ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες ληστών που δρούσαν στην Αττική – Πώς δρούσαν, ποιοι ήταν οι στόχοι τους και τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Σε εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, που έκλεβαν και λήστευαν σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, της βορειοανατολικής και δυτικής Αττικής, προχώρησαν οι Αρχές.



Δηλώσεις για τον τρόπο δράσης, τους στόχους που έβαζαν και τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους πραγματοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Α/Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου.

«Η σημερινή παρουσίαση περιλαμβάνει δύο υποθέσεις που χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και αφορούν σε εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής», τόνισε η κ. Ροτζιώκου και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δύο συμμορίες.

Στην πρώτη περίπτωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε οικίες, ληστείες σε βάρος των ενοίκων τους και κλοπές πινακίδων από αυτοκίνητα, σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής.


Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας- Πικερμίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, την Ε.Κ.Α.Μ. και Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν συνολικά 7 ημεδαποί, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης έχουν διαπράξει, μέχρι στιγμής, 31 κλοπές από οικίες, 2 ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, 17 κλοπές πινακίδων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακόμη μία κλοπή σε αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαβιούσαν πολυτελώς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, τουλάχιστον προ εξαμήνου, με σκοπό την παράνομη κερδοσκοπία, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές, σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, προέκυψε ότι τα «επιχειρησιακά» μέλη της, (ηλικίας 26, 26, 27, 31 και 31 ετών), είχαν φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, τροποποιώντας τη σύνθεση της ομάδας, ενώ οι λοιποί συνεργοί είχαν υποστηρικτικό ρόλο φροντίζοντας για την κάλυψη των «επιχειρησιακών» οχημάτων, την παραλαβή και την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων.


Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα.

Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι.

Προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.

Επιπλέον, για την παρεμπόδιση του έργου των ανακριτικών Αρχών, τα μέλη της οργάνωσης κατά την παράνομη δράση τους φορούσαν κουκούλες, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 19.860 ευρώ,
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
21 χρυσές λίρες και 2 φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα,
27 ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων,
2 κυνηγητικά όπλα,
πληθώρα καρτών sim και διάφορα έγγραφα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα (μίνι μάρκετ) και οικίες κυρίως σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από εξαμήνου στη διάπραξη διαρρήξεων, διαθέτοντας ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία, υψηλής τεχνολογίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν και η μέθοδος του ριφιφί.

Πρωινές ώρες της 20-02-2018 από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν στις Αφίδνες 4 μέλη της οργάνωσης, λίγο αργότερα αφ΄ ότου είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν 3 οικίες στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για δύο άνδρες (37χρονο υπήκοο Συρίας και 26χρονο υπήκοο Ρουμανίας), καθώς και δύο γυναίκες (36χρονη υπήκοο Ουκρανίας και 46χρονη υπήκοο Πολωνίας).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής τετελεσμένων και σε απόπειρα, της αντίστασης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ως προς τη δομή και τους ρόλους της οργάνωσης σημειώνονται τα εξής:


Ο 37χρονος υπήκοος Συρίας ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός και συντονιστής. Διέθετε τόσο την τεχνολογία (μπουκάλες οξυγόνου και μονοξειδίου, συσκευή παρεμβολής σε ασύρματα – κινητά τηλεφώνα, κ.ο.κ.), όσο και την τεχνογνωσία για την διάπραξη των κλοπών (ριφιφί).
Η 36χρονη υπήκοος Ουκρανίας είχε αναλάβει την κατόπτευση του χώρου, κατά την διάπραξη των κλοπών και την άμεση ειδοποίηση των μελών σε περίπτωση διέλευσης αστυνομικών δυνάμεων ή περίοικων.
Ο 26χρονος υπήκοος Ρουμανίας, επίσης διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία και ήταν ο άμεσος αποδέκτης των εντολών του αρχηγού της οργάνωσης, με τον οποίο εισέρχονταν, από κοινού, σε οικίες και καταστήματα, αφαιρώντας τιμαλφή και διάφορα προϊόντα.
Η 46χρονη υπήκοος Πολωνίας ήταν η κλεπταποδόχος της οργάνωσης, η οποία διέθετε τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω του καταστήματος-καφενείου που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας.


Ως προς τον τρόπο δράσης τους τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν κυρίως κατά τις βραδινές ώρες. Έχοντας στην κατοχή τους τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ και διαμερίσματα και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα και τιμαλφή.

Επισημαίνεται, ότι ως μέσο διαφυγής και μεταφοράς των κλοπιμαίων χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο Ι.Χ.Ε., ιδιοκτησίας του αρχηγού της οργάνωσης, ενώ είχαν ως ορμητήριο τους διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο και διέμεναν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε 11 κλοπές από καταστήματα (μίνι μάρκετ), εκ των οποίων οι 2 με τη μέθοδο του ριφιφί και 4 κλοπές σε διαμερίσματα. Παράλληλα, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οικίες και χώρους, μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δελτίο Συριακών Αρχών και άδεια οδήγησης Ιρακινών Αρχών,
7 κινητά τηλέφωνα,
κάρτα ανάληψης και βιβλιάριο καταθέσεων,
2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και εξοπλισμού (όπως μεταλλικές σκύλες, κόφτες, γάντια, μεταλλικά εργαλεία, ηλεκτρικά και μεταλλικά τρυπάνια, κατσαβίδια, φακοί, πένσες, μεταλλικά καρυδάκια, σχοινιά, λοστοί και κάβουρες),
4 μεταλλικές φιάλες, που περιείχαν αφρό πολυουρεθάνης και 3 αφροί πολυουρεθάνης
συσκευή συγκόλλησης αποτελούμενη από 2 φιάλες, οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα,
κίτρινη μεταλλική φιάλη που περιείχε μονοξείδιο του άνθρακα,
φιάλη εύφλεκτου αερίου,
συσκευή απενεργοποίησης-εμπλοκής ασύρματων δικτύων,
συσκευή παρεμβολής σήματος ασυρμάτου με οκτώ κεραίες,
2 καταγραφικά μηχανήματα 3 κάμερες καταγραφής,
πλήθος καλωδίων και φορτιστών,
πλήθος πακέτων τσιγάρων και πακέτων καπνού,
πλήθος αφαιρεθέντων εμπορευμάτων, κυρίως από μίνι μάρκετ,εκτιμώμενης αξίας τουλάχιστον 100.000 ευρώ,
το χρηματικό ποσό των 3.260 ευρώ και των 598 γρίβνα Ουκρανίας,
6 λέι Ρουμανίας, καθώς και 21 πλαστά χαρτονομίσματα των -5- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια