ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Παραιτήθηκε ο Ζουράρις -Τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό

ΜΕ EMAIL ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Αναβρασμό προκάλεσε στην κυβέρνηση- και κυρίως στο «στρατόπεδο» των ΑΝΕΛ- ο Κώστας Ζουράρις, με τις υβριστικές δηλώσεις του για τον Αρη και τον Ολυμπιακό.



Ο υφυπουργός Παιδείας υπέβαλε τελικά την παραίτησή του, με email στον πρωθυπουργό, κάτι που του είχε ζητήσει να πράξει ο Πάνος Καμμένος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το πρωί της Κυριακής.

Παραμένει γρίφος το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας. Θεωρείται πάντως εξαιρετικά δύσκολο- αν και βέβαια κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει- να ανακοινωθεί τη Δευτέρα ποιος θα τον διαδεχθεί, με δεδομένο ότι πρόκειται για μία «καυτή» ημέρα, με την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Το ένα σενάριο θέλει τις σχετικές αποφάσεις από την Τρίτη, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει κενή η θέση μέχρι να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Αλλωστε, από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι προτεραιότητα αυτή την περίοδο έχει το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος, ενόψει του Eurogroup που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός σκεφτόταν να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα μετά από το «ορόσημο» της 22ας Ιανουαρίου, στις αρχές Φεβρουαρίου. Ενδεχομένως η εξέλιξη αυτή με τον Κώστα Ζουράρι να φέρει πιο νωρίς τις εν λόγω αλλαγές.

Ενα ακόμη ερώτημα είναι το αν ο κ. Ζουράρις θα παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Καμμένο να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την στάση του κ. Ζουράρι, ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις στις τάξεις του κόμματος πριν από την παραίτησή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι απειλούσαν να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο αν δεν υπήρχε «καρατόμηση» του κ. Ζουράρι. Βέβαια, η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχνή και δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών.

Ζήτησε από το τηλέφωνο την παραίτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από το τηλέφωνο την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι, στην επικοινωνία που είχαν το πρωί της Κυριακής. Λίγο αργότερα, ο τελευταίος με email του προς τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Το email της παραίτησης

Στο email του προς τον πρωθυπουργό, με το οποίο υπέβαλε την παραίτησή του, και το οποίο δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Ζουράρις αναφέρει:

«Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

Αντιδράσεις στους ΑΝΕΛ

Νωρίτερα την Κυριακή, την αποπομπή του κ. Ζουράρι από την κυβέρνηση είχε απαιτήσει ο Δημήτρης Καμμένος, καλώντας τον να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις προσβλητικές δηλώσεις του κατά των φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Αρη.

«Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα. Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος», δήλωνε ο Δημήτρης Καμμένος στον ΣΚΑΪ.

Σάλος από τις δηλώσεις

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι.

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν», ήταν το σχόλιο της ΝΔ.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, ζητούσε την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας. «Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Η παραίτηση του Κώστα Ζουράρι δεν σώζει ούτε τα προσχήματα, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, όπως και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θίγουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα. Εξάλλου, η πολιτική ταύτιση  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν χαλάει ούτε με βουντού», συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης.

Το «παραλήρημα» Ζουράρι κατά Ολυμπιακού και Αρη

Η φράσεις του Κώστα Ζουράρι που άναψαν φωτιές έγιναν σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τα παιδιά της πιάτσας» στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5.

Ο υφυπουργός Παιδείας, παράφρασε ένα χυδαίο σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά του Ολυμπιακού. «Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι...», είπε γελώντας

Ωστόσο ο , Ζουράρις δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε με το εξής εκπληκτικό: «Ποιος τον γ@@άει τον Άρη;».




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια