ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Πρόγραμμα Κομποστοποίησης με την εγκατάσταση δικτύου καφέ κάδων χωριστής συλλογής των οικιακών οργανικών αποβλήτων, υλοποιεί ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της πιλοτικής συνεργασίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), είναι εντυπωσιακά.



 Ανάπτυξης και Τροφίμων».





Από τον Ιανουάριο 2017, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ θα διαθέσουν ακόμα 100 καφέ κάδους στο Δήμο Βριλησσίων, φθάνοντας συνολικά τους 250, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των δημοτών.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης αναφέρει σχετικά: «Έχουμε πλέον την ικανοποίηση της επίτευξης των πρώτων απτών σημαντικών αποτελεσμάτων σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, τα οποία ισοδυναμούν με τη μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών για τους πολίτες των Βριλησσίων, θέσεις εργασίας και αρκετές εκατοντάδες τόνους λιγότερα ενταφιασμένα απορρίμματα στην Αττική γη».
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης καλωσορίζοντας την υλοποίηση της ενημερωτικής καμπάνιας υπογράμμισε ότι:«Έχει εξαιρετική σημασία η στήριξη από τους πολίτες των προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή που πραγματοποιούνται στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, σπουδαιότερο των οποίων η χωριστή απόθεση των οργανικών στους καφέ κάδους».
Επιδιώκοντας την ενεργή αρωγή των πολιτών των Βριλησσίων δημιουργήθηκε κινητή μονάδα ενημέρωσης η οποία για το διάστημα 15 – 31 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε επιλεγμένους καφέ κάδους, δίνοντας πληροφορίες για το πρόγραμμα «Φυσικό Λίπασμα», όπως για παράδειγμα ποια απορρίμματα-οργανικά υπολείμματα τοποθετούνται στους καφέ κάδους, πού βρίσκονται οι καφέ κάδοι, τι είναι η κομποστοποίηση και ποια είναι τα οφέλη της. Μέρος της δράσης αφορά στη συμπλήρωση σύντομου ερωτηματολογίου, σε μια κοινή προσπάθεια να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση που θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα του προγράμματος. Η επιτυχία του προγράμματος, τώρα, βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
<<ΤΕΛΟΣ>> Με την παράκληση να δημοσιευθεί
Περισσότερες πληροφορίες
Σοφία Πισσία 210 6772129  info@fisikolipasma.gr

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια