ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Tο «τελευταίο αντίο» στον αθλητή-φαινόμενο Θανάση Καλογιάννη

Τραγικές φιγούρες μητέρα και σύζυγος – Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου για το τελευταίο αντίο



Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βόλο, συγγενείς και φίλοι, μαζί με πλήθος Βολιωτών αλλά και Καρδιτσιωτών, που είτε τον γνώριζαν προσωπικά, είτε μέσα από τις τεράστιες επιτυχίες του αλλά και τις απαρηγόρητες μητέρα και σύζυγος, είπαν το τελευταίο αντίο στον αθλητή – φαινόμενο Θανάση Καλογιάννη.

Η σορός του «ανέμου», όπως χαρακτηρίστηκε η δόξα του ελληνικού στίβου, εκτέθηκε στο κοινό από τις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, λίγες ημέρες μετά τον ξαφνικά του θavato ο οποίος όπως έγινε γνωστό προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Ο Θανάσης Καλογιάννης έζησε αρκετά χρόνια στη Βραζιλία με την αγαπημένη του σύζυγο, ασχολούμενος με την διεύθυνση φωτογραφίας, με τη σκηνοθεσία και τις τηλεοπτικές και φωτογραφικές παραγωγές. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην Ελλάδα.
Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Θανάση Καλογιάννη: «Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρωταθλητή Θανάση Καλογιάννη.

Συγκλονισμένος ο κόσμος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου από το άγγελμα θανάτου του σπουδαίου πρωταθλητή των 400μ με εμπόδια, με καταγωγή από τον Βόλο που μεσουpάνούσε και μας χάριζε ανεπανάληπτες στιγμές στη δεκαετία του ’80».

Ο Θανάσης Καλογιάννης ήταν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που υπήρξε ποτέ στα 400μ. και 400μ. εμπόδια στην Ελλάδα, που αν δεν εγκατέλειπε πρόωρα τον πρωταθλητισμό και αφοσιωνόταν ολοκληρωτικά, θα ήταν Ολυμπιονίκης.

Σε ηλικία 16 ετών μόλις και 11 μηνών, ο Βολιώτης πρωταθλητής με τις ιδανικές αναλογίες για το δυσκολότερο ίσως αγώνισμα του στίβου, αγωνίστηκε στο βαλκανικό πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι (14 Αυγούστου 1982) και τερμάτισε σε χρόνο 47.07! Τότε ήταν έφηβος και έτσι δεν υπήρξε πανελλήνιο ρεκόρ.

Δύο χρόνια αργότερα και πριν καν συμπληρώσει τα 19 του χρόνια έκανε 45.90 στα 400μ. και ταξίδευε στο Λος Άντζελες για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει: «Συγκλονισμένος ο κόσμος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου από το άγγελμα θανάτου του πρωταθλητή των 400μ. με εμπόδια Θανάση Καλογιάννη σε ηλικία 52 ετών.

Ποιος δεν θυμάται το καμάρι του στίβου, τον Θανάση Καλογιάννη, με καταγωγή από τον Βόλο, που μεσουpάνούσε και μας χάριζε ανεπανάληπτες στιγμές στη δεκαετία του ’80. Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν στους οικείους του τα ειλικρινά τους συλλυπητήριά για τον απροσδόκητο θάνατό του, ενώ η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 13:00 στον Βόλο.

Ο Θανάσης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1965 και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ με εμπόδια. Αθλητής του ΓΣ Καρδίτσας, συμμετείχε δύο φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες το 1984 και το 1992. Το 1986 ήταν 8ος στους πανευρωπαϊκούς, είχε ατομικό ρεκόρ στα 400μ, 45.90, και στα 400μ. με εμπόδια 48.80 από τις 19/7/87 όταν είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα του Ζάγκρεμπ, επίδοση που ήταν πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ είχε πετύχει άλλο ένα πανελλήνιο ρεκόρ νωρίτερα με 48.88 στις 9/7/86.


Πηγή: e-volos.gr









ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια