ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δεμένα ζώα ψυχορραγούν δίπλα σε κουφάρια σε ζωολογικό κήπο στην Πάτρα [Σκληρές εικόνες]

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί που έκαναν έφοδο σε επιχείρηση, κοντά στην Πάτρα, η οποία διέθετε, εκτός των άλλων, και ζωολογικό κήπο.



Η έφοδος πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ζωοφιλικών Σωματείων.

Μάλιστα η καταγγελία συνοδευόταν από σοκαριστικές φωτογραφίες, βίντεο και στοιχεία, για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στους χώρους της επιχείρησης… τόσο στους επισκέψιμους, όσο και τους βοηθητικούς.

Οι εικόνες της ντροπής παρατηρήθηκαν στον βοηθητικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την επιχείρηση, όπου βρέθηκαν οστά ζώων σε προχωρημένη αποσύνθεση αλλά και ταλαιπωρημένα ζώα ετοιμοθάνατα που σπαρταρούσαν δεμένα.

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης συνελήφθη, ενώ εκτός απροόπτου την Παρασκευή αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Συνελήφθη σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι έπειτα από καταγγελία φιλοζωικού σωματείου, διαπιστώθηκε ότι σε εταιρία που εκπροσωπεί νόμιμα, υπήρχαν οστά νεκρών ζώων (κουφάρια) σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθώς και η μη τήρηση κανόνων ευζωίας δύο αμνών, των οποίων τα άκρα τους ήταν δεμένα.

Η επιστολή – καταγγελία του σωματείου
Η Ομοσπονδία μας εδώ και καιρό έχει ενημερωθεί από τον μεγάλο Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Προστασία των άγριων ζώων Born Free Foundation/ ENDCAP του οποίου είμαστε μέλη , για μια ψυχαγωγική επιχείρηση στην περιοχή της Πάτρας, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός άγριων και ήμερων ζώων.

Για την ίδια επιχείρηση έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες και από Έλληνες, που έχουν επισκεφθεί το χώρο, τον οποίο δυστυχώς επισκέπτονται και σχολεία με αποτέλεσμα τα παιδιά να διαπαιδαγωγούνται με ένα εντελώς λάθος τρόπο για την άγρια ζωή- οι οποίες καταγγελίες μιλούν για πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης των εκεί ζώων.

Τα ζώα διαμένουν σε δυο χώρους, έναν όπου την θερινή περίοδο βρίσκονται τα προς έκθεση ζώα και έναν σε διπλανό κτήμα αθέατο στους επισκέπτες, όπου βρίσκονται άλλα.

Ιδιαίτερα στο διπλανό και αθέατο μέρος οι συνθήκες σύμφωνα με τις καταγγελίες είναι άθλιες.

Στο χώρο δε όπου γίνονται εκδηλώσεις, με πολύ δυνατή μουσική, δεν νοείται να υπάρχουν και ζώα τα οποία στρεσάρονται και υποφέρουν από όλη αυτή την οχλαγωγία, ως αναφέρουν διεθνείς μελέτες..

Υπήρξε ενημέρωση και του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, η στάση του οποίου απέναντί μας ήταν εξαιρετική η δε παρέμβασή του μέχρι στιγμής αποτελεσματική.

Θα παρακαλούσαμε τους υπευθύνους των ανωτέρω υπηρεσιών να επιληφθούν στα εξής ζητήματα πέραν βεβαίως της ποινικής δίωξης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις καθώς και της βεβαίωσης των διοικητικών προστίμων, του/των ιδιοκτητών της επιχείρησης για τα δύο ανωτέρω περιστατικά αλλά και γενικότερα για τις συνθήκες που επικρατούν στους δύο χώρους της επιχείρησης:

Αν τα άγρια ζώα έχουν τα νόμιμα έγγραφα που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή συνθήκη Cites, που έχει υπογράψει η χώρα μας και στην αντίθετη περίπτωση να προβούν στην κατάσχεση αυτών και την μεταφορά τους σε κέντρα περίθαλψης άγριας ζωής σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία, όσον αφορά δε τα ενδημικά να ελεγχθεί βάσει αποδεικτικών στοιχείων με ποιον τρόπο αποκτήθηκαν μιας και η σύλληψη της ενδημικής πανίδας απαγορεύεται.

Αν η επιχείρηση έχει και τι είδους άδεια και αν η χρήση τέτοιων ζώων έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 12 του νόμου 4039/12.

Αν τα ζώα έχουν την συνεχή απαιτούμενη κτηνιατρική φροντίδα απο κτηνίατρο που να έχει γνώσεις απο τέτοια ζώα και αν βεβαίως οι συνθήκες που ζουν όλα τα εκεί ζώα παραπέμπουν στην ευζωία τους.

Αν η εγκατάσταση θεωρείται ζωολογικός κήπος σύμφωνα με την Υ.Α ΦΕΚ 396/21-03-2007 και το Π.Δ.ΤΟ 98/2004 και αν ναι , αν εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή Οδηγία Οδηγίας 1999/22/ΕΚ) για τους ζωολογικούς κήπους.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε αποτελεσματικά και να εφαρμοστούν τα νόμιμα για κάθε παράβαση της εν λόγω επιχείρησης και βεβαίως , αν συντρέχουν λόγοι, να προβείτε στο κλείσιμο αυτής….


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ







Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια