ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

H ώρα της αλήθειας για το Πεδίον του Αρεως

SOS εκπέμπει το Πεδίον του Αρεως με την ημερίδα που οργανώνεται την Κυριακή, στις 11 π.μ., στον Πανελλήνιο, φέροντας θεσμούς και φορείς προ των ευθυνών τους για την παράνομη εμπορία και τη θανατηφόρο χρήση ουσιών.

Κατά διαβολική σύμπτωση, η Πρωταπριλιά είναι η ώρα της αλήθειας για το Πεδίον του Αρεως.


Σε μια χρονική συγκυρία που συγκεφαλαιώνεται από την προχθεσινή κραυγή αγωνίας των καθηγητών της Νομικής για τους αποσυνάγωγους τοξικοεξαρτημένους της οδού Μασσαλίας, τη χθεσινή επιστολή του δημάρχου Αθηναίων και της κίνησης των 18 επώνυμων Αθηναίων κατά των ναρκωτικών προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την επικείμενη, την Κυριακή, μεγάλη ημερίδα που διοργανώνουν επιτροπές κατοίκων και φορείς της πρωτεύουσας, στο γήπεδο μπάσκετ του Πανελληνίου.

Στις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, στον Πανελλήνιο θα παραστούν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρύτανης του ΟΠΑ Εμμανουήλ Γιακουμάκης, στελέχη των ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ, η εθνική συντονίστρια κατά των ναρκωτικών Χριστίνα Παπουτσοπούλου και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Αλέξιος Αλεξόπουλος. Δι’ αντιπροσώπων θα παραστούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας, οι οποίοι, όπως ακούγεται από διάφορες πλευρές, θέλουν να αποφύγουν την επαφή με το «κοινό αίσθημα». Τον τόνο, όμως, όπως και να ’χει, θα τον δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι έχουν αποδυθεί σε εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την απάνθρωπη και αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πεδίον του Αρεως με την παράνομη εμπορία ναρκωτικών και τη θανατηφόρο χρήση τους.

Μέχρι, όμως, να οργανωθεί η ημερίδα της Κυριακής, που θα φέρει αντιμέτωπους όσους εμπλέκονται στο παρόν και στο μέλλον του Πεδίου του Αρεως, πέρασε από πολλά στάδια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», όταν ζητήθηκε από την περιφερειάρχη Αττικής να παραχωρηθεί το αποκατασταθέν θέατρο «Αλσος», στο ύψος της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού στην Ευελπίδων, η περιφερειακή ηγεσία προέβαλε το γραφειοκρατικό πρόσκομμα που εμποδίζει το άνοιγμα του χώρου, ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί και είναι κατά τεκμήριο έτοιμο για λειτουργία. Αντ’ αυτού, η περιφέρεια πρότεινε χώρο στην Α΄ Υγειονομική Περιφέρεια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας. «Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να συγκεντρωθεί κόσμος στο Πεδίον του Αρεως, φαίνεται. Γι’ αυτό μας “εξόριζε”», λένε όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Αλέξιος Αλεξόπουλος, αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα καθημερινά, προσέφερε, τελικά, το γήπεδο μπάσκετ.

Η επιστολή Καμίνη

Στη χθεσινή επιστολή του, πάντως, ο Γιώργος Καμίνης ζητεί «να επιτραπεί η διάθεση υποκατάστατων μόνο στα νοσοκομεία και όχι σε χώρους στο κέντρο της πόλης, να θεσμοθετηθούν χώροι ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης και η ΕΛ.ΑΣ. να προστατεύσει τους πολίτες από το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών και να απελευθερώσει τις γειτονιές της πόλης από τους στυγνούς εγκληματίες που τις έχουν μετατρέψει σε χώρους θανάτου».

«Προς τι το πανηγύρι;»

Την ίδια στιγμή, καταγγελίες έχει λάβει η «Κ» –τις οποίες επιβεβαίωσε με αυτοψία– σχετικά με το πασχαλινό παζάρι που έχει στηθεί στον κεντρικό άξονα του πάρκου, «καταλαμβάνοντας μια έκταση, την οποία τελικά δεν χρησιμοποιεί. Προς τι όλο αυτό το τρύπημα στα πανάκριβα μάρμαρα; Προς τι όλο αυτό το πανηγύρι στο Πεδίον του Αρεως», μας μεταφέρεται σχετικά.




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια