ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σκληρή επίθεση Βαρνάβα κατά της ΔΗΠΑΚ για τη χρηματοδότηση ΠΑΜΕ με χρήματα της ΟΕΝΓΕ

"ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ", ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ.

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στην Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με αφορμή τη χρηματοδότηση του ΠΑΜΕ.



Τη σχετική απόφαση έλαβε το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας, το οποίο ανήκει στην υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ παράταξη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ).
Η ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση του προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ τέως προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα (φωτό), ο οποίος ζητεί να επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο της Ομοσπονδίας.
Από την πλευρά του, το προεδρείο της Ομοσπονδίας σημειώνει πως πρόκειται για
συμβολική οικονομική ενίσχυση σωματείων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και πως η απόφαση ορθά υλοποιήθηκε.
Δικαιολογεί, δε, την απόφαση, υπενθυμίζοντας ότι η ΟΕΝΓΕ λαμβάνει κατά καιρούς πολλές τέτοιες αποφάσεις συμβολικής ενίσχυσης μαζικών φορέων, συλλογικοτήτων και κινηματικών εκδηλώσεων.
Την ώρα που Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, όπως της Ηπείρου, του Ηρακλείου και της Ξάνθης ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα, ο κ. Βαρνάβας επανέρχεται με ένα σκληρό σχόλιο, με το οποίο καταφέρεται και κατά του ΚΚΕ.
Αναφερόμενος στην “εμπορευματοποίηση”, την οποία επικαλούνται συχνά τα στελέχη της ΔΗΠΑΚ, ο τέως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναφέρει πως η εξάλειψή της θα οδηγούσε σε ένα υποδειγματικό μοντέλο Υγείας, ανάλογο εκείνου που υπήρχε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού:

Ασυνέπειες

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να συμφωνήσει με τη ΔΗΠΑΚ, υπάρχουν δύο λογικές, χρονικές και πολιτικές ασυνέπειες σε αυτή τη διακήρυξη ιδεών:
“Πρώτη. Για να εκλείψουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της Υγείας πρέπει – σύμφωνα με το ΚΚΕ – να περάσουμε διαδοχικά από τη δικτατορία του προλεταριάτου στο σοσιαλισμό και να φτάσουμε κάποτε στο κομμουνιστικό μοντέλο διακυβέρνησης, όπου δεν θα υπάρχει καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, πλην της κρατικής.
Δεύτερη. Εφόσον το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διατηρεί σήμερα δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα λειτουργούν με όλους τους κανόνες του καπιταλισμού, είναι παράδοξη η απαίτηση να καταργηθεί η επιχειρηματικότητα για τους υπόλοιπους πολίτες στην ελληνική κοινωνία”.

Δραστηριότητα

Εγκαλεί, δε, τα στελέχη της ΔΗΠΑΚ, τα οποία διαμαρτύρονται όταν σε ανακοινώσεις που εκδίδουν οι Ενώσεις γιατρών, αντί της “εξάλειψης της επιχειρηματικότητας” συμπεριλαμβάνεται η φράση “έλεγχος και περιστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας”.
Ο τέως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σημειώνει χαρακτηριστικά: “Εντέλει, αν και χιλιοειπωμένο, δεν παύει να είναι κατάλληλο για την περίσταση το παλιό ρητό. Εάν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”...
ΔΗΜ.Κ.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια