ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8 FM».




Μεταξύ άλλων,  ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί γενικά έχει μια τάση να στηρίζει την κυβέρνηση και στην πραγματικότητα να στηρίζει το αφήγημά της περί «καθαρής εξόδου». 

Πάντα είναι καλό να στηρίζει κάποιος τη χώρα αλλά αυτό που έχει δείξει η εμπειρία είναι ότι ο Επίτροπος Μοσκοβισί μερικές φορές είναι αρκετά πιο αισιόδοξος από αυτό που η πραγματικότητα επιτρέπει. Επίσης,  η επιρροή του στη Γερμανία, τον ισχυρό οικονομικό εταίρο της χώρας του, δεν είναι πάντοτε δεδομένη.

 Μετά τον Πρόεδρο Ολάντ δεν ξέρω ποια είναι η σχέση του κ. Μοσκοβισί με τον Πρόεδρο Μακρόν – φαντάζομαι καλή – αλλά δεν έχω δει αποδείξεις αυτής της σχέσης για την ώρα.

Δεν έχουμε στέρεη αντίληψη ότι αυτό το κυβερνητικό αφήγημα πρόκειται να περάσει. Αντίθετα, έχουμε σειρά ενδείξεων από διάφορα ζητήματα που η κυβέρνηση θεωρούσε δεδομένα – όπως την έναρξη των συζητήσεων για την αύξηση του κατώτερου μισθού – αλλά δεν φαίνεται να είναι αποδεκτά από την άλλη πλευρά, όπως και τα ζητήματα διαπραγμάτευσης για το χρέος. Ξεκινάει η σύνοδος του ΔΝΤ, να δούμε πάλι και από εκεί τι θα ακούσουμε και τι θα μάθουμε.

Συμπερασματικά, νομίζω ότι η κυβέρνηση για δικούς της λόγους, εσωτερικούς, προβάλλει μια υπεραισιόδοξη πραγματικότητα. Αυτή δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις πηγές στο εξωτερικό και επίσης οι ρυθμοί μας είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που έχουμε προϋπολογίσει για να μπορέσουμε να δούμε το αισιόδοξο σενάριο να εφαρμόζεται.

Στο “Σκοπιανό” φαίνεται να ξεκινάμε τη συζήτηση όχι για λύση, αλλά για το ποιος θα κρατήσει στο τέλος τον... “μουτζούρη”.

 Για εμάς είναι περίεργο πώς ο υπουργός Εξωτερικών δεν το έχει καταλάβει τόσο καιρό, γιατί δύο τινά συμβαίνουν: ή ότι η πλευρά των Σκοπιανών και κυρίως ο Ντιμιτρόφ άλλα λέει στον κ. Κοτζιά και άλλα ο κ. Κοτζιάς μεταφέρει – είτε ως διαρροές είτε σαν κλίμα – ή το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνουν τι μας λένε.

 Γιατί κανείς δεν αρνείται ότι εδώ είχε δημιουργηθεί μια αισιοδοξία ακόμη και για αποδοχή αλλαγών στο Σύνταγμα των Σκοπίων κλπ. Έφτασε ο Έλληνας υπουργός να δεχθεί σε ανακοινωθέν αναφορά για αμοιβαίες μη αναφορές αλυτρωτισμού στο μέλλον, λες και η Ελλάδα είχε αλυτρωτικά θέματα έναντι των Σκοπίων. 

Και όλα αυτά, υποτίθεται,  ενόψει  μιας άμεσης και επερχόμενης λύσης. Τώρα ξαφνικά βρισκόμαστε στο απόλυτο πουθενά. Αυτά τώρα είναι σοβαρά πράγματα; Ή δεν διαπραγματεύονται καλά ή δεν ξέρουν να διαπραγματεύονται.

Το τηλεφώνημα Γιλντιρίμ στον κ. Τσίπρα το αξιολογώ γιατί στην πραγματικότητα έδειξε μια ανάγκη της Τουρκίας να πει αμέσως στην ελληνική πλευρά ότι «εγώ δεν έχω τίποτα να κάνω με το επεισόδιο»  και άρα δεν  έχει καμία πρόθεση να μετέλθει βίαια εναντίων της χώρας μας.  Άρα το θεωρώ θετικό και ελπίζω να είναι και ενδεικτικό του πόσο θέλει να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει η Τουρκία. 

Μας δημιούργησε θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, μας δημιούργησε θέμα λεκτικό πολλές φορές, αλλά αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά δεν έχει έννοια να συνεχιστεί.
Το γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή είναι εξαιρετικά πολυπαραγοντικό, για το τι θα γίνει στη Συρία. 

Εγώ δεν θεωρώ ότι αυτά είναι μη συνδεδεμένα (με την στάση της Τουρκίας).
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, μια χώρα σημαντική για την περιοχή αλλά με τις δικές της προτεραιότητες, είναι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, να μετράμε τα λόγια μας και να κοιτάξουμε με απόλυτη προσήλωση το εθνικό συμφέρον και την εθνική ενότητα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της υπεράσπισης του εθνικού χώρου.

Εάν είμαι καλά πληροφορημένος, μεγάλο “εάν”, η συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον κ. Μητσοτάκη ήταν ένα εγκάρδιο γεύμα.


Η Νέα Δημοκρατία κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να πετύχει την αυτοδυναμία. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται και ο τελευταίος, πόσω μάλλον προβεβλημένα στελέχη τα οποία έχουν προσφέρει, έχουν κύκλο επιρροής, πολιτικό λόγο και απόψεις.

 Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι πάντα, αλλά ακριβώς από αυτή τη σύνθεση προέρχεται η ισχυρή Νέα Δημοκρατία, η συνισταμένη των απόψεων αυτών δημιουργεί την ισχύ της παράταξης. 

Άρα λοιπόν εγώ θεωρώ ότι θα μετάσχουν στα ψηφοδέλτια και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μεϊμαράκης και η κ. Μπακογιάννη και ότι ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει μια πανστρατιά. 

Αυτό νομίζω είναι ο σκοπός του, αυτό εκπέμπει και αυτό υπηρετεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ καλά τοποθετημένος για να αποτελέσει την συνισταμένη αυτών των απόψεων και νομίζω ότι αυτό θα πράξει, αυτό είναι το όφελος της παράταξης.




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια