ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Έργα και σχέδια δυόμισι ετών από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

Έναν πληθωρικό απολογισμό, που συμπεριέλαβε το σύνολο των πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής για όλη τη θητεία της παρουσίασε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη της πλειοψηφίας.





Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι γέμισε, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων βρέθηκαν και οι δήμαρχοι των όμορων πόλεων, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και Ελληνικού – Αργυρούπολης,Γιάννης Κωνσταντάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων:
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας η Σοφία Βούλτεψη, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Κώστας Κατσίκης, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ο Δημήτρης Καβαδέλας. Το παρών έδωσαν ακόμη ο πρώην Δήμαρχος Βούλας, Γιώργος Μάντεσης και ο τέως Δήμαρχος Βουλιαγμένης,Πατρίκιος Καραγεώργος.
Στο πυκνό κείμενο της ομιλίας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου παρουσιάστηκαν όλες οι ενέργειες της δημοτικής διοίκησης, περιλαμβάνοντας συντελεσμένα έργα, ολοκληρωμένες μελέτες, έργα σε φάση δημοπράτησης ή έργα για τα οποία εκκρεμούν δικαστικές προσφυγές. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα μεγάλα στοιχήματα της διοίκησης Κωνσταντέλλου δεν έχουν ακόμη κριθεί με δεδομένους τους ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης συνολικά. Γι’ αυτό και οι λέξεις “μελέτη” ή “έγκριση” κυριαρχούσαν στο λόγο του Δημάρχου.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ξεκίνησε τον “απολογισμό” του με την απόδοση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
“Η διαδικασία των συμβάσεων θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες και θα ανοίξει ο δρόμος να αξιοποιήσουμε, προς όφελος της πόλης μας και των κατοίκων της, το παραλιακό μας μέτωπο”, είπε και συμπλήρωσε: “Φέτος, θα προχωρήσουμε σε καθαρισμό και ευπρεπισμό των παραλιών και μέχρι το καλοκαίρι του 2018, σε εφαρμογή του Master Plan που συντάσσεται από κορυφαίους μελετητές, θα ολοκληρωθεί η αξιοποίηση των παραχωρημένων εκτάσεων”.
Ειδικό βάρος έδωσε ο Δήμαρχος στην πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά δημοσίως το σχέδιο που αποκάλυψε προ λίγων εβδομάδων ο “Παλμός” στο πρωτοσέλιδό του σχετικά με τη σύμπραξη Στρατού και Δήμου με σκοπό τη δημιουργία εργοστασίου διαχείρισης αποβλήτων στη Βάρη.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος:
Έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και με τη διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να δημιουργηθεί εντός του χώρου της σχολής (με εναλλακτική πρόταση τη Βιομηχανική Περιοχή Κορωπίου) κάθετη μονάδα που θα περιλαμβάνει αμαξοστάσιο, επισκευαστικό κέντρο, Σταθμό Ανεφοδιασμού, πεδίο κομποστοποίησης, πεδίο τεμαχισμού κλαδεμάτων, σταθμό μεταφόρτωσης. Μέσα στο χώρο αυτόν, σχεδιάζεται η εγκατάσταση μονάδας ολικής διαχείρισης με την ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας καθώς και βιοκαυσίμων”.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε εκτενώς στις ανά δημοτική ενότητα πρωτοβουλίες της διοίκησης, ξετυλίγοντας όλο το επιχειρησιακό του σχέδιο για την πενταετία. Κατέληξε ότι “στη Δημοτική Ενότητα Βάρης έχει διατεθεί περίπου το 85% του Τεχνικού Προγράμματος των τελευταίων δυόμισι ετών, αφού εκεί διατίθενται περίπου 32 εκ. ευρώ, στη Βούλα 2,8 εκ. και στη Βουλιαγμένη 1,1 εκ.”.
Μιλώντας για τα οικονομικά του Δήμου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε λόγο για “θεαματικά αποτελέσματα” και υπογράμμισε: “Τα υψηλά χρηματικά διαθέσιμα, πλέον των 10 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα και βιωσιμότητα, συντελώντας στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλή έξωθεν μαρτυρία με τους συναλλασόμενους πολίτες και επαγγελματίες”.
Ο Δήμαρχος αποκάλυψε ακόμη προκαλώντας την έκπληξη πολλών ότι “τα δημοτικά τέλη παρέμειναν σταθερά, έτσι ώστε να συγκαταλέγεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ως ένας από τους δήμους με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Αττική”.
Σίγουρα επίσης εκπλήσσονται αρκετοί που στον Δήμο των “3β” η Κοινωνική Υπηρεσία έχει μεγάλο έργο να επιτελέσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, διανέμεται συσσίτιο σε περισσότερους από 150 άπορους δημότες, που καλύπτει τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες, ενώ ο Κοινωνικός Ξενώνας του Δήμου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 30 άτομα το μήνα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην περιφερειακή διοίκηση Αττικής. Τόνισε ότι παρά τις διαφορετικές πολιτικές καταβολές του ίδιου και της Ρένας Δούρου, βρήκαν έναν κοινό τόπο στην έγκαιρη προετοιμασία μελετών για τη χρηματοδότηση έργων. Μάλιστα, μετά από έναν χιουμοριστικό διάλογο με τον Πέτρο Φιλίππουο αντιπεριφερειάρχης άφησε να εννοηθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει και το μεγάλο έργο της κατασκευής αγωγού ομβρίων στη Βουλιαγμένη.
Σε ένα σημείο πάντως της ομιλίας του, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε ένα ατόπημα, “εξαφανίζοντας” τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα από την ιστορία της Βουλιαγμένης.
Περιγράφοντας την πόλη ως “το διαμάντι στο στέμμα των τριών βήτα”, είπε πως η Βουλιαγμένη “είναι σήμερα αυτό που είναι” χάρη στον πρώην Δήμαρχο Πατρίκιο Καραγεώργο, προσπερνώντας αδιάφορα στο λόγο του την περίοδο Κασιδόκωστα που διήρκεσε 26 ολόκληρα χρόνια, κάνοντας λόγο για την “προστασία της περιοχής από τις μετέπειτα διοικήσεις οι οποίες έφτασαν σε ένα ικανοποιητικό σημείο την περιοχή, ούτως ώστε εμείς να την πάρουμε και να την εκσυγχρονίζουμε”.



Αν και είχε αρκετές αφορμές, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν είπε τίποτα που να ενέχει προεκλογικό χαρακτήρα.
Στους χαιρετισμούς τους, κάποιοι βουλευτές και δήμαρχοι είπαν ότι “θα είναι ξανά δήμαρχος για την επόμενη πανταετία” ή ότι “θα τον ψηφίσω στις επόμενες εκλογές”. Ο δήμαρχος πάντως είχε αποφασίσει να μην δώσει τέτοια είδηση.
Πάντως, το στήσιμο του απολογισμού ήταν εντελώς προσωποκεντρικό. Σε αυτή την αίσθηση συνέβαλαν και οι χαιρετισμοί των “επισήμων” που ακολούθησαν τον Δήμαρχο στο βήμα, οι οποίοι περιέγραψαν με εγκωμιαστικά λόγια τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, σε σημείο που μάλλον και στον ίδιο προκάλεσαν κάποια αμηχανία.
Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός πως μολονότι τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης κάθονταν σε ειδικά έδρανα απέναντι στο κοινό, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά κανείς, ούτε καν οι αντιδήμαρχοι που σε μεγάλο βαθμό διεκπεραίωσαν το έργο που εκτέθηκε.
Η δε εκκίνηση της εκδήλωσης ξένισε πολλούς, καθώς αντί για μια συνηθισμένη προβολή εικόνων ή βίντεο με θέμα τον Δήμο ή τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής, προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη ένα βίντεο κατεβασμένο από το διαδίκτυο, με θέμα μια μέρα ενός πιλότου πολιτικής αεροπορίας.
Το βίντεο είχε μια συρραφή εικόνων που καταγράφηκαν από πιλοτήρια αεροσκαφών και ήταν πράγματι εντυπωσιακές (σύννεφα, απογειώσεις, προσγειώσεις) όμως ήταν επίσης άσχετες με το θέμα της εκδήλωσης. “Το 2014 υποσχεθήκαμε να απογειώσουμε τον Δήμο”, είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μόνο σχετικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι εφαρμόζει “check list” στη διοίκηση των υπηρεσιών, όπως ακριβώς και πριν την απογείωση ενός αεροσκάφους.
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 11 Μαρτίου 2017)
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια