ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

H διάταξη για τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων στραγγαλίζει μια καθόλα υγιή

δραστηριότητα με στοιχεία δίκαιης ανάπτυξης, επισημαίνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων-Κατοικιών σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.
Στην Επιστολή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Σύλλογος ζητεί την προσωρινή απόσυρση του άρθρου 113 για να κατατεθεί εκ νέου με τις απαραίτητες προσαρμογές.
Διαβάστε την:
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων
Στο κατατεθέν προς ψήφιση σχεδίου νόμου «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις», περιλαμβάνεται διάταξη (άρθρο 113) με θέμα «Ρυθμίσεις για την βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού».
Με τη συγκεκριμένη διάταξη στραγγαλίζεται μια καθ’ όλα υγιής δραστηριότητα, που εμπεριέχει στοιχεία «Δίκαιης Ανάπτυξης», όπως την περιέγραψε και την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 16 Ιουνίου 2016.
Ειδικότερα πρόκειται για μια οικονομική δραστηριότητα, η οποία δίνει διέξοδο σε χιλιάδες νέους, δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, οι πόροι που προέρχονται από αυτή κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία, είτε στην κατανάλωση είτε στην κάλυψη υποχρεώσεων απέναντι σε τράπεζες, όπως στεγαστικών δανείων κλπ, δεν είναι ανταγωνιστική στην τουριστική βιομηχανία, αντίθετα την ενισχύει με την καλλιέργεια μιας κουλτούρας φιλοξενίας και ως ένα βαθμό καλύπτει τα κενά της.
Παρόλα αυτά, αντί να έρθει το συντεταγμένο κράτος, να βάλει κανόνες λειτουργίας και να εισπράξει μέσω φόρων αυτά που του αναλογούν, με την συγκεκριμένη ρύθμιση μπαίνουν απαγορεύσεις και περιορισμοί, που αντικειμενικά ακυρώνουν αυτή τη δραστηριότητα, η οποία αντιμετωπίζεται σαν σε ένα είδος παραχώρησης σε κάποιους, κάτι σαν φιλανθρωπία.
Επίσης, με την εν λόγω διάταξη του παρόντος σχεδίου νόμου (άρθρο 113), ακυρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις του  ν. 4336 (ΦΕΚ Α’ 94 της 14ης Αυγούστου 2015 – 3ο Μνημόνιο), που καθιερώνει την απελευθέρωση (Μέρος Β, άρθρο 2, υποπαράγραφος Α.3, σημείο 4, σελ 935) και ταυτόχρονα επιτάσσει  τις αρχές (σελ 1027 (4.2, ii) «να ελευθερώσουν  την αγορά τουριστικών καταλυμάτων» και σελ 1027 (iv): «να θεσπίσουν νομοθεσία με σκοπό να τεθεί πλήρως σε ισχύ η ελευθέρωση των τουριστικών καταλυμάτων». Αντ’ αυτού βλέπουμε ανατροπή αυτής της διάταξης, στη βάση λογικών του παρελθόντος.
Παρακαλούμε, στο βαθμό που ο χρόνος δεν επιτρέπει την αναμόρφωση του άρθρου 113 του υπό ψήφιση σ/ν, να εξετάσετε τη δυνατότητα προσωρινής απόσυρσής του, για να κατατεθεί εκ νέου με τις απαραίτητες προσαρμογές, ώστε να είναι συμβατό με τον νόμο και να δίνει λύσεις αντί να περιπλέκει παραπέρα τα πράγματα.

Αθήνα 19/12/2016

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ κιν 6944120103
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια