ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ενεργειακή αναβάθμιση για τρία ακίνητα της Grivalia

Τρία νέα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που έχει θέσει σε εφαρμογή η εισηγμένη ήδη από το 2015. Πρόκειται για τρία κτίρια γραφείων, στη Νέα Ιωνία, τον Αλιμο και το Μοσχάτο, συνολικής επιφάνειας της τάξεως των 55.000 τ.μ., στα οποία στεγάζονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η L’ Oreal (Ν. Ιωνία), υπηρεσίες της Eurobank (Μοσχάτο), ή εταιρείες του ομίλου Μαρινόπουλου (Αλιμος).





Το ύψος της επένδυσης για την αναβάθμιση των παραπάνω ακινήτων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 10 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από το πρόσφατο δάνειο που έλαβε η Grivalia από το IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε σε χθεσινή παρουσίαση ο κ. Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia, η συγκεκριμένη συμφωνία χρηματοδότησης θα επιτρέψει στην εταιρεία την απόκτηση κι άλλων ακινήτων εντός Ελλάδας, ακόμα και χαμηλότερων ποιοτικών προδιαγραφών, τα οποία εν συνεχεία θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να καταστούν έτσι ελκυστικότερα για τις επιχειρήσεις-χρήστες τους. Σήμερα, η Grivalia διαθέτει και διαχειρίζεται σχεδόν 90 επαγγελματικά ακίνητα, κυρίως στην Ελλάδα. Βάσει της συμφωνίας με το IFC, εισάγεται στην ελληνική αγορά η πιστοποίηση «Αριστεία Σχεδιασμού για Μεγαλύτερη Αποδοτικότητα» (EDGE), κάτι που σημαίνει ότι τα κτίρια με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 20% λιγότερη ενέργεια, σε σχέση με τα τοπικά πρότυπα. Σημειωτέον ότι ήδη η Grivalia έχει δαπανήσει 10 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση πέντε κτιρίων του χαρτοφυλακίου της, μεταξύ των οποίων και του αποθηκευτικού κέντρου με ψυκτικούς θαλάμους στα Οινόφυτα, όπου επιτεύχθηκε εξοικονόμηση της τάξεως του 70%.

Πέραν της υφιστάμενης συνεργασίας, η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει τη διεύρυνση της συνεργασίας με το IFC και σε άλλες επενδύσεις που δρομολογεί, ιδίως στο σκέλος του τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες επισημοποιήθηκε η απόκτηση του 60% του ιδιωτικού νησιού Pearl Island στον Παναμά, μια κίνηση που γίνεται σε συνεργασία με την Fairfax, όπως έγινε γνωστό χθες. Παράλληλα, χθες εκφράστηκε η πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και για μια νέα τουριστική επένδυση και στην Ελλάδα. Επίσης, εντός του Ιουνίου, όπως προβλέπεται από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής των πρώην αποθηκών του Παπαστράτου στον Αγιο Διονύσιο, στον Πειραιά, που θα διαμορφωθεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων.
Έντυπη
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια