ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

O Joker και οι – "τσάμπα" – μεγαλοεπενδυτές (;) του Αστέρα...









Η πώληση του Αστέρα της Βουλιαγμένης αποτέλεσε μια από τα σημεία αναφοράς και της τωρινής κυβέρνησης (που έβαλε την υπογραφή), αλλά και της προηγούμενης που είχε ξεκινήσει τις συζητήσεις.








Με την πώληση αυτή το δημόσιο που έλεγχε τον Αστέρα μέσω της Εθνικής Τράπεζας κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξης των 600 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα θα πει κάποιος, αν μάλιστα αναλογιστεί ότι η πώληση αυτή έγινε μέσα στην "καρδιά" της κρίσης όταν δηλαδή – θεωρητικά – οι αξίες των "assets" του ελληνικού δημοσίου απαξιώθηκαν μέσα σε αυτά τα χρόνια.
Κάποιοι όμως έλεγαν – από τότε – ειδικά όταν επί Σαμαρά είχε "πέσει" στο τραπέζι το ποσό των 200 εκατ. ευρώ ότι τον Αστέρα δεν τον πουλάς ή αν τον πουλήσεις θα πρέπει να τον πουλήσεις πολύ ακριβά. Έτσι ένα τίμημα της τάξης του 1 δισ. ευρώ ή ακόμη υψηλότερο θα ήταν ίσως τιμιότερο και δικαιότερο!
Όπως λοιπόν μαθαίνει οι σημερινοί ιδιοκτήτες του Αστέρα, μεταξύ άλλων, σχεδιάζουν την κατασκευή 13 κατοικιών, στη "μύτη" του "διαμαντιού" αυτού της Αττικής Γης η αξία της κάθε μίας από αυτές μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ. Η αρχική τιμή που κυκλοφόρησε" ήταν 20 εκατ. ευρώ (για κάθε μια κατοικία) και το ποσό αυτό ακούστηκε λίγο.
Αν λοιπόν οι φήμες αυτές επαληθευθούν – αυτό δεν θα το μάθουμε μάλλον ποτέ – και οι κατοικίες αυτές πουληθούν έναντι 50 εκατ. ευρώ η κάθε μια αυτό πολύ απλά θα σημαίνει ότι μια και μόνο κίνηση οι νέοι επενδυτές του Αστέρα θα έχουν βγάλει (σε διάστημα λιγότερο των τριών χρόνων) το σύνολο της αρχικής τους επένδυσης με "ρέστα" 50 εκατ. ευρώ! Κάντε τον πολλαπλασιασμό και μετά την αφαίρεση: 50 εκατ. ευρώ x 13 = 650 εκατ. ευρώ και μετά αφαιρέστε τα 600 εκατ. ευρώ!
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως οι φήμες θέλουν ήδη οι δύο από αυτές τις κατοικίες να έχουν βρει τους νέους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι μάλιστα μιλούν, εκτός από αγγλικά, άριστα την ελληνική γλώσσα!
#JokerEMEA
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια