ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«Παραλύει» η Αθήνα σήμερα: Απεργία σε μετρό, τραμ, τρόλεϊ και πλοία

Αντιδράσεις προκαλεί το Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.


Η απεργία σήμερα θα είναι σε μετρό, τραμ, τρόλεϊ και πλοία και αναμένεται να είναι μία δύσκολη μέρα για όλους.

Με 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, ακινητοποιημένοι θα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2&3) και του τραμ, όπως και τα τρόλεϊ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ, που σημαίνει ότι τα πλοία όλη της χώρας θα παραμείνουν δεμένα σήμερα στα λιμάνια ενώ πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά – Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα. Στην Αθήνα στις 12μ.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 12μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Λαύριο στις 11π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Κορυφώνονται την Δευτέρα οι κινητοποιήσεις
Τη Δευτέρα, ημέρα που το επίμαχο νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ενώ σε νέα απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Την ίδια μέρα θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν οι πτήσεις μεταξύ 12 – 3 το απόγευμα.


Η ΓΣΕΕ που έχει αποστείλει υπόμνημα στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο οποίο αναλύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα.



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια