ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Παιδική Χορωδία Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης


  του Λουκά Καρανάσου

Ήταν Κυριακή, δεύτερης ημέρας του Απρίλη, την ώρα που ο ήλιος σκορπά το χρυσάφι του στο γαλάζιο του ουρανού, που η Παιδική Χορωδία του Ιερού ναού της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης ξεκινούσε το ταξίδι της για τη Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση της κας Μαρίας –Έμμας Μελιγκοπούλου, (διδάσκουσα στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ, του Ιονίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), προκειμένου να εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης! Τιμή για όλους και μεγάλη χαρά για τα παιδιά!!







Μια διαδρομή με όμορφες εικόνες, θετική σκέψη, με καλή πρόθεση……., έτσι για να πατήσουν την κορυφή. Παρακολουθώ ανελλιπώς τις πρόβες τους, κάτω από την καθοδήγηση της Κας Λώρας Πετροπούλου. Γνώση και ήθος!! Άρτια κατάρτιση, που την μεταλαμπαδεύει στα «παιδιά» της με τον καλύτερο τρόπο! Όσο ανηφορικό και αν φαίνεται το μονοπάτι, θα πατήσουν, ναι θα πατήσουν την κορυφή! Υπάρχει εκείνο το «τσακ» που κάνει τη διαφορά, που τους κάνει καλλιτέχνες αξιώσεων! Την αξία της Χορωδίας για τα παιδιά, την έχει αντιληφθεί ο Δήμαρχος Αργυρούπολης –Ελληνικού κος Γιάννης Κωνσταντάτος και στέκει δίπλα της σε κάθε της εκδήλωση. Σαν γονιός οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι ανέλαβε εξ΄ ιδίων –επαναλαμβάνω : εξ΄ ιδίων- όλα τα έξοδα της αποστολής στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κο Λάζαρο Τογρίδη.  Αν ένα ευχαριστώ είναι αρκετό, το εκφράζω από το βάθος της καρδιάς μου, με τη πίστη ότι έχω τη σύμφωνη γνώμη όλων των γονιών.

Με διάφορες στάσεις, με γέλια και σκέψεις φθάσαμε στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά τακτοποιήθηκαν στα δωμάτιά τους, κάτω από το βλέμμα και τη βοήθεια των συνοδών τους –άλλη μια αξιοπρόσεκτη λεπτομέρεια της οργάνωσης που καθησυχάζει τους γονείς και κερδίζει την εμπιστοσύνη!! Οι συνοδοί και η ιατρός της αποστολής!!

Μια υπόκλιση από όλους και μόλις το βλέμμα των παιδιών –χορωδών  καρφώθηκε στα χέρια της μαέστρου κας Λώρας, ακούστηκε ο πρώτος ήχος του πιάνου, από τον πιανίστα κου Πέτρου Παπούλια.  Μια ομάδα, μια ψυχή, μια φωνή δυνατή και μεστωμένη γέμισε με αρμονία την αίθουσα. Την επιτυχία την έκρινε το χειροκρότημα του κόσμου! Ναι…., πάτησαν τη κορυφή! Μια σκέψη πέρασε από του νου μου γι΄ αυτά τα παιδιά και την ψιθύρισα: Να «πετάτε», να «αγγίζετε» και να «ζείτε» τις επιλογές σας!!

Με την προτροπή του πατέρα Θεόδωρου, στυλοβάτη και δημιουργού ενός ανεκτίμητου έργου, η αποστολή επισκέφτηκε και την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης όπου όλοι μαζί προσκυνήσαμε στον τάφο του Γέροντα Παίσιου.  

 Γελαστά πρόσωπα φωτισμένα με το χαμόγελο της επιτυχίας, επαλήθευσαν αυτό που είπε ο Ν. Καζατζάκης: «Όσο υπάρχουν παιδιά, ζώα και λουλούδια…., μη φοβάστε, όλα θα πάνε καλά»! Υπερηφάνεια, και ένα ευχαριστώ για τη δασκάλα τους που τα οδηγεί σε ένα μαγικό κόσμο και φωτίζει τις ψυχές τους.

Με ένα πλέγμα συναισθημάτων πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Η χαρά και η ικανοποίηση ζωγράφιζε με χρώματα χαράς και αθωότητας τα πρόσωπα των παιδιών, λες και έδιναν υπόσχεση να πετύχουν και στην πρόσκληση που έφερναν στις αποσκευές τους…..: Να λάβουν μέρος τον Οκτώβριο στο 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Intercultur στην Καλαμάτα, που είναι Διαγωνιστικού χαρακτήρα!!


                                                                      
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια