ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Καινούργια ανάπλαση στην κεντρική πλατεία Βούλας

Ανάπλαση της ανάπλασης και έπεται συνέχεια... 
Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Βούλας, δεν είναι πολύς καιρός που ολοκληρώθηκε, αν και όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος, δεν είναι η τελική. Θα γίνει γενικός ανασχεδιασμός προσεχώς.


Ομως και η παρούσα ανάπλαση “αναπλάθεται” όπως μας ενημερώνει ο δήμος, κάτω από την ανάγκη περιορισμού των καταστροφών που γίνονται στα παρτέρια και στο νέο συντριβάνι της πλατείας.
Μας σημειώνει στο δελτίο τύπου που απέστειλε ότι με την ανάπλαση που έγινε αύξησε τους χώρους πρασίνου της πλατείας, τους οποίους τώρα καλείται να καταργήσει και να τοποθετήσει συνθετικό ...πράσινο!
Η πλατεία - κατά τη γνώμη μας - εξελίχθηκε σε ...μπιφτεκούπολη, αφού γέμισε με μαγαζιά για φαγητό, καφέ, ποτό και απλώθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα και οι αλουμίνιοι μπουφέδες με τα πιατικά σε όλη της την επιφάνεια!!
Αλλά ας δούμε τι προτείνει ο Δήμος στο νέο σχέδιο:
«Πριν από ακριβώς έναν χρόνο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Βούλας (πλατεία Ιμίων). Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την ανανέωση – αναβάθμιση της πλατείας με ήπιες παρεμβάσεις, βάσει ενός σχεδίου που αύξησε τους χώρους πρασίνου της πλατείας, της έδωσε μια εικόνα ομοιομορφίας και διατήρησε, σύμφωνα με την επιθυμία των δημοτών, το υγρό στοιχείο ως διαχρονικό «σήμα κατατεθέν» της, σε μικρότερη όμως κλίμακα και πιο σύγχρονη μορφή.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με το ελάχιστο δυνατό κόστος, αποκλειστικά από το προσωπικό του Δήμου με τη συνεισφορά εθελοντών δημοτών και με προμήθεια υλικών από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό.
Η αύξηση της επισκεψιμότητας της πλατείας δικαίωσε την απόφαση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση της, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε και ένα μεγάλο πρόβλημα: την έλλειψη σεβασμού που διακρίνει ορισμένους από εμάς, σε έργα που γίνονται για εμάς.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ολοκλήρωση των εργασιών ως σήμερα, τα ίδια συνεργεία που επιμελήθηκαν την κατασκευή των χώρων πρασίνου, του σιντριβανιού κλπ, έχουν κληθεί αμέτρητες φορές να ξαναφυτέψουν τα ανθόφυτα που ποδοπατούνται ή ξεριζώνονται από την ίδια κιόλας μέρα που φυτεύτηκαν, να επιδιορθώσουν τις καθημερινές ζημιές στο σύστημα τροφοδοσίας του σιντριβανιού και να διατηρήσουν τον χλοοτάπητα των παρτεριών που μετατρέπονται σε παιχνιδότοπο, ενώ υπάρχει άπλετος ελεύθερος χώρος για παιχνίδι, τόσο στο πλακόστρωτο της πλατείας, όσο και στα γειτονικά πάρκα.
Ο σεβασμός για τους δημόσιους χώρους και τους χώρους πρασίνου είναι θέμα παιδείας, όχι των μικρών παιδιών, αλλά των συνοδών τους και η έλλειψή της δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, όσο συχνές και αν είναι οι επεμβάσεις συντήρησης και οι επισκευές, όπως αποδείχθηκε.
Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος προχώρησε σε ανασχεδιασμό κυρίως της κεντρικής σύνθεσης του σιντριβανιού, με σκοπό τον περιορισμό των παρτεριών των εποχιακών ανθόφυτων, την προστασία του σιντριβανιού από βανδαλισμούς και την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα, προσαρμοζόμενος στον τρόπο χρήσης του χώρου, με παράλληλο μέλημα τη διατήρηση μιας αναβαθμισμένης αισθητικά εικόνας».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια