ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστικό : Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από τον πρώην Δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα μας  Σφυγμός , ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης με αφορμή τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης του δήμου  μας  από τη νέα Δημοτική Αρχή
Οι θέσεις του για τις κοινωνικές δομές, για την παραλία, το νεκροταφείο, για τα πολιτιστικά, το αεροδρόμιο του Ελληνικού, και την διασπάθιση του δημοτικού χρήματος από τη νυν Δημοτική αρχή, που ενώ μπορεί δεν κάνει κάτι για την μείωση των δημοτικών τελών προς τους πολίτες αλλά και τα καταστήματα τις Γλυφάδας      







Κύριε Κόκκορη, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη που δεχθήκατε να δώσετε στην εφημερίδα μας, με την συμπλήρωση πάνω από δύο χρόνια της νέας Δημοτικής αρχής και στα δυόμιση χρόνια από τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές. Είμαστε στο μέσο της περιόδου που θα γίνουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλω να μας πείτε την πρώτη εκτίμησή σας για τη Δημοτική αρχή, αλλά και τη δική σας στάση ως αντιπολίτευση.

Και εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση γι αυτή τη συνέντευξη. Καταρχήν θέλω να σας πω ότι εμείς ως Δημοτική αρχή, βρεθήκαμε σε μια μανιώδη, εμπαθή και σκληρή πολεμική από πάρα πολλούς κύκλους κατά τη γνώμη μας ανέντιμους. Παρά ταύτα είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο που κάναμε στην πόλη και την αλλαγή στην εικόνα της. Θέλω να σας θυμίσω ότι ως Δημοτική αρχή ήμασταν συνολικά τριάμισι χρόνια, γιατί ήμασταν η Δημοτική αρχή που εφάρμοσε έναν πολύ δύσκολο νόμο, τον Καλλικράτη και μάλιστα στην αρχή του μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων. Να σας πω μόνο ότι η επιχορήγηση από την πολιτεία στο Δήμο ήταν κάτω του πενήντα τοις εκατό από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Παρά ταύτα δημιουργήσαμε ένα τεράστιο έργο που είναι γνωστό στους συμπολίτες μας σε όλους τους τομείς και αφήσαμε το Δήμο εύρωστο και με περίπου δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο. Για τη σημερινή Δημοτική αρχή εμείς, όπως θεωρούμε για τη δική μας ηθική, ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση και μάλιστα τον πρώτο χρόνο ήμασταν πάρα πολύ υποστηρικτικοί μέχρι να μπορέσει να υπάρξει βηματισμός από την πλευρά τους, γιατί θεωρούμε ότι είναι άπειροι. Σήμερα αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και εδώ έχουμε πάρα πολλές διαφορές και εκτιμήσεις για τη λειτουργία του Δήμου.

Θέλετε να μας συγκεκριμενοποιήσετε τι εννοείτε;


Θα σας πω, απλά..Αυτή τη στιγμή τα χρήματα που δίνονται για επισκευές εξοπλισμού στα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, είναι τεράστια ποσά, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πάνω από εκατομμύριο, όταν εμείς σε όλη μας τη θητεία δεν είχαμε δώσει σχεδόν τίποτα. Την ίδια στιγμή το κόστος για την παραλία είναι δυσανάλογο της προσφοράς προς τους συμπολίτες μας. Είχαμε εξασφαλίσει από το Υπουργείο Αθλητισμού ένα εκατομμύριο εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ (1.700.000)για το Δημοτικό στάδιο και από ολιγωρία της Δημοτικής αρχής χάθηκε, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας ότι τα χρήματα θα χαθούν.. Για τη Δημοτική συγκοινωνία βεβαίως και συμφωνούμε να υπάρχει, αλλά αυτή που είναι σήμερα αφενός δεν εξυπηρετεί τους πολίτες και αφετέρου το κόστος είναι τεράστιο. Έχουμε ζητήσει πολλές φορές απολογισμό και ποτέ δεν έχει έρθει γι αυτά τα κόστη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, αγοράζεται εξοπλισμός όταν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να τον χρησιμοποιήσουν. Αντικαταστάθηκαν εντελώς καινούριες πινακίδες ονομασίας οδών σε πράσινο χρώμα, αυτό που έχει διεθνώς επιβληθεί για να είναι ευανάγνωστο και τοποθετήθηκαν γαλάζιες, δυσανάγνωστες, ξοδεύοντας αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Προς τι λοιπόν αυτή η διασπάθιση του δημοτικού χρήματος; Επίσης επειδή τα έσοδα του Δήμου ανεβαίνουν λόγω του ότι τα Δημοτικά τέλη αυξάνονται μετά τις νομιμοποιήσεις των κτισμάτων στην πόλη μας και την ίδια στιγμή το εργατικό κόστος μειώνεται όχι μόνο λόγω των αποχωρήσεων, που δεν γίνονται νέες προσλήψεις, αλλά και της μείωσης ακόμα και των ίδιων των μισθών των εργαζομένων. Το κόστος πετρελαίου είναι χαμηλό λόγω τιμής πετρελαίου καθώς επίσης και το κόστος αποκομιδής απορριμμάτων λόγω της κρίσης από τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Φωνάζουμε συνεχώς να μειωθούν τα Δημοτικά τέλη στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες γιατί είναι τεράστιο και δυσβάσταχτο στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας νέος επιστήμονας να έρθει και να κάνει δικηγορικό ή τεχνικό γραφείο ή ιατρείο στη Γλυφάδα με αυτά τα Δημοτικά τέλη. Δυστυχώς μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων.

Πείτε μας για τα έργα που γίνονται σήμερα στο Δήμο

Κοιτάξτε, κανένα καινούριο έργο δεν έχει από τη Δημοτική αρχή γίνει αυτή την περίοδο. ‘Ότι έργα γίνονται είναι σε εξέλιξη από τα δικά μας. Τα όμβρια στην Τερψιθέα τα οποία εμείς τα εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και ήταν σε κατασκευή την περίοδο των Δημοτικών εκλογών και η Πλατεία Χαρίτων που γίνεται σήμερα είναι με σύμβαση που είχαμε υπογράψει εμείς με την Περιφέρεια και είχα αναδειχθεί τότε εργολάβος. Είναι ένα έργο επίσης δικό μας. Ακόμα και τις ασφαλτοστρώσεις που βλέπετε γίνονται από χρήματα του Υπουργείου που είχαμε διασφαλίσει εμείς ως Δημοτική αρχή. Σταμάτησαν το έργο ηλεκτροφωτισμού που είχαμε ξεκινήσει. Σήμερα πολλοί δρόμοι θα είχαν αλλάξει εικόνα.

Τι έχετε να μας πείτε για τις Κοινωνικές  Δομές;

Οι Κοινωνικές Δομές δημιουργήθηκαν επί των ημερών μας, το Παντοπωλείο, το Φαρμακείο τα Ιατρεία, το Μαγειρείο, το Φροντιστήριο, σήμερα, κεντρικά υπάρχει μια λογική να σταματήσουν αυτά τα παιδιά. Εμάς μας βρίσκει αντίθετους. Το δηλώσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο , εδώ η Δημοτική αρχή πρέπει να δώσει μάχη να συνεχιστούν οι Δομές αυτές για τους ευπαθείς συμπολίτες μας και μάλιστα άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση και αυτά τα παιδιά τα οποία προσελήφθησαν με κριτήρια ΑΣΕΠ για το διάστημα των Κοινωνικών Δομών, πρέπει να υποστηριχτούν.

Πολλοί εργαζόμενοι έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια με τη λειτουργία της Δημοτικής αρχής και τον τρόπο που ασκεί διοίκηση, τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Εμείς έχουμε πάρα πολλές φορές φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την όλη εικόνα και συμπεριφορά της διοίκησης προς τους εργαζόμενους και έχουμε πει ότι οι εργαζόμενοι στα πλαίσια βέβαια των διακριτών ρόλων πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι η Δημοτική αρχή είναι αρωγός, στηρίζει τις προσπάθειές τους και πρέπει να υπάρχει και η λογική της αξιοκρατίας και όχι της ευνοιοκρατίας. Επάνω σε αυτό το θέμα έχουμε δηλώσει ότι η λογική, ειδικοί συνεργάτες και σύμβουλοι στον τέταρτο όροφο να ασκούν διοίκηση στο σύνολο του Δήμου , στην ουσία εξωθεσμικά, είναι λάθος και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί.

Για το θέμα του Κοιμητηρίου που αφορά όλους μας, ποιά είναι η θέση σας;

Εμείς κάναμε τη μεγάλη μάχη και τη ρήξη, και να σας πω, κάναμε ρήξη με την κυβέρνηση και το κόμμα που είχε στηρίξει τότε την παράταξή μας, που ήταν τότε στην κυβέρνηση, γιατί θεωρούσαμε εμπαιγμό να μην λύνεται το θέμα του Κοιμητηρίου για τόσα χρόνια. Ενώ δίναμε αυτή τη μάχη, άνθρωποι προσκείμενοι της σημερινής Δημοτικής αρχής απειλούσαν στη βουλή να μην γίνει νομοθετική ρύθμιση γιατί θα ήταν τεράστιο πολιτικό θέμα και μετά που έγινε η κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου απειλούσαν με αποχώρηση από την κυβέρνηση. Εμείς που ανοίξαμε το θέμα, θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να λήξει οριστικά. Tελευταία μέρα της προηγούμενης κυβέρνησης πέρασε μια νομοθετική ρύθμιση για να γίνει κοιμητήριο στον ίδιο χώρο από πλευράς περιβαλλοντικής κατάταξης και δασικής νομοθεσίας, στην Α ζώνη Υμηττού. Εμείς παροτρύναμε τους βουλευτές που ήταν κοντά μας να ψηφίσουν για να λυθεί το θέμα, και σήμερα, ενώ κάποιοι τότε προσέτρεχαν στα δικαστήρια 


και τους ενοχλούσε η περιβαλλοντική τους υπέρμετρη ευαισθησία , γιατί να φτιαχτεί νεκροταφείο στο βουνό, σιωπούν τώρα. Ήταν λοιπόν η λογική τους μόνο να μην το κάνει ο Κόκκορης; Εμείς δεν έχουμε αυτή τη λογική. Η λογική μας είναι να πάει ο Δήμος μπροστά και προσπαθούμε να λήξει και να τελειώσει ένα θέμα που χρονίζει και που εμείς αναδείξαμε, εμείς το βάλαμε το νερό στο αυλάκι για να λυθεί. Είμαστε υπερήφανοι που με τους αγώνες μας και παρά την ταλαιπωρία που τραβάμε καθημερινά στα δικαστήρια γι αυτή τη μάχη που δώσαμε ότι το θέμα θα λυθεί.


Υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι γίνονται απευθείας αναθέσεις σε 'ημέτερους' για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος, τι έχετε να σχολιάσετε πάνω σε αυτό το θέμα;

Έχουμε και επώνυμες καταγγελίες ανθρώπων που δίνουν καλύτερες προσφορές για εκδηλώσεις αλλά δυστυχώς δεν επιλέγονται. Εμείς δίναμε πολύ λιγότερα χρήματα και κάναμε τεράστιο όγκο εκδηλώσεων σε μια δύσκολη εποχή για το Δήμο. Είχαμε τον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη, όπως τον λέγαμε, κάθε μέρα θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στην παραλία στην Γ Μαρίνα, εκπληκτικές! Αντ’ αυτού πήγανε και ξήλωσαν την εξέδρα δήθεν ότι είχε παλιώσει. Αν είχε παλιώσει γιατί δεν την αντικατέστησαν; Σήμερα λοιπόν δεν υπάρχει αυτός ο χώρος πια, οι εκδηλώσεις που έγιναν, κάποιες, ελάχιστες σε σχέση με τις παλιές, δεν εξυπηρετήθηκαν ούτε με τις πρόσκαιρες εξέδρες που βάλανε, ούτε με τα καθίσματα. Ενώ οι εκδηλώσεις που κάνουν είναι πολύ μικρότερες και σε όγκο και σε μέγεθος και σε αριθμό, το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Εμείς φέραμε τους τέσσερις τραγουδιστές , τα παιδιά των μεγάλων τραγουδιστών, του Πάριου, του Μπιθικώτση, του Διονυσίου και του Κόκοτα και δώσαμε τα μισά χρήματα από αυτά που έδωσαν αυτοί για τους δύο. Παρόλο που είναι αρκετά χρόνια πίσω και δυστυχώς όσο περνάνε οι αμοιβές μειώνονται για όλους. Αυτοί έφεραν δύο από τους τέσσερις τραγουδιστές και τους στοίχισε περισσότερο. Δεν θέλω να πω για άλλες εκδηλώσεις που έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Εμείς έχουμε μια άλλη λογική σε αυτό. Θεωρούμε ότι έπρεπε να συνεχιστεί ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης και να σκεφτείτε τώρα δεν θέλω, το θεωρώ πολύ φτηνό το ότι ενώ είχε καθιερωθεί ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης δεν τον συνέχισαν, έτσι για να μην θυμίζει την δική μας εποχή, αλλά τουλάχιστον να συνέχιζαν την ποιότητα και το μέγεθος των εκδηλώσεων που κάναμε εμείς.


Βλέπουμε τις Πλατείες που είχαν γίνει επί των ημερών σας να μην συντηρούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο και έχουμε πολλά παράπονα από τους δημότες.

Το έχουμε επισημάνει αυτό, θεωρούμε ότι αυτά τα έργα τα πολύ μεγάλα που κάναμε σε αυτές τις πλατείες καθώς και τα υπαίθρια γυμναστήρια, είτε τα κάναμε με δωρεές είτε με χρήματα από το Δήμο, πρέπει να συντηρούνται. Έχουμε εκφράσει την άποψή μας και μάλιστα όταν έγινε η διαδικασία να αγοραστούν άνθη και φυτά με περίπου ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ευρώ(1.100.000), εμείς είπαμε ότι αυτό το ποσό είναι δυσθεώρητο και τελικά επιβεβαιωθήκαμε γιατί κόπηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο αυτή η δαπάνη. Έπρεπε να γίνει ένας πολύ μικρότερος διαγωνισμός που θα αφορούσε μια εργολαβία συντήρησης και βελτίωσης του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων. Δυστυχώς ούτε εδώ εισακουστήκαμε. Υπάρχει μια λογική ότι όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε. Δεν είναι όμως έτσι. Εμείς θεωρούμε ότι η ποιότητα της παράταξής μας και η ηθική της διαδρομή είναι τέτοια, που επιβάλλει να στεκόμαστε σοβαροί απέναντι στα προβλήματα για να επιλυθούν θέματα που απασχολούν το Δήμο μας και ο Δήμος μας να πάει μπροστά. Η ζωή μας επιβεβαιώνει αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει εις βάρους του Δήμου μας, αφού όταν τα λέμε δεν μας ακούει κανείς.


Πείτε μας την άποψή σας για το θέμα που ακούστηκε τελευταία, ότι η κυβέρνηση παραχώρησε την παραλία στον Δήμο.

Θέλω να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Τη μέρα που περνούσε η σύμβαση του Ελληνικού από τη Βουλή και υπήρχαν διάφορες φωνές που αντιδρούσαν και μέσα από την ίδια την κυβέρνηση, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ένα επικοινωνιακό τρικ και βγήκε και είπε ότι παραχωρούνται οι παραλίες στους Δήμους. Για να μιλάμε επί της ουσίας και με στοιχεία. Η παραλία ανήκε στα Τουριστικά Ακίνητα. Όταν ήμουν μέλος στο Παράκτιο Μέτωπο, με απόφασή του, την οποία εισηγήθηκα και ψήφισα παρόλο που είχα ήδη χάσει τις εκλογές, είχε ο Δήμος δυνατότητα να παρεμβαίνει σε κάποια σημεία της παραλίας που παλιά δεν είχε. Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2014. Σήμερα λοιπόν έρχεται η κυβέρνηση και λέει ότι τις Μαρίνες που έφτιαξε ο Δήμος τις παίρνει το ΤΑΙΠΕΔ, τα καταστήματα που υπάρχουν στην παραλία τα παίρνει το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό θα έχει όλη την αρμοδιότητα για τις μισθώσεις, για τα έσοδα, για τα πάντα και ο Δήμος τους υπόλοιπους χώρους θα πρέπει να τους σκουπίζει, να τους καθαρίζει και να τους διατηρεί σε μια ευπρεπή κατάσταση. Στην ουσία δηλαδή να κάνει τον υπηρέτη. Ενός χώρου που έφτιαξε ο ίδιος ο Δήμος. Την ίδια στιγμή, αν υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θα έχει οικονομικό αποτέλεσμα, το 20,75% θα το εισπράττει το κράτος από τις μισθώσεις και θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το τι θα κάνει ο Δήμος εκεί. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό είναι απλά ένα πολύ μεγάλο επικοινωνιακό τρικ και πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια.

Κλείνοντας, θέλουμε να μας πείτε ποια είναι η θέση σας για το αεροδρόμιο.

Έχουμε εκφράσει πάρα πολλές φορές τη θέση μας και με τους άλλους Δήμους την περίοδο της θητείας μας και προηγούμενες Δημοτικές αρχές. Θέλουμε το Ελληνικό να είναι ένα αξιοποιημένο μέρος, ένα Πάρκο και να έχει και δραστηριότητες που θα μπορούνε οικονομικά να το υποστηρίξουν. Θεωρούμε σήμερα όμως και το έχουμε ξαναπεί, ότι να ξεκινήσει όλη η επένδυση κάνοντας αμέσως ένα Μall  που στην ουσία θα κλείσει τα καταστήματα της Μεταξά και της Γλυφάδας γενικότερα, γιατί η Γλυφάδα είναι το μεγαλύτερο ανοικτό εμπορικό κέντρο της Ευρώπης, θα έχει τεράστιο οικονομικό κόστος για την πόλη μας, χωρίς να προσδώσει νέο εθνικό προϊόν. Την ίδια ώρα που λένε ότι πρέπει να χτιστούν σπίτια για να πουληθούν, η περιοχή μας βρίθει από απούλητα σπίτια και διαμερίσματα. Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να έχει άλλη στόχευση. Επίσης έχουμε δηλώσει ότι πιστεύουμε πως το Καζίνο θα δημιουργήσει προβλήματα στην κοινωνική λειτουργία της πόλης μας. Η ανάπτυξη πρέπει να έχει στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και όχι την ερήμωσή της. Οι όποιες δράσεις


 


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια