ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η παρέμβαση Μαξίμου & το παρασκήνιο που οδήγησε στην απόσυρση

Μέχρι και την παρέμβαση του Μαξίμου προκάλεσε η προχειρότητα του αναπληρωτή υπ. Αγροτικής Ανάπτυξη Γιάννη Τσιρώνη στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια


Μέχρι και την παρέμβαση του Μαξίμου προκάλεσε η προχειρότητα αλλά και η εμμονή του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη Γιάννη Τσιρώνη στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια ζώα που ο ίδιος και η ομάδα του υπουργείου συνέταξαν.



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του THETOC o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δέχθηκε σήμερα το πρωί τηλέφωνο από ανώτατο παράγοντα της κυβέρνησης.  Έλαβε εντολή να υπάρξει άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου προκειμένου η κυβέρνηση να ξεφύγει από το κλοιό των διαμαρτυριών που ο πολιτικός του υφιστάμενος προκάλεσε με τους χειρισμούς του.

Ο κ. Αποστόλου εξέδωσε έπειτα από λίγη ώρα ανακοίνωση στην οποία ανήγγειλε την απόσυρση του νομοσχεδίου.  Εξέλιξη που θεωρείτο λίγο πολύ αναμενόμενη καθώς από το πρωί φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους ότι το Μαξίμου θα ζητούσε την επανεξέταση των διατάξεων του νομοσχέδιου.

Με τον Γιάννη Τσιρώνη μίλησε στην συνέχεια και ο υπουργός αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναδάκης. Και αυτός ήταν προφανώς και ο λόγος που ο πρώτος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία βέβαια επέμεινε ότι το νομοσχέδιο θα επανέλθει σε τριάντα ημέρες. (σ.σ κάτι που κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι)

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Αποστόλου αντιλαμβανόμενος την «καταιγίδα» που έρχονταν κράτησε αποστάσεις από την νομοθετική πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού.

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν από κοινού την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κράτησε διαλλακτικότερη στάση από τον αναπληρωτή υπουργό βάζοντας ευρύ χρόνο διαβούλευσης σε ότι αφορά την επεξεργασία του νομοσχεδίου, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο βελτίωσης ή αλλαγής των ρυθμίσεων.

Κατά πληροφορίες η στάση του αυτή προκάλεσε την δυσφορία του κ Τσιρώνη που ανέμενε μεγαλύτερη στήριξη.

Όπως φάνηκε όμως από τις εξελίξεις ο κ. Αποστόλου είχε τη εμπειρία αλλά και την διαίσθηση να αντιληφθεί, αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Τσιρώνης.

Ο τελευταίος φάνηκε πάντως άκαμπτος ακόμα και όταν τα μηνύματα που έπαιρνε κάθε άλλο παρά τον επιβράβευαν για την πρωτοβουλία του.

Μέχρι και οι ιδεολογικοί του συνοδοιπόροι οι Οικολόγοι Πράσινοι με ανακοίνωση τους, τον άδειαζαν μεγαλοπρεπώς απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εντόπιζαν 14 «μελανά σημεία» στο σχέδιο νόμου και καλούσαν τον Γιάννη Τσιρώνη να ανακαλέσει άμεσα το νομοσχέδιο και να προχωρήσει άμεσα σε διαβούλευση με αυτούς που ασχολούνται καθημερινά με την προστασία των ζώων, τους ίδιους τους φιλοζωικούς φορείς.

Αλλά και οι φιλοζωικές οργανώσεις χωρίς καμία εξαίρεση δεν άφηναν κανένα περιθώριο αποδοχής, αλλά και συζήτησης ώστε να βρεθεί κοινό τόπος κατηγορώντας ευθέως των αναπληρωτή υπουργό ότι οδηγεί σε εξόντωση τα αδέσποτα.

Οι ημέρες περνούσαν και στις αντιδράσεις που αυξάνονταν γεωμετρικά προστέθηκαν και τα social media με καυστικά και ειρωνικά σχόλια κατά του αναπληρωτή υπουργού.

Έτσι σήμερα το πρωί ήρθε η ώρα του Μαξίμου να αναλάβει δράση….





 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια