ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα ονόματα της σπείρας που είχε ρημάξει όλες τις BMW, Ducati και Hayabusa της Αττικής (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Σε μπίζνα πολλών χιλιάδων ευρώ με την κλοπή πολυτελών μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, είχε κάνει οργανωμένη σπείρα, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.



Μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν αποκομίσει κέρδη από τις κλοπές των μοτοσικλετών, πάνω από 250.000 ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.


Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, 10 μέλη της οργάνωσης, (εννέα Έλληνες, ηλικίας από 23 έως 48 ετών και ένας 43χρονος Αλβανός). Οι 8 από τους συλληφθέντες, ήταν γνώριμοι των Αρχών. Κατά το παρελθόν, είχαν απασχολήσει για απάτες, πλαστογραφίες και κλοπές την ΕΛ.ΑΣ.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 23 περιπτώσεις κλοπών πολυτελών μοτοσικλετών, ενώ έχουν κατασχεθεί συνολικά 29 οχήματα (26 μοτοσικλέτες και τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο είναι φορτηγά).

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης μετέβαιναν σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Σλοβενία και αγόραζαν και εισήγαγαν στη χώρα μας τρακαρισμένες μοτοσικλέτες, τις οποίες ταξινομούσαν.


Στη συνέχεια έδιναν «παραγγελία» στην ομάδα των κλεφτών, να τους φέρουν μοτοσικλέτες ίδιου τύπου.
Οι κλέφτες εντόπιζαν τις μοτοσικλέτες και τις παρακολουθούσαν και μόλις τους δινόταν η ευκαιρία τις άρπαζαν. Δεν δίσταζαν να τις κλέψουν την ώρα που τις άφηνε για λίγο οι ιδιοκτήτες τους έξω από καταστήματα ή σε δημόσιους χώρους, αλλά και μέσα από κλειστά γκαράζ. Αν προέκυπτε κάποιο εμπόδιο κατέγραφαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τον είχαν υπόψη… για το μέλλον.
Τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν το «λαιμό» από τις τρακαρισμένες μοτοσικλέτες που είχαν φέρει από το εξωτερικό νόμιμα, τοποθετούσαν τα εξαρτήματα των κλεμμένων και τις πουλούσαν.
Σε κάποιες περιπτώσεις επέστρεφαν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες, εισπράττοντας λύτρα, αν οι ιδιοκτήτες τους κατάφερναν να βρουν επαφή μαζί τους.

Τα κλεμμένα δίκυκλα, μέχρι να τα διαλύσουν και να τα προωθήσουν στην αγορά, τα κρατούσαν κρυμμένα σε υπόγεια γκαράζ ή σε σπίτια συγγενών τους.

Εκτός από τα κλεμμένα οχήματα, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

⁡⁡26.975 ευρώ, πλήθος τραπεζικών βιβλιαρίων και καρτών ανάληψης,
35 πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών, εκ των οποίων δύο καταφανώς πλαστές και δύο κλεμμένες,
πλήθος εγκεφάλων μοτοσικλετών και κλειδιών οχημάτων,
10 κινητήρες μοτοποδηλάτων και τμήματα κινητήρων,
ηλεκτρική μίζα με ενσωματωμένο κλειδί,
πιστόλι τύπου «replica» και 24 φυσίγγια,
πλήθος εγγράφων οχημάτων και 10 κενές υπεύθυνες δηλώσεις με σφραγίδες γνησίου υπογραφής,
πλήθος εργαλείων, όπως ηλεκτρικός τροχός, τρυπάνι, τριβείο,
κινητά τηλέφωνα, ένας υπολογιστής και
μικροποσότητα κάνναβης.

Αξιοσημείωτο είναι και το ποινικό παρελθόν των δραστών, καθώς οι οκτώ από τους συνολικά 10 συλληφθέντες, έχουν κατηγορηθεί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, των κλοπών και διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δέκα (10) ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού και εξαρθρώθηκε στις 18-12-2017 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
φωτογραφικό υλικό κατασχεθεισών μοτοσικλετών
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:


ΚΟΡΩΝΑΙΟ Νικόλαο του Μιχαήλ και της Λαμπρινής, γεννηθέντα στις 18-11-1975 στο Περιστέρι


ΚΟΡΩΝΑΙΟ Γεώργιο του Μιχαήλ και της Λαμπρινής, γεννηθέντα στις 22-9-1982 στο Περιστέρι

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο του Νικολάου και της Αργυρώς, γεννηθέντα στις 31-5-1973 στο Αγρίνιο

ΠΟΘΗΤΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Χρυσούλας, γεννηθέντα στις 22-12-1975 στην Αθήνα

ΖΩΚΟ Χρήστο του Φώτου και της Μαριάννας, γεννηθέντα στις 19-6-1994 στην Αθήνα


(επ.) ZINXHIRIA (ον.) ARGJIR του KRISTO και της EFROSINI, γεν. 02-03-1994 στην Αλβανία


ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Αναστασίου και της Δήμητρας, γεν. 04-06-1988 στο Μαρούσι


ΑΡΤΣΙΒΟΥΡΤΣΗ Άγγελο του Θεοδώρου και της Ελένης, γεν. 10-09-1991 στην Αθήνα


ΣΗΦΟΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Νικόλαο του Μιχαήλ και της Αικατερίνης γεν. 21-04-1969 στην Αθήνα


ΝΤΑΛΑΚΟ Κωνσταντίνο του Δημητρίου και της Αθανασίας γεν. 22-07-1972 στην Κοζάνη


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και στον εντοπισμό επιπλέον χώρων στάθμευσης (καβάτζες) και των ιδιοκτητών των κλεμμένων μοτοσικλετών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476203, 210-6476606 και 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.























 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια