ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τσίπρας: Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν προχωρούν με παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το Άτυπο Συμβούλιο Κορυφής όπου συζητήθηκαν δύο θέματα: Η διαδικασία εκλογής του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο σχεδιασμός για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, μετά το 2020.



Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας η στήριξη των ηγετών της ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα ήταν ουσιαστική.

Αθήνα και Λευκωσία ζήτησαν ξεκάθαρη θέση από την ΕΕ και όπως είπε χαρακτηριστικά «με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη,​ θέσαμε το θέμα των τουρκικών προκλητικών ενεργειών αλλά και την εν γένει αυξανόμενη παραβατική τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα κατά το περασμένο έτος. Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών. Η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να οικοδομήσουμε οποιαδήποτε θετική ατζέντα ξανά στο μέλλον, στους πολλούς τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Ιβανόφ στην Τουρκία, τόνισε ότι «πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες μας πως η ευρωπαϊκή προοπτική δεν περνάει από την Άγκυρα, αλλά από την Αθήνα».

Σε ότι αφορά στη διαδικασία εκλογής του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ.Τσίπρας τόνισε: «Το 2014 είχα την τιμή να συμμετάσχω – εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς – στα εγκαίνια της λεγόμενης διαδικασίας ‘Spitzenkandidaten’, θεσμού ο οποίος δεν δεσμεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.​ Τα κόμματα ορίζουν τον υποψήφιό τους για την Προεδρία της Κομισιόν.

Είναι ανάγκη να διασφαλίσουμε τον σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία. Προτείναμε, το ΕΚ ​να​ επιλέγει, με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τους τρεις πρώτους. Στη συνέχεια, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να​ επιλέγει έναν από αυτούς και να​ ζητά την έγκριση της επιλογής του από το ΕΚ».




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια