ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Εκδικάζεται Προσφυγή Πολιτών στο ΣτΕ για το ΠΔ του ΕΣΧΑΔΑ του Αστέρα Βουλιαγμένης


Εκδικάζεται προσφυγή Πολιτών στο ΣτΕ για το ΠΔ του ΕΣΧΑΔΑ του Αστέρα Βουλιαγμένης, από το αρμόδιο Ε’ τμήμα του την Τετάρτη 15 Μάρτη 2017, προσφυγή η οποία είχε συνταχθεί και κατατεθεί από την Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ( ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.)




Συγκεκριμένα,η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ( ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.)  συνέταξε και κατέθεσε στο ΣτΕ προσφυγή Ε’ 4260/2016,για διερεύνηση τόσο του πολεοδομικού καθεστώτος, όσο και του δασικού χαρακτήρα όλης της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, η οποία υπογράφεται από μέλη της αλλά και πολίτες του Δήμου.
Η προσφυγή κρίθηκε ότι πρέπει να συζητηθεί και να τύχει επεξεργασίας από το αρμόδιο Ε’ τμήμα του ΣτΕ το οποίο θα την εκδικάσει την Τετάρτη 15 Μάρτη 2017.
Η ΡΙ.ΚΙ.Π. για αυτό το λόγο συνέταξε πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης των θεμάτων που θέτει σε αμφισβήτηση, ο οποίος αποτελείται από Δημόσια έγγραφα και σχεδιαγράμματα.
Συγκεκριμένα, η προσφυγή στο ΣτΕ ζητά την ακύρωση του 30.9.2016 Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου και τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Βουλιαγμένης Αττικής στην έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης» και καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης» ΦΕΚ 191/ΑΑΠ/4.10.2016.
Αναφέρει η εν λόγω κίνηση Πολιτών σε σχετική ανακοίνωσή της «Σε συνέχεια της προάσπισης του Δημόσιου χώρου και του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της χερσονήσου, και έχοντας πάντα αναδείξει τεκμηριωμένα τα παράτυπα αυτής της εκποίησης Δημόσιας περιουσίας με όρους προνομιακούς για τους αγοραστές και τίμημα εξευτελιστικά χαμηλό για το Δημόσιο , καταθέσαμε, μετά την εξώδικη πρόσκληση της 26/10/2016, προσφυγή στο ΣτΕ για την πλήρη και εκ νέου διερεύνηση των όρων έγκρισης του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.»
Η προσφυγή αναδεικνύει σημεία σχετικά με το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς τα οποία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κίνηση Πολιτών, δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την τελευταία γνωμοδότηση του ΣτΕ (152/2016). Αφορούν δε, όπως τονίζουν,το εξαιρετικής σημασίας θέμα εάν είναι η χερσόνησος περιοχή εντός σχεδίου πόλης και εντός Γ.Π.Σ. ή«εκτός σχεδίου πόλης και εκτός Γ.Π.Σ. όπως εμπεριστατωμένα αποδεικνύουμε με την προσφυγή μας.»
Εφόσον αποδειχτεί από τη διαδικασία επεξεργασίας και γνωμοδοτήσει το ΣτΕ ότι είναι οριστικά εκτός σχεδίου και Γ.Π.Σ. περιοχή, τότε η διαδικασία έγκρισης του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. είναι τελείως διαφορετική και αμέσως απεμπλέκει το Δημόσιο και κοινόχρηστο τμήμα της χερσονήσου.
Έτσι με την προσφυγή στο ΣτΕ και την αναμενόμενη απόφαση ότι είναι εκτός σχεδίου πόλης και Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου περιοχή διασφαλίζεται η αποφυγή της επέκτασης των τουριστικών χρήσεων αλλά και όσων χρήσεων επιδιώκουν οι αγοραστές και διασφαλίζεται η δασική περιοχή που κινδύνευε από την επέκταση της δόμησης. Ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες για διεύρυνση της προστασίας και προσβασιμότητας τόσο στα παράκτια όσο και στο αρχαιολογικά τμήματα της χερσονήσου.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια