ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δήλωση αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου με αφορμή την συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών (βίντεο )

Σήμερα 24 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη ώρα 16:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιουπόλεως «Κώστας Κονδύλης» σύμφωνα με τα άρθρα 65,67 και 69 του Ν. 3852/2010 θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα, «Συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών»



Επειδή δεν θα παρακολουθήσω την συνεδρία, γιατί υπάρχει μια φιλανθρωπική εκδήλωση στην Πόλη, καταγράφω κάποιες σκέψεις απλά για να μιλάμε σε πραγματικές συνθήκες.

Αν και όλα σχεδόν έχουν προβλεφθεί από τον νόμο, μέχρι σήμερα κανένας Δήμος δεν μπόρεσε να κάνει αποτεφρωτήριο.

Όσο θα μπορούν δημοτικοί υπάλληλοι με «φιλοδώρημα» 300 ευρώ, να ξεθάβουν πρόωρα κεκοιμημένους για να θάψουν κάποιον άλλον και να αφήνουν τον αδιάλυτο νεκρό στην οροφή του πύργου – χωνευτήριου, στην κοινή θέα μάλιστα των γειτόνων, τότε ποτέ δεν θα γίνει αποτεφρωτήριο.


Είναι πολύ εύκολο σε ταυτισμένους με ιδεολογήματα ανθρώπους, να βρίσκουν την δικαιολογία ότι η Εκκλησία εμποδίζει την ανέγερση κρεματόριων. Δήμαρχοι ή πολιτικοί παράγοντες που επικαλούνται ως εμπόδιο την Εκκλησία, δεν μπορεί να είναι δήμαρχοι, ούτε πολιτικοί. Γιατί σε καταστάσεις νομιμότητας δεν έχουν δύναμη να εφαρμόσουν τα θέλω τους, από τους εν ισχύι νόμους και παραμένουν εξαρτώμενοι από μικροπολιτικές, που τους αποδεικνύουν ακατάλληλους για να κατέχουν οποιαδήποτε δημόσια θέση.


Όταν οι δήμαρχοι θα βρουν τρόπους για να εισπράττουν από τις φωτιές, τον σπαστήρα και τις στάχτες, όσα εισπράττουν από τις κηδείες, τα μνημόσυνα, το παγκάρι, τις ταφές, τις εκταφές, τους οικογενειακούς τάφους, την ανέγερση των μνημείων, την χρήση του Ναού, την διατήρηση των οστών, και ότι άλλο έχει δημιουργήσει η εμπορευματοποίηση γύρω από τους κεκοιμημένους, τότε θα στηθούν και οι φούρνοι για ανθρώπους.

  
Όπως δεν μπορεί να δεχτεί να κηδέψει ανθρώπους που θέλουν να καούν, ανθρώπους που έχουν κάνει πολιτικό γάμο, ανθρώπους που έχουν αρνηθεί το βάπτισμα τους. Και βέβαια όταν λέμε δεν κηδεύει και δεν τελεί μνημόσυνα σε όσους θέλουν να καούν, τότε δεν δικαιούνται κάποιοι να μιλούν για κέρδη της Εκκλησίας που εμποδίζουν τους πυρόφιλους, να κάψουν και να καούν.


Ναι δεν δικαιούνται, όταν μάλιστα οι περισσότεροι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι από όταν η νόμω κρατούσα πολιτεία κατέλαβε τα χριστιανικά κοιμητήρια, και τα έθεσε υπό την διοίκησή της, καταργώντας τον κοινοτικό - ενοριακό χαρακτήρα τους, και βάζοντας την συναλλαγή στην ζωή των πενθούντων, αυτά τα χρήματα είναι όλα των Δήμων.


Προσωπικά εδώ και χρόνια υπέδειξα τόπο δημιουργίας Β' Κοιμητηριού και κλιβάνου στην Ηλιούπολη. Μάλιστα ενώ ο τόπος θα μπορούσε να ικανοποιήσει και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου για μη κοινό χώρο, σίγουρα θα βρεθούν οι ζώνες Υμηττού και άλλες ιστορίες αδυναμίας, για να κρατήσουν τα πράγματα ως έχουν.


Από αυτά και μέχρι τότε, μη χάνετε το χρόνο σας, φορτώνοντας τις ευθύνες στους παπάδες.





 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ








 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

JOY > FLOWERS > ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ> ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ > ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ > ΓΑΜΩΝ> ΒΑΠΤΙΣΗΣ EAK > SERVICE: ΕΑΚ > ΈΚΔΟΣΗ > ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ > ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ > ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ > ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ > ΧΡΗΣΤΟΣ> ΤΑΣΟΣ > ΔΗΜΗΤΡΗΣ > KORILLIS > COMPUTING > LAPTOP >TAMPLETS > SMART > SMARTPHONE> SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια