αποδοχή ύστερα από δύο τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο μπάσκετ, τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση στον κόσμο, δίνοντας έτσι στο skate park έναν νέο ρόλο.


Από έναν χώρο για skateboard και roller, το πάρκο άρχισε σταδιακά να προσελκύει γονείς, παιδιά, ανθρώπους όλων των ηλικιών, κατοίκους της περιοχής που βγάζανε βόλτα τα κατοικίδια τους στις πρασινάδες, τους προσκόπους που δραστηριοποιούνταν στο πάρκο πραγματοποιώντας διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και παρέες που χτίστηκαν εκεί και ζυμώθηκαν μέσα από τον αθλητισμό.



Το skate park εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια σε έναν πολυχώρο συνάθροισης, βόλτας, παιχνιδιού και δραστηριοτήτων, όπου το καλοκαίρι γίνεται μια μικρή κοινωνία, αφού εκεί θα συναντήσει κανείς πολλές και διαφορετικές φιγούρες, οι οποίες έχουν εντάξει πλέον το πάρκο στην καθημερινότητά τους και έχουν δημιουργήσει μια μικρή κοινωνία μες στην κοινωνία, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως η φύση μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά!

http://3vita.gr/



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια