ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Συσκέψεις των Λαϊκών Επιτροπών σε Καλλιθέα και Αγ.Δημήτριο

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Από την σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας
Σε ρυθμούς προετοιμασίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη κινούνται οι Λαϊκές Επιτροπές που δραστηριοποιούνται στις συνοικίες της Αττικής. Εκτός από τη συμμετοχή τους στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο, αναπτύσσουν τη δράση τους για την οργάνωση της πάλης, πικετοφορίες, εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις.






Στην Καλλιθέα, στη σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, παρεμβάσεις έγιναν από το παράρτημα Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σύλλογο Γυναικών, το Σωματείο ΕΒΕ Καλλιθέας, το Συνδικάτο Ιματισμού, την Επιτροπή Ανέργων, τους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας, τους Συνταξιούχους και άλλους εργαζόμενους.
Μεταφέρθηκε σημαντική πείρα από τους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές. Κοινή πεποίθηση στις τοποθετήσεις, ήταν ότι η διάχυτη δυσαρέσκεια στον εργατόκοσμο μπορεί να γίνει δύναμη στα χέρια του αρκεί να την μετατρέψει σε οργανωμένη δράση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των άλλων πλουτοκρατών, ενάντια στα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις απαιτήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Αναδείχθηκε επίσης ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τα μέτρα κατά των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών προκειμένου να εξασφαλίσουν τους όρους κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό και η επιτυχία της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη είναι αναγκαία.
Αποφασίσθηκε να γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σωματεία και τους φορείς, να γίνει ενημέρωση σε κάθε εργασιακό και μαζικό χώρο, στα σχολεία και στις γειτονιές, παντού. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τηνΠαρασκευή 2 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση στην πλ. Δαβάκη και πορεία στην αγορά και τους δρόμους της πόλης.
Στη σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής του Αγίου Δημητρίου, που επίσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, από την εισήγηση αναλύθηκε η νέα επίθεση που ετοιμάζει το κουαρτέτο μαζί με την συγκυβέρνηση και τον ΣΕΒ στα Εργασιακά. Αναδείχθηκε επίσης η στάση της ΓΣΕΕ, ότι λειτουργεί σαν πέμπτη φάλαγγα στο εργατικό κίνημα αφού κάνει ό,τι μπορεί για τη μη επιτυχία της απεργίας.
Στις ομιλίες τους εκπρόσωποι από μαζικούς φορείς (Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων, ΣΕΤΗΠ, Σύλλογο Γυναικών και EBE) τόνισαν ότι η δράση που έχει αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα βοηθάει για να ανοίξει η κουβέντα με περισσότερο κόσμο, για να συζητηθεί πιο πλατιά η προοπτική της ρήξης με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Μεταφέρθηκε επίσης πείρα από μάχες που δόθηκαν, όπως από του Συνδικάτου Οικοδόμων που μετά από παρεμβάσεις του Συνδικάτου, στάση εργασίας κλπ, ανάγκασαν εργολάβο να πληρώσει τα δεδουλευμένα 3 μηνών που χρωστούσε σε εργαζόμενους (Ολόκληρη η εισήγηση στα Συνημμένα Αρχεία).
Το πρόγραμμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγ. Δημητρίου μέχρι την απεργία συνεχίζεται ως εξής:
Tην Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στις 7.30 π.μ., εξόρμηση στα ΕΛΤΑ. Την Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 6.30 π.μ., εξόρμηση στην GAP. Την Τετάρτη 30 Νοέμβρη στις 6.50 μ.μ., εξόρμηση στην «Τσακίρης Μαλλάς». Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, εξόρμηση στην E-Value. Την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στις 6:30 π.μ. εξόρμηση στο Μετρό της Δάφνης. Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη εξόρμηση στην Πλατεία Καλογήρων, τις καφετέριες και τα Super Market και την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., εξόρμηση στα Super Market.
Στη σύσκεψη εγκρίθηκε ψήφισμα με με αφορμή τον κρατικό προϋπολογισμό και τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα (Ολόκληρο το ψήφισμα στα Συνημμένα Αρχεία).


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια