ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Άλιμος: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ


Μετά από συζήτηση τεσσάρων ωρών, το δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με 20 θετικές ψήφους, 3 αρνητικές και 7 λευκές,  τον προϋπολογισμό που κατήρτησε η δημοτική αρχή  για το 2017. 




Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, πέραν των όσων είπε για τα έσοδα και τις δαπάνες σε όλους τους τομείς και τα διάφορα έργα, προσεγμένα και νοικοκυρεμένα, όπως ακούστηκε, προσέδωσε και μία δυνατή δόση αισιοδοξίας, λέγοντας: "Προτιμάμε ως Διοίκηση να μιλάμε με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια. Αυτό είναι κάτι που δείχνει ότι βάζουμε στην άκρη τη μιζέρια της καθημερινότητάς μας και κοιτάμε μπροστά. Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και σύνεση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας". 

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για πολλοστή φορά την Περιφέρεια Αττικής, για την ουσιαστική συνδρομή της σε σημαντικά έργα που πρόκειται να γίνουν, όπως λ.χ. αυτό της πεζογέφυρας, το οποίο θα λύσει το μείζον πρόβλημα της ασφαλούς διέλευσης του κόσμου στην παραλιακή λεωφόρο, ενώ υπήρξε αιχμηρός στο σχόλιό του που αφορούσε την κεντρική διοίκηση λέγοντας πως "κακοποιεί τους δήμους". 

Για το ΘΟΠΑΑ, τόνισε πως, στον Δημοτικό Οργανισμό αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι εκεί, απασχολούνται με νόμιμες συμβάσεις κι έτσι δεν υπάρχουν πια, ούτε αφορολόγητα, ούτε ανασφάλιστα χρήματα, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, δι' ερωτήσεως... 

Σε ότι αφορά τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις που έχει ο δήμος, είπε ότι φροντίζουν να τις τακτοποιούν με διάφορους τρόπους (συμβιβαστικά κλπ.), ώστε η νομική υπηρεσία να απασχοληθεί με τρέχοντα θέματα. 

Στην πρωτολογία του αυτή, είπε ότι, παρ' ολα όσα έχουν καταφέρει μέσα σ' αυτούς τους πρώτους 26 μήνες διοίκησης, δεν έχουν λυθεί αρκετά ζητήματα της πόλης. Όμως αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, αφού έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν μέχρι τώρα ένα μεγάλο μέρος του εξαγγελθέντος προγράμματός τους και συνεχίζουν. 

Ο Ανδρέας Κονδύλης ζήτησε από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης να δουν με ρεαλισμό όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού, αφήνοντας κατά μέρος την άγονη αντιπαράθεση, κάτι που γίνεται συνήθως για την... αντιπαράθεση, γιατί αυτό αφορά αντιπολιτευτικές τακτικές παλαιών καιρών, χαρακτηρίζοντας τις ως "αρχέγονες". 

Δώρα Σύρμα: Σωστή διαχείρηση, διαφάνεια, ορθολογισμός
Με το τρίπτυχο σωστή διαχείρησηδιαφάνειαορθολογισμός, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Σύρμα έδωσε το στίγμα της όλης "φιλοσοφίας" που διέπει αυτή τη δημοτική αρχή. 

Η κυρία Σύρμα αναφερόμενη σε προϋπολογισμούς παλαιότερων διοικήσεων, μίλησε για τα"τεράστια λάθη τους", αλλά και για "άγνοια κατ' εξακολούθηση" εκ μέρους τους. Αυτά τα τεράστια λάθη, που καλείται σήμερα η διοίκηση Κονδύλη να βάλει σε τάξη και να τα νοικοκυρέψει. 

Γα το θέμα της απουσίας των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας που νωρίτερα σχολίασε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, συμφώνησε με τον Δήμαρχο και σ' αυτό που είχε πει νωρίτερα, ότι δηλαδή "γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να απαντήσουμε σε όποια απορία ή, ερώτηση υπάρχει. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε. Ρωτήστε και θα έχετε απάντηση σε όλα". 

Θάνος Ορφανός: Τακτοποιητικός ο προϋπολογισμός 
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοτικός σύμβουλος Θάνος Ορφανός, μίλησε για "γενικολογίες" της διοίκησης, ότι ο προϋπολογισμός είναι "τακτοποιητικός", ότι δεν έγινε καμία αναφορά για το πρ. αεροδρόμιο, για την παραλία και τη γενικότερη ανάπτυξη της πόλης κ. α. 

Όσο για τα προβλήματα που ισχυρίζεται η σημερινή διοίκηση ότι βρήκε από τους προηγούμενους, είπε πως, αν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα κατάφερναν (οι νυν διοικούντες) να κάνουν όσα προανέφεραν ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος. "Εκτός κι αν είστε θαυματοποιοί", είπε με έμφαση, για να πάρει την εξής απάντηση από την κυρία Σύρμα: "Δεν είμαστε θαυματοποιοί κύριε Ορφανέ, Επαγγελματίες οικονομολόγοι είμαστε και ξέρουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Τίποτε άλλο". 

Συνεχίζοντας, εύκολο είναι να προβλέψει κάποιος πως, και οι άλλες παρατάξεις που αντιπροσωπεύουν τη Ν.Δ., το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, δεν συμφώνησαν με τον προϋπολογισμό κι έτσι δεν έδωσαν θετική ψήφο, κάτι το οποίο όμως έκανε ο κ. Μέξας

Χαρίλαος Μέξας: Κύριε Ορφανέ μας παρακάλαγες να σε στηρίξουμε στον 2ο γύρο
Θετική ψήφο έδωσε στον προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής ο δημοτικός σύμβουλος της "Ελληνικής Αυγής" Χαρίλαος Μέξας, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι το κόμμα του είχε δώσει γραμμή στις δημοτικές παρατάξεις να καταψηφίσουν τους προϋπολογισμούς. 

Ο κ. Μέξας όμως είχε και έντονη αντιπαράθεση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αφού στρεφόμενος προς τους δ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του κατηγόρησε για όλα τα άσχημα που βιώνει σήμερα η χώρα, αποτέλεσμα των κομμάτων τους που κυβέρνησαν και κυβερνούν έως τώρα.  

Μάλιστα απευθυνόμενος σε κάποιους που τον άκουγαν εκείνη τη στιγμή, τους κατήγγειλε ότι έπαιρναν χρήματα κάθε μήνα, από 8-10 θέσεις που κατείχαν σε διάφορες (έμμισθες) θέσεις φορέων του δημοσίου.

Ειδικότερα, έντονο φραστικό επεισόδιο είχε με τον πρ. δήμαρχο Θάνο Ορφανό, κατηγορώντας τον δημοσίως για υποκρισία, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να μιλάει για "φασισμό" και "φασίστες" αφού πριν τις τελευταίες εκλογές, μεταξύ α' και β' γύρου, πήγαινε και τους παρακάλαγε να τον στηρίξουν για να επανεκλεγεί δήμαρχος. 

Από την πλευρά του ο κ. Ορφανός, μίλησε για "τραμπουκισμούς" και κατηγόρησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. ότι δείχνει ανοχή σε όλη αυτή την κατάσταση. Από τη θέση του όπως είπε, δεν θα έπρεπε να επιτρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράματα, αποφεύγοντας να αναφερθεί στις κατηγορίες του κ. Μέξα. Έτσι τουλάχιστον φάνηκε ή, εκτιμήθηκε από πολλούς μέσα στην αίθουσα. 

Η αντιδήμαρχος Αναστασία Σιμητροπούλου στη δική της τοποθέτηση είπε ότι είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται και εμφανίζεται ένας τέτοιους προϋπολογισμός με αριθμούς και αιτιολογία σε κάθε του κωδικό. Αυτό, όπως ανέφερε, δείχνει πως δεν έχουν να κρύψουν τίποτα ως νέα διοίκηση του δήμου, αφού όλα γίνονται με απόλυτα διαφανή τρόπο. 

Ανδρέας Κονδύλης: Εσείς δεν μπορούσατε. Εμείς μπορούμε 
Όπως αναφέραμε αρχικά, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης σε κάποιο σημείο των τοποθετήσεών του, είπε ότι το κράτος κακοποιεί τους δήμους με τις συνεχείς περικοπές που τους κάνει, φορτώνοντάς τους - ταυτόχρονα - διαρκώς με πρόσθετες υποχρεώσεις προς τους δημότες. 

Όμως, και αποδίδοντας "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", μόνο καλά λόγια είχε να πει για τη Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη του Νοτίου Τομέα Χρήστο Καπάταη, που στέκονται δίπλα τους όλο αυτό τον καιρό. 

Τους ευχαρίστησε μάλιστα, γιατί ανταποκρίνονται άμεσα στις προτάσεις τους από τη στιγμή που παίρνουν στα χέρια τους άρτιες μελέτες και σχέδια για τα διάφορα δημοτικά έργα που τους καταθέτουν. 

Αναφορικά με το ζήτημα της απουσίας των ανθρώπων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, κάτι που επικαλέσθηκε και ο δ.σ. Ν. Τσαμπαρλής, επανέλαβε πως δεν χρειάζεται να είναι παρόντες, επειδή μπορούν ως διοίκηση  να απαντήσουν σε όλα. "Αυτό γινόταν στο παρελθόν από τις προηγούμενες διοικήσεις, γιατί πιθανόν δεν μπορούσαν να απαντήσουν οι ίδιοι. Εμείς όμως επειδή διαθέτουμε και τις απαιτούμενες γνώσεις, είμαστε αυτοί που καθοδηγούμε τους υπαλλήλους του δήμου, κι έτσι είμαστε σε θέση να απαντάμε σε κάθε ερώτησή σας", ειπε κλείνοντας το θέμα αυτό. 




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια