ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ήταν στραβό το κλίμα, το 'φαγε κι ο Τραμπ


Σε 67 μέρες, ο πρόεδρος Τραμπ ετοιμάζεται να ανοίξει πόλεμο με το κλίμα του πλανήτη. Όμως, αυτή τη στιγμή οι κυβερνήσεις του κόσμου βρίσκονται στην ετήσια διάσκεψη για το κλίμα. Αν κινηθούμε γρήγορα, μπορούμε να τις πείσουμε να επικυρώσουν τα μέτρα για 100% καθαρή ενέργεια, πριν ο Τραμπ καταστρέψει όσα έχουμε πετύχει. Λάβε μέρος τώρα:  

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ


Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Ο πρόεδρος Τραμπ ετοιμάζεται να ανοίξει πόλεμο με το κλίμα του πλανήτη, σε 67 μέρες.Όμως, αυτή τη στιγμή οι κυβερνήσεις μας βρίσκονται στην ετήσια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα. Αν κινηθούμε γρήγορα, μπορούμε να τις πείσουμε να επικυρώσουν συγκεκριμένα μέτρα, πριν ο Τραμπ καταστρέψει όλα όσα έχουμε πετύχει. 

Γερμανία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, αλλά και οι κλιματικά ευάλωτες χώρες, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για τήρηση της συμφωνία του Παρισιού. Αν αρκετοί από εμάς τους το ζητήσουμε τώρα, μπορούν να επικυρώσουν το επείγον σχέδιο για μηδενική κλιματική ρύπανση, να πιέσουν τις ΗΠΑ, και να δεσμευτούν ότι θα κινηθούν ταχύτερα προς μια πράσινη παγκόσμια οικονομία, με ρυθμούς που ο Τραμπ δε θα μπορεί να σταματήσει.




Βοήθησε να τους ζητήσουμε να πάρουν ξεκάθαρη τη θέση για το κλίμα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει Τραμπ. Το Avaaz έχει στείλει μέλη της ομάδας μέσα στη διάσκεψη. Το ψήφισμα θα παραδοθεί απευθείας στις κυβερνήσεις – υπόγραψε για την προστασία της συμφωνίας του Παρισιού και στείλε αυτό το email στους πάντες:

https://secure.avaaz.org/campaign/el/paris_protection_loc/?bvJJLjb&v=84247&cl=11116122835&_checksum=7adaee18bc372194802bc0f8a43d73a65eb1f43717282fab7cc5e67a1e310dae

Ο Τραμπ έχει αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή απάτη και απορρίπτει τη συμφωνία του Παρισιού. Μάλιστα, μόλις ανέθεσε σε ένα συνεργάτη του, αρνητή της κλιματικής αλλαγής και με συμφέροντα σε μεγάλες πετρελαϊκές, να καθορίσει την περιβαλλοντική πολιτική του για τους επόμενους μήνες!

Όμως, πάνω από 100 χώρες έχουν υπογράψει τη συμφωνία, η οποία βρίσκεται ήδη σε ισχύ, και στηρίζουν την εφαρμογή της. Οι πιο ευάλωτες χώρες του κόσμου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης για το κλίμα και χθες η Γερμανία ανακοίνωσε ένα τολμηρό νέο σχέδιο για να μειώσει δραστικά το διοξείδιο του άνθρακα. Και το κυριότερο, η Κίνα παραμένει στη συμφωνία, βλέποντας ήδη τα οφέλη από την κατάργηση του άνθρακα και σπάζοντας ρεκόρ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τις περισσότερες κατά κεφαλήν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αν με το που έρθει στην εξουσία ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη σύμβαση του ΟΗΕ για το κλίμα, αυτό θα έχει τραγικές επιπτώσεις σε όλους μας.

Η αποχώρηση όμως από μια συμφωνία αποτελεί ένα γραφειοκρατικό εφιάλτη που μπορεί να κρατήσει χρόνια. Αν αρκετοί από εμάς λάβουμε μέρος τώρα φωνάζοντας ένα βροντερό «ΟΧΙ!», μπορούμε να βρούμε τρόπους να τον σταματήσουμε και να φροντίσουμε ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να πάει μπροστά, ακόμη κι αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μείνουν πίσω.

Πολύ απλά δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν ανίδεο δισεκατομμυριούχο να σταθεί εμπόδιο στο μοναδικό μονοπάτι που οδηγεί στη σωτηρία του πλανήτη. Ας αναλάβουμε όλοι δράση για να βάλουμε τον κόσμο στο σωστό δρόμο, πριν αναλάβει καθήκοντα ο Τραμπ.

Υπόγραψε τώρα για να πείσουμε τους ηγέτες να προστατεύσουν τη συμφωνία για τον πλανήτη και στείλε παντού την εκστρατεία:

https://secure.avaaz.org/campaign/el/paris_protection_loc/?bvJJLjb&v=84247&cl=11116122835&_checksum=7adaee18bc372194802bc0f8a43d73a65eb1f43717282fab7cc5e67a1e310dae
Μαζί βοηθήσαμε να κλείσει η συμφωνία-ορόσημο του Παρισιού για το κλίμα. Διαδηλώσαμε, στηρίξαμε οικονομικά, υπογράψαμε και διεκδικήσαμε Τελικά, βοηθήσαμε να πειστούν οι προοδευτικοί ηγέτες ότι πρέπει να πρωτοστατήσουν και εμποδίσαμε όσους προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την προσπάθεια. Το Παρίσι ήταν απλά η αρχή. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να σώσουμε από την κλιματική αλλαγή όσα αγαπάμε. Αλλά αν αστοχήσουμε τώρα, θα έχουμε χάσει μια μοναδική ευκαιρία για διεθνή συνεργασία. Αυτή τη βδομάδα, πρέπει να δράσουμε.

Με ελπίδα,
Iain, Alice, Pascal, Risalat, Fatima, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή υπό την σκιά της εκλογής Τραμπ – Ypaithros.gr
http://www.ypaithros.gr/diaskepsi-gia-tin-klimatiki-allagi-ypo-tin-skia-tis-eklogis-tramp/

Μεγαλύτερος χαμένος το περιβάλλον – Η Εφημερίδα των Συντακτών
https://www.efsyn.gr/arthro/megalyteros-hamenos-perivallon

Έξοδο των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα θέλει ο Τραμπ – Newsbeast
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2456808/exodo-ton-ipa-apo-ti-simfonia-gia-to-klima-theli-o-trab

Το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ ρίχνει στην αβεβαιότητα τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα (στα Αγγλικά) – The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/09/us-election-result-throws-paris-climate-deal-into-uncertainty

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να θέσει την κλιματική αλλαγή σε πορεία «επικίνδυνης ζώνης» (στα Αγγλικά) – The New York Times
http://www.nytimes.com/2016/11/11/us/politics/donald-trump-climate-change.html

Η ηγεσία των ΗΠΑ και η ιστορική συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (στα Αγγλικά) – The White House
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2015/12/12/us-leadership-and-historic-paris-agreement-combat-climate-change





Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια