ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ξεκαθαρίζουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας πλαίσιο και χρόνος διεξαγωγής των εκλογών της Κεντροαριστεράς

Την Παρασκευή η επιτροπή Αλιβιζάτου εξετάζει τις προσφορές 6 εταιρειών πληροφορικής για την online σύνδεση των εκλογικών τμημάτων - Αιχμές Θεοδωράκη κατά Γεννηματά για την εξ αποστάσεως ψήφο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Αλιβιζάτος, όπως ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής, ζήτησε την Τρίτη από 6 εταιρίες πληροφορικής, προσφορές για την on line σύνδεση των εκλογικών τμημάτων, τις οποίες και αναμένει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. Αμέσως μετά, πιθανότατα την Παρασκευή, θα συνεδριάσει η επιτροπή προκειμένου να τις εξετάσει.




Από τις απαντήσεις θα εξαρτηθεί το κατά πόσον είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί (5 και 12 Νοεμβρίου) ή αν θα πρέπει να μετατεθούν. Παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί, εκτιμάται ότι μια μικρή μετάθεση των εκλογών κατά ένα μήνα δεν δημιουργεί ζήτημα. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν αν ο χρονικός ορίζοντας μετατεθεί κι άλλο. Σε κάθε περίπτωση άπαντες οι υποψήφιοι συμφωνούν ότι εκλογική διαδικασία χωρίς on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων δεν μπορεί να υπάρξει. Θέμα είναι και το κόστος της πρότασης. Λεφτά δεν υπάρχουν, ούτε έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα υπογράψει τη σύμβαση με τις εταιρίες. Η αυτοχρηματοδοτούμενη με τα 2 ευρώ της συμμετοχής διαδικασία μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα κόστος με ταβάνι τα 500.000 ευρώ.

Ένα άλλο ζήτημα είναι αυτό της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Ο κ. Αλιβιζάτος, στην επιστολή του προς τα μέλη της επιτροπής, τόνισε ότι «επιφυλάχθηκε να τους υποβάλλει το ερώτημα αργότερα αν οι υποψήφιοι αποφασίσουν τη διεξαγωγή τους». Για τον κ. Αλιβιζάτο το θέμα είναι ανοιχτό μέχρι να αποφασίσουν οι υποψήφιοι. Η κ. Γεννηματά την απορρίπτει , αφού δεν υπάρχουν εγγυήσεις και δεν δέχθηκε καμία εταιρία να την αναλάβει. Ο Στ. Θεοδωράκης εξακολουθεί και την θέτει στο τραπέζι, ισχυριζόμενος ότι έχουν δοθεί διασφαλίσεις. Άλλοι υποψήφιοι όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιάννης Μανιάτης που είναι υπερ της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, είναι της γνώμης ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί, τουλάχιστον για τους Έλληνες του εξωτερικού. Ο Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε την Τρίτη ότι «βεβαίως και μπορεί να βρεθεί αδιάβλητη και συναινετική λύση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία». Δύσκολο. Για την Χαρ. Τρικούπη η συζήτηση αυτή έχει κλείσει.

Ο προεκλογικός στίβος


Οι διαδικαστικές εκκρεμότητες δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων στην οποία τίθενται πολιτικά ζητήματα ενώ έχουν αρχίσει και οι κόντρες. 

Η Φώφη Γεννηματά μετά την περιοδεία της στην Πέλλα θα επισκεφθεί την Τετάρτη, στην Αργολίδα, τα περίπτερα της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017». Την Τρίτη από τη Δράμα όπου συναντήθηκε με τοπικά στελέχη, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι « θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε ξανά την Κεντροαριστερά μια μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων» και επεσήμανε: «Το βλέμμα μας είναι μπροστά. Τόλμησα και έβαλα τον εαυτό μου στην κρίση της Παράταξης για να ξεπεράσουμε προβληματισμούς και κακοπιστίες και να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Να βγάλουμε τη χώρα από την περιπέτεια».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Θα μιλήσει «για τη νέα Ευρώπη που θέλει το Ποτάμι» σε εκδήλωση με τίτλο: «Η θέση της Ελλάδας στο μέλλον της Ευρώπης». Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οργανώνει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος

Ο Γιώργος Καμίνης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Κρήτη και εστίασε στην προσπάθεια που έκανε για το νοικοκύρεμα των χρεών του δήμου της Αθήνας, που παρουσίασαν πλεόνασμα με τα δημοτικά τέλη να είναι μειωμένα. Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει δηλώσει «έτοιμος να συμμετάσχω οποτεδήποτε χρειασθεί σε συζήτηση οποιασδήποτε σύνθεσης υποψηφίων ή και πολτικών κομμάτων και κινήσεων πολιτών, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα εκκρεμή διαδικαστικά θέματα των εκλογών και ιδιαιτέρως για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.»

Ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή και την απόφαση των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών να μην συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επανέφερε το θέμα της ξεκάθαρης στάσης των υποψηφίων στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Ο κ. Ραγκούσης που κρατά αποστάσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βάζει στην προεκλογική ατζέντα μια σειρά από «θεσμικά θέματα»

Ο Γιάννης Μανιάτης βρέθηκε την Τρίτη στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κατά την οποία συζητήθηκαν και «ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού, που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας». Ο κ. Μανιάτης τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί νομούς της Μακεδονίας

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τις επόμενες μέρες ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί νομούς της Πελλοπονήσου. Την Άρτα και την Πρέβεζα επισκέπτεται την Τετάρτη ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Γεννηματά: Να αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή η επιτροπή


«Κανένα διαδικαστικό ζήτημα δεν πρόκειται ν’ ανακόψει τη δυναμική που υπάρχει. Η απήχηση που έχει αυτή τη στιγμή το εγχείρημα δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει ούτε δεύτερες σκέψεις ούτε να συνεχίσει την εσωστρέφεια Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει η Επιτροπή να έχει ολοκληρώσει τις αποφάσεις της, να τελειώνουμε με τη συζήτηση αυτή και να έρθει στο προσκήνιο η πολιτική», τόνισε σε συνέντευξη της (Σκάι) η Φώφη Γεννηματά. « Η μεγάλη συμμετοχή είναι αυτή που θα δώσει και δυναμική και θα μας δεσμεύσει όλους για ενότητα την επόμενη μέρα», επεσήμανε.

Αιχμές Θεοδωράκη κατά Γεννηματά για την εξ αποστάσεως ψήφο


Από τις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι «κάποιοι μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς. Εγώ όμως θα επιμείνω και καλώ τους άλλους υποψήφιους να είναι ξεκάθαροι. Όχι "ναι μεν, αλλά". Η τεχνολογία το επιτρέπει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ιδιαίτερα απευθύνομαι στην κυρία Γεννηματά. Θα πρέπει να αποφασίσει: θα τολμήσει ή θα κάνει πίσω;»

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι «η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην προχωρήσει η διαδικασία στις 5 Νοεμβρίου» προσθέτοντας ότι «τυχόν αλλαγή της ημερομηνίας θα απαξιώσει την διαδικασία και δεν θα επιτευχθεί ο κοινός στόχος, να μεγαλώσει η Παράταξη.»

Γάτσιος: Είμαι υπέρ της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία


«Με τα διάφορα «διαδικαστικά» θέματα που έχουν προκύψει ενώπιον της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, δημιουργείται ο κίνδυνος της εσωστρέφειας και της απογοήτευσης. Η εσωστρέφεια και απογοήτευση δεν προέρχονται από την τυχόν χρονική μετάθεση των εκλογών για τεχνικούς λόγους, αλλά από τη διαρκή ενασχόληση με διαδικαστικού τύπου ζητήματα. Είμαι υπέρ της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Στηρίζω τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας στο έργο του» δήλωσε ο Κ. Γιάτσιος
πηγη



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ EARLY LEARNING ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ FUN2LARN ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΣΙΣΣΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ  ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.),ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ -ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ




ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια