ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ανεξέλεγκτες οι λαθρομεταναστευτικες ροές: Νέα περάσματα δημιουργούνται στον Έβρο - Στον αέρα η συμφωνία ΕΕ-τουρκίας

Νέα μονοπάτια λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, αυτή την φορά από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

 


Οι νέοι δρόμοι παρατηρούνται, βορειότερα, στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία αλλά και με την Ελλάδα στον Έβρο, όπου μεταφέρεται το τελευταίο διάστημα σημαντικό μέρος λαθρομεταναστών.
Στη Βουλγαρία γίνεται λόγος για αριθμό ίσο και μεγαλύτερο από αυτόν που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ενώ στα ελληνικά νησιά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία μέσα σε έναν περίπου μήνα έφτασαν περί τους 2.500 άτομα. Αριθμός πάντως που ήταν σχεδόν διπλάσιος από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν την απόπειρα πραξικοπήματος, προκαλώντας προβληματισμούς για αποτελεσματικότητα της συμφωνίας με την ΕΕ σχετικά με την διαχείριση των λαθρομεταναστών.
Την ίδια ώρα οι πληροφορίες θέλουν τη Γερμανία να ετοιμάζει plan B για την περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας. Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στην χώρα μας έρχεται την ώρα που, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, οι Γερμανοί προειδοποιούν ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μπορεί να καταρρεύσει και υποστηρίζουν ότι ήδη παρατηρούνται προβλήματα στην επαναπροώθηση «προσφύγων» από την Ελλάδα προς την Τουρκία.
Όπως αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το Spiegel, οι συνέπειες των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία είναι «τελείως ασαφείς» και έτσι «δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου η ανάγκη ανάληψης δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με την Άγκυρα θα πρέπει να «προστατευτούν αξιόπιστα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας από την Frontex. «Οι δε πρόσφυγες που θα κατέφθαναν στην Ευρώπη ή που δεν θα μπορούσαν να απελαθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, θα πρέπει να μεταφέρονται σε κέντρα υποδοχής που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, προκειμένου να γίνεται εκεί η καταγραφή τους» αναφέρει μεταξύ άλλων. 



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια