ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Χρυσόστομος προς Βούτση: Η θρησκεία είναι θεμέλιο του ελληνικού πολιτισμού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί η ουσιαστική σχέση ελληνικότητας και ορθοδοξίας, προσθέτοντας ότι η με βάση θρησκεία δημιουργήθηκε ένας πολιτισμός πάνω στον οποίο στηρίχτηκε ακόμα και ο ευρωπαϊκός.
Ποτέ στην Ιστορία δεν αμφισβητήθηκε η ουσιαστική σχέση ελληνικότητας και ορθοδοξίας, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στον απόηχο των δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για «Ταλιμπάν της ορθοδοξίας».



Ο κ. Χρυσόστομος είπε πως ο κ. Βούτσης διαβάζει την Ιστορία με παραμορφωτικά γυαλιά που έχουν να κάνουν με το λαϊκισμό.

Τόνισε μάλιστα ότι εξαιτίας μίας μεταμνημονιακής κατάστασης, της κρίσης και της αμφισβήτησης έχει ξεκινήσει η θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι με βάση σχέση με τη θρησκεία δημιουργήθηκε ένας πολιτισμός πάνω στον οποίο στηρίχτηκε ακόμα και ο ευρωπαϊκός.

Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε αυτά τα δεδομένα, είπε, θα αμφισβητήσουμε και την ταυτότητά μας και το ρολό μας διαχρονικά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είπε.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι διερχόμαστε μεγάλη περίοδο αλλαγών που λειτουργούν τόσο δυναμικά στην κοινωνία που δεν υπάρχει δυνατότητα έκφρασης άλλης άποψης.

«Οι λαοί που χάνουν τις ρίζες τους δεν έχουν μέλλον», τόνισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ




ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια