ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Απολογισμός της Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης του Ι. Ν. Kοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, για το έτος 2016 μ.Χ.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ,
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ
________
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ενοριακη τραπεζα αγαπης

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2016

   


 

 Η «Ενοριακή Τράπεζα Αγάπης», του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, ολοκλήρωσε το έργο της για το έτος 2016. Λόγω των Εορτών η «Ενοριακή Τράπεζα Αγάπης» αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της (αφού χορήγησε αυξημένη ποσότητα τροφίμων την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου) για τις Εορτές και θα επαναλειτουργήσει στις 14  Ιανουαρίου του 2017.
    Κατά τους τρείς πρώτους μήνες λειτουργίας της Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης για το έτος 2016, που ολοκληρώθηκε, η συγκεντρωτική βοήθεια που έχει προσφερθεί στους δικαιούχους Ενορίτες ή Εκκλησιαζόμενους στην Ενορία μας, από άλλες Ενορίες εντός και εκτός Μητροπόλεως, έφτασε  σχεδόν στους τέσσερις  τόνους τροφίμων (3802,5 κιλά για την ακρίβεια), χωρίς να υπολογιστούν τα είδη οικιακού και προσωπικού καθαρισμού (απορρυπαντικά, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, σαπούνια ) και φροντίδας βρεφών  (πάνες, μωρομάντιλα, κρέμες) και  περίπου μισό τόνο φρούτων,  λαχανικών και γαλακτομικών προϊόντων.  

Αναλυτικότερα η βοήθεια σε κάθε μήνα, είχε ως εξής :
Οκτώβριος 2016: 1549 κιλά,  Νοέμβριος 2016:  1067 κιλά και Δεκέμβριος 2016 : 1177,50 κιλά.
    Οι δικαιούχες οικογένειες που βοηθήθηκαν από την «Ενοριακή Τράπεζα Αγάπης» από την αρχή σε εβδομαδιαία βάση έχουν φτάσει τις 40. Περιστασιακά, έκτακτα και  μεμονωμένα βοηθήθηκαν ακόμα 15 οικογένειες

   Τρόφιμα μακριάς διαρκείας (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, κ.α.) κρέατα και ψαρικά (κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί και ψάρι)  είδη πρώτης ανάγκης (γάλατα, ζάχαρη, αλεύρι, καφέ, ντοματοχυμούς, καθαριστικά) και γλυκίσματα (σοκολάτες, γκοφρέτες, μαρμελάδες, μερέντα κ.α.) δόθηκαν σε εβδομαδιαία βάση σε οικογένειες οι οποίες πραγματικά το έχουν ανάγκη και τα οποία είναι καταγεγραμμένα μέχρι το τελευταίο γραμμάριο για το που και πότε έχουν διατεθεί, με απόλυτη διαφάνεια αλλά και διακριτικότητα.
    Τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου και οι εθελοντές της Τράπεζας Αγάπης, κατέβαλαν  κάθε δυνατή προσπάθεια για την άριστη και εύρυθμη λειτουργία της, στις καθιερωμένες ώρες λειτουργίας (Κάθε Σάββατο 7:15-8:30 μ.μ. παράδοση και κάθε Παρασκευή 7:30-9:00 το βράδυ προπαρασκευή και κάθε Κυριακή 10.30-11.30 το πρωί παραλαβή) και τους αξίζει κάθε ευγνωμοσύνη. 
   Μεγάλη ευγνωμοσύνη και θερμό ευχαριστώ, φυσικά ανήκει δικαιωματικά στους  εμφανείς και αφανείς δωρητές μας Ενορίτες μας και μη, πρόσωπα και επιχειρήσεις, που ευαισθητοποιήθηκαν και συνέβαλλαν στα μέγιστα στη συγκέντρωση αυτών των σεβαστών σε ποσότητα και ποικιλία τροφίμων.        
      Παρακαλούμε πολύ, από τις  14 Ιανουαρίου  2017 που θα ξεκινήσουμε εκ νέου την λειτουργία της Ενοριακής Τράπεζα Αγάπης για το νέο  Έτος του 2017, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όλοι, έχοντας την πεποίθηση ότι υλοποιούμε τους λόγους του Κυρίου μας :  Ματθ. 25, 35-36 «ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με,  Διότι επείνασα και μου εδώσατε να φάγω…..»

      Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και ερώτησή σας , είμαστε στη διάθεσή σας.

Ο Υπεύθυνος της Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης


Πρεσβύτερος   Αντώνιος Χρήστου



Ὑπεύθυνος Νεότητος & Φιλοπτώχου Ταμείου
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     




TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια