ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος στη συγκέντρωση για την αλλαγή φύλου - Ένας τραυματίας

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Ρίψη φωτοβολίδων κρότου λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και δρακρυγόνων σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστικών οργανώσεων -  Οι διαδηλωτές τάσσονται υπέρ και κατά του νόμου για την ταυτότητα φύλου



Ένταση σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα κατά την αποχώρηση αντιεξουσιαστών από την πλατεία Συντάγματος, όπου ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση με αφορμή τον νόμο για την αλλαγή φύλου. Παράλληλα, πραγματοποιούνταν και συγκέντρωση από ακροδεξιούς.


Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ που «απάντησαν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας άντρας.

 Ο νεαρός τραυματίας στην πλατεία Συντάγματος


Συγκεκριμένα, από τη μία είναι ακροδεξιές οργανώσεις τα μέλη των οποίων διαμαρτύρονταν για την αλλαγή φύλου στην ταυτότητα και από την άλλη, είχαμε αντι-συγκέντρωση από το «Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά».

Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια.



Μετά από εντολή της αστυνομίας ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, έκλεισε στις 15:00.

"Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας", τονίζει στο κάλεσμά του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά.



"Η πορεία των φασιστικών ομάδων που καλείται δεν πρέπει να λάβει χώρα και θα πρέπει να είμαστε όλοι στο δρόμο εκείνη την ημέρα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Σε μία περίοδο έντασης των διακρίσεων ενάντια στις γυναίκες και την LGBTQQI κοινότητα θα πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα χειραφέτησης και αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας», επισημαίνει η οργάνωση «Ανασύνθεση» που καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.










ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια