ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ


Δημήτρης Μπουντουτσίδης


Επειδή γνώριζα αυτά τα λόγια της ανάρτησης μου, που οΤσε αναφέρει, για τον λόγο αυτό έγραψα κάποια πράγματα στο προηγούμενο μου άρθρο όπως ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΕΝΙΟ και ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ.






Με αφορμή του εκλιπόντος και το τέλος ενός συμβόλου μιας άλλης εποχής Φιντέλ Κάστρο και με όσων διαβάζω,  επανέρχομαι και εκφράζω ορισμένες σκέψεις που πριν πολλά χρόνια με βασάνιζαν αλλά ήταν άκαιρες να τις δημοσιοποιήσω.

Αναφέρομαι σχετικά με κάποια επιστολή, που ο Τσε έστειλε στον Κάστρο.
Με την περίεργη εξαφάνιση του από τα Δημόσια πράγματα της Κούβας και
Τέλος με τα περίεργα και επικοινωνίες από τα βουνά της Βολιβίας είτε προς τους συντρόφους του, είτε προς τον Κάστρο.

Αρχικώς να πω,

για την επιστολή, πολλοί είναι εκείνοι που την αμφισβητούν. Εγώ δεν μπορώ να την αμφισβητήσω όχι μόνον γιατί δεν είμαι Ιστορικός αλλά και γιατί δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα.


Όμως τα  ερωτηματικά που προανέφερα είναι.:


1ον. Για ποιο λόγο ανάγνωσε την υποτιθέμενη επιστολή  του Τσε ο Κάστρο στις 3 Οκτωβρίου 1965 ενώ όπως ο ίδιος (Κάστρο) αναφέρει δημοσίως, την παρέλαβε 1η Απριλίου 1965.


2ον.Μετά από την επίσκεψη ο Τσε σε χώρες της Ευρώπης, Ασία και Αφρικής, επέστρεψε στην Κούβα τον Μάρτιο του 1964 και αμέσως μετά από μια βδομάδα εξαφανίζεται παρόλα που ήταν υπουργός Βιομηχανίας ή οικονομικών (δεν το θυμάμαι).


3ον. α) Για ποιο λόγο εξαφανίστηκε για μήνες από την Κούβα μετά την Δημόσια τοποθέτηση του στο διεθνές οικονομικό συνέδριο για ενίσχυση των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων από τις σοσιαλιστικές χώρες (συγκεκριμένα είχε πει «οι σοσιαλιστικές χώρες οφείλουν να αναλάβουν το κόστος των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων») .


β) Από τότε δεν εμφανίστηκε στα δημόσια της Κούβας παρόλα που ήταν Υπουργός και ο κύριος επαναστάτης που από αυτόν κερδήθηκε η επανάσταση λόγο της κατάληψης της Σάντα Κλάρας, καθοριστική νίκη και Ιστορική για την Κουβανική επανάσταση.


γ) Ποια είναι η αλήθεια. Η σύγκρουση με τον Κάστρο για την διαφωνία για την εκβιομηχάνιση της Κούβας ή η δημιουργία κρίση και ρήξη στις σχέσεις του τότε σοβιετικού μπλοκ και της Κίνας -φοβούμενοι μήπως οδηγηθούν σε περιπέτειες- λόγω της δημόσιας θέσης που πήρε λέγοντας το επικίνδυνο για αυτούς ότι «οι σοσιαλιστικές χώρες οφείλουν αναλάβουν το κόστος των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων;».




Υ.Γ. Όποιος γνωρίζει, θα ήθελα να μου λύσει τις απορίες μου.
Μπορεί και ο Θάνος ο Τζήμερος να μου απαντήσει μιας που όπως έμαθα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να είναι Συγγενής με τον Τσε Γκεβάρα.




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια