ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Από τον Άλιμο έως τη Βάρκιζα , παραχωρούνται παραλίες και ακίνητα στους Δήμους

Από τον Άλιμο έως τη Βάρκιζα , παραχωρούνται παραλίες και ακίνητα στους Δήμους , σύμφωνα με την Κυβερνητική απόφαση , ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών .


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Μπαλάφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αλίμου , Γλυφάδας και  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης  , στους εν λόγω Δήμους .
Η συνάντηση έλαβαν μέρος και οι Δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών ,  οι  Ανδρέας Κονδύλης (Αλίμου),  Γρηγόρης Κωνσταντέλλου (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης), κ. Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδας).
Δήλωση Δημάρχων Αλίμου Α. Κονδύλη, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου & Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλου για την παραχώρηση εκτάσεων του παραλιακού μετώπου στους τρεις Δήμους 
«Στη συνάντησή μας  σήμερα το μεσημέρι  με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Μπαλάφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών μας από το κράτος στους Δήμους μας.  
Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών εκ μέρους των Δημοτικών μας Αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στόχος μας είναι πλέον το παραλιακό μας μέτωπο να αναβαθμιστεί, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, στη Νότια Αθήνα, υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία Κράτους – Αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.  
Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι κρίσιμο, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε  τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές.
Πιστεύουμε ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες.»
Από μέρους της Κυβέρνησης , ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης υπογραμμίζει : 
«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος
Σήμερα ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με την τοπική αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα τους Δήμους Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.
Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα εκτελεστούν απρόσκοπτα τα ήδη συμφωνημένα επενδυτικά σχέδια (πχ Ελληνικό) και θα αξιοποιηθούν τα ελεύθερα και υποβαθμισμένα τμήματα του παραλιακού μετώπου. Η αναβάθμιση θα γίνει σε ενιαία μορφή, θα επιλύσει χρόνια προβλήματα σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και θα ενισχύσει τα έσοδα τόσο της ΕΤΑΔ όσο και των Δήμων, για την εκπλήρωση των σκοπών τους.
Το όφελος της συμφωνίας είναι μεγάλο για τους πολίτες όλης της Αττικής κι όχι μόνο των συγκεκριμένων δήμων, αφού η συμφωνία διασφαλίζει και κατοχυρώνει την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευση στις ακτές.»

Γ.Πατούλης: «Η αρχή έχει γίνει. Ωστόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογη διαδικασία για το σύνολο των Δήμων της χώρας. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει»
Με αφορμή την απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να παραχωρήσει τη χρήση ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, στους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης δήλωσε τα εξής:
«Κρίνουμε θετικά την απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της ΚΕΔΕ αλλά και των Δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, να παραχωρηθούν στους Δήμους ακίνητα, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς προς όφελος των πολιτών.
Η αρχή έχει γίνει. Ωστόσο θα ήθελα να υπογραμμίσω πως άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογη διαδικασία για το σύνολο των Δήμων της χώρας, κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.
Εκτός από τα αναξιοποίητα ακίνητα υπάρχουν στα διοικητικά όρια των Δήμων και οι Χώροι Εγκατάστασης και Υποστήριξης ( ΧΕΥ), οι οποίοι θα πρέπει να δοθούν προς διαχείριση και αξιοποίηση στους Δήμους με στόχο την δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου, προς όφελος των κατοίκων της πόλης αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου το οποίο έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια.
Οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την άναρχη ανάπτυξη, χωρίς σχέδιο και όραμα. Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και της οικιστικής φυσιογνωμίας των πόλεων αλλά και η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου για τους κατοίκους, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Οι Έλληνες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια