ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Στο Μέγαρο Μαξίμου η Φώφη Γεννηματά για το Σκοπιανό

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά η οποία θα ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά η οποία θα ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό.



Την κυρία Γεννηματά υποδέχτηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού. Το πρώτο τετ α τετ των δυο πολιτικών, μπροστά στην κάμερα, ήταν σε καλό κλίμα, με την Φώφη Γεννηματά και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν για τα παιδιά τους.

H επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα κάνει δηλώσεις μετά την συνάντηση από το γραφείο της στην Χαριλάου Τρικούπη.



Το κλίμα μεταξύ Μαξίμου και Χ. Τρικούπη είναι εκρηκτικό μετά την διαρροή του διαλόγου που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία. Η Φώφη Γεννηματά φέρεται να κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς  ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Συνεργάτες του πρωθυπουργού διέψευδαν τον διάλογο  «πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να συμπεριφέρεται καθ’ αυτόν τον τρόπο» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Χθες το απόγευμα κατά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου το «Κίνημα Αλλαγής» τάχθηκε κατά των συλλαλητηρίων και μια λύσης που θα είναι «κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές που διασφαλίζει πλήρως  τα εθνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης  της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μην ψάχνεις για συνενόχους
Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και συζήτησαν για το Σκοπιανό, μια συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10:25, πέντε λεπτά πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού. Δεν έκανε καμία δήλωση στο Μαξίμου αλλά στο γραφείο του στη Βουλή:

  
Η δήλωση Μητσοτάκη

«Προσήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχα υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου. Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους Πολιτικούς Αρχηγούς, ενώ εδώ και πολλές εβδομάδες έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σε όλο αυτό το διάστημα απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης με τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης. Δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο ούτε τον ελληνικό λαό. Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου.

Το χειρότερο όμως, δίχασε τους Έλληνες. Περιφρόνησε με προκλητικό τρόπο τους συμπολίτες μας που δικαιολογημένα εκφράζουν την πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να διαμορφώσει ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια.

Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που οι συγκυρίες προσέφεραν προς αξιοποίηση.

Η διαπραγμάτευση έτσι όπως εξελίσσεται προκαλεί βαριές ανησυχίες. Η Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα και μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα για τη χώρα μας. Η πολύ σοβαρή παράλειψη του κ. Τσίπρα να θέσει ρητά και δημόσια το ζήτημα αλλαγής του Συντάγματος της γειτονικής χώρας ως αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, εξασθένησε την εθνική γραμμή. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός γιατί υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα, αλλά και οι ως τώρα χειρισμοί του στο θέμα των Σκοπίων, δεν πείθουν ούτε κατ΄ ελάχιστον τους Έλληνες ότι μπορεί να κάνει το ίδιο.

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτε. Άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε, τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν τραγικά.

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. Αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας, εν τέλει την ίδια την ταυτότητα των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει πριν από λίγες μέρες. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευθεί σε αυτόν τον δρόμο μόνος του. Ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι, ούτε για συνενόχους».

Η ΕΡΤ  δεν έδειξε εικόνα από τη συνάντηση των δύο ανδρών. Λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε το εξής:

«Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».


Ποτάμι: Σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία
Ο  Σταύρος Θεοδωράκης που θα δει τον Αλέξη Τσίπρα στις 3 το μεσημέρι έχει καλέσει όλα τα κόμματα να που ανοιχτά τις θέσεις τους για το Σκοπιανό.  Παράλληλα τάσσεται υπέρ της άμεσης λύσης της ονομασίας καθώς είναι ζήτημα που ταλανίζει την χώρα για περίπου τρεις δεκαετίες. Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού σε πρόσφατη συνέντευξη ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ως μια «καλή αρχή» την δέσμευση Ζάεφ για αλλαγή του ονόματος στο αεροδρόμιο αλλά και του εθνικού δρόμου της γειτονικής χώρας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει μία σύνθετη ονομασία η οποία θα περιλαμβάνει μόνο τον όρο Μακεδονία.


ΚΚΕ: Πρέπει να υπάρχει αυστηρός γεωγραφικός προσδιορισμός
Στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Δημήτρη Κουτσούμπα (13:30)  η απόσταση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αρχή μεταξύ των δύο αντρών, καθώς εκτός από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι και η πάγια θέση του ΚΚΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ στο οποίο θέλει να ενταχθεί η γειτονική χώρα. Για τον Γ.Γ. του κόμματος το ζήτημα δεν είναι μόνο το όνομα, το οποίο στην περίπτωση που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία θα πρέπει να έχει αυστηρούς γεωγραφικούς προσδιορισμούς όπως τονίζει αλλά οι αλυτρωτικές αναφορές και οι θεωρίες περί Μακεδονικού έθνους.

Ένωση Κεντρώων: Σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών  
Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων (17:30)  θα κλείσει ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ο μοναδικός επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος που έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και έχει ταχθεί υπέρ μιας ονομασίας η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Οι σχέσεις του Βασίλη Λεβέντη με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και οι καλύτερες μετά και την ένταξη της κας Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα ζητήσει την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατία και προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για το Σκοπιανό.






 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια