ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ»

Με μια πρωτοφανή για τα χρονικά του δήμου αντιδημοκρατική απόφαση, η πλειοψηφία της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε να μην παραχωρήσει στην παράταξή μας την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, για την προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση «Κάμερες στα σχολεία: παιδαγωγική και νομική προσέγγιση».







Με την εκδήλωση αυτή επιδιώκουμε να ανοίξουμε σε δημόσιο διάλογο τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύουμε τα σχολικά κτήρια. Για το ίδιο θέμα η διοίκηση του δήμου με τον πιο επίσημο τρόπο, δια του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, έχει εκφράσει την άποψη ότι η καλύτερη λύση είναι οι κάμερες και έχει δηλώσει την πρόθεσή της να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να προβεί στην τοποθέτησή τους.

Σημειώνουμε ότι το αίτημα για να μας παραχωρηθεί η αίθουσα του 3ου Λυκείου το υποβάλαμε στις 2 Νοεμβρίου και ότι το Συμβούλιο της σχολικής μονάδας που το εξέτασε έκρινε ότι δεν συντρέχει τυπικός λόγος άρνησής του (άλλη προγραμματισμένη εκδήλωση).

Πάντα οι σχολικοί χώροι ήταν διαθέσιμοι σε φορείς για εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Εδώ και δεκαετίες θεσπίστηκε το ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο. Είναι αμέτρητες οι εκδηλώσεις φορέων που φιλοξενήθηκαν στις σχολικές αίθουσες. Η απόφαση της πλειοψηφίας της Σχολικής Επιτροπής βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη λογική του νομοθέτη.

Η Σχολική Επιτροπή, ασκώντας τη νόμιμη αρμοδιότητά της να παραχωρεί τους σχολικούς χώρους, δεν δικαιούται να καταστρατηγεί αξίες υπέρτερης σημασίας όπως είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ο δημοκρατικός διάλογος.

Η επιλεκτική απαγόρευση της εκδήλωσής μας είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Με την απόφαση αυτή η διοίκηση θέτει εκτός νόμου τις εκδηλώσεις των δημοτικών παρατάξεων σε σχολικούς χώρους, ενώ κρατά για τον εαυτό της το προνόμιο.

Δεν υποχωρούμε από το νόμιμο και δίκαιο αίτημά μας να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση για τις κάμερες στα σχολεία, σε χώρο της επιλογής μας εφόσον δεν συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι που να την εμποδίζουν.

Απαιτούμε την ανάκληση της απαράδεκτης απαγόρευσης.

Απευθυνόμαστε στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της καθώς και στα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και ζητούμε τη συμβολή τους απέναντι στο ενδεχόμενο να είναι αυτή η αρχή μιας γενικής επιχείρησης με στόχο τη φίμωση της ίδιας της ουσίας της δημοκρατίας: το διάλογο!




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια