ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο κρίσιμος Σεπτέμβρης του Μητσοτάκη

Το όραμα του για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος θεωρεί το φθινόπωρο κρίσιμο σημείο καμπής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



Βίκυ Σαμαρά


Από την πρώτη στιγμή της μεγάλης ανατροπής στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο, που ανέδειξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της κεντροδεξιάς, στο επιτελείο του είχαν θέσει ως ορόσημο το φθινόπωρο.


Και αυτό καθώς, όπως κάθε νέος πρόεδρος, ο κ.Μητσοτάκης θα χρειαζόταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αναδιοργανώσει το κόμμα, που μετά από τρεις απανωτές εκλογικές ήττες και το διχασμό που κάθε εσωκομματική διαδικασία επιφέρει, έπρεπε να βρει νέο βηματισμό, αλλά κυρίως διότι στη ΝΔ θεωρούν πως το φθινόπωρο θα είναι το κρίσιμο σημείο καμπής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
“Το φθινόπωρο οι πολίτες θα έχουν πια νιώσει στο πορτοφόλι τους τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών του Αλέξη Τσίπρα”, έλεγαν και λένε γαλάζια στελέχη, που βλέπουν ακόμη και εκλογές μετά τα πρωτοβρόχια. Ορισμένοι μάλιστα αμφισβητούν ότι η κυβέρνηση θα κατορθώσει να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2017, εκτιμώντας ότι δε βγαίνει ο προϋπολογισμός του 2016 λόγω της μειωμένης πλέον φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων.
Το τελευταίο όμως είναι ένα πρόβλημα που και μία επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα έβρισκε μπροστά της, για αυτό και ο κ.Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, η οποία αποτελεί ούτως ή άλλως ένα σταθμό στο ξεκίνημα του φθινοπώρου, θα περιγράψει το όραμα του για μία μεταμνημονιακή Ελλάδα.'
Το στοίχημα για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι να εξηγήσει και να πείσει πως μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, για αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης και προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω ενός νέου μίγματος στην πολιτική του μνημονίου με λιγότερους φόρους και μικρότερες δαπάνες. Να πείσει τόσο τους ψηφοφόρους στο εσωτερικό, όσο και τους εταίρους στο εξωτερικό, καθώς πρέπει και οι εταίροι να αποδεχθούν την πρόταση Μητσοτάκη για ένα πρόγραμμα που θα έχει στόχο ανάπτυξη στο 4% και πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%.
Ο κ.Μητσοτάκης πάντως θα αποφύγει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες, ειδικότερα στα οικονομικά, δηλώνοντας ότι εκείνος δε θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις λαϊκισμού, τις οποίες δε θα μπορέσει να τηρήσει ως κυβέρνηση.
Ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τους άξονες της πρότασης του για ένα νέο μείγμα στην πολιτική του μνημονίου με λιγότερους φόρους και μικρότερες δαπάνες, αλλά και με έμφαση στα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας και της παιδείας, βασιζόμενος και στις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ, (88%), επιλέγει να περιορισθούν περαιτέρω οι δαπάνες προκειμένου να γίνουν σημαντικές μειώσεις φόρων, ενώ μόλις το 12% επιλέγει να παραμείνουν σταθερές οι δαπάνες και να γίνουν μικρές μειώσεις φόρων.
Η μηδενική ανοχή σε κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά προκρίνεται από τους πολίτες ως η σημαντικότερη δράση για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, ένα ζήτημα που το τελευταίο διάστημα έχει αναδείξει ψηλά στην ατζέντα της η ΝΔ.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ φιλοδοξεί να απευθυνθεί και να ενώσει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, που ενοχλούνται από τις “ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ” κατά τη γαλάζια (και όχι μόνον) ρητορική.
Σταθμό για τη ΝΔ θα αποτελέσει και το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, στις 14 με 16 Οκτωβρίου, σχεδόν παράλληλα με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η επανίδρυση της νεολαίας, μετά τα θλιβερά γεγονότα του Απριλίου και τα όσα επακολούθησαν με τη ΔΑΠ και στις φοιτητικές εκλογές, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον κ.Μητσοτάκη. Θα δοθεί άλλωστε σκληρή μάχη στο μέλλον για την ψήφο των νέων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προσεγγίσει με την ψήφο στα 17, ενώ η ΝΔ επιλέγει να αναδείξει θέματα όπως η κατάληψη στο ΑΠΘ και δεν είναι τυχαίο ότι βάζει διαρκώς στο στόχαστρο της τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Φωτό: sooc.gr
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ




Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια