ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ολονύχτιο θρίλερ με την λάσπη και τους χείμαρρους στην Μάνδρα [εικόνες]


Ασχημες μνήμες ξυπνά η σημερινή κακοκαιρία στην Μάνδρα Αττικής λίγους μήνες μετά την τραγωδία του περασμένου Φθινοπώρου.




Οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά μετά την ισχυρή βροχόπτωση και δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση, καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας.

Η Πυροσβεστική, στις περιοχές Μανδρα- Μέγαρα -Ν. Πέραμος Αττικής, έχει δεχτεί συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.


Επιχειρούν 50 Πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.


Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού. Μάλιστα για τις επόμενες ώρες υπάρχει φόβος για επιδείνωση του καιρού που θα προξενήσει μεγαλύτερα προβλήματα.




Εν τω μεταξύ,  διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε σημεία των παλαιών εθνικών οδών Αθηνών – Θηβών και Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στη Μάνδρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην π.ε.ο Αθηνών – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών – Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Μαγνησία
Άνοιξαν οι ουρανοί από νωρίς το πρωί στην πόλη του Βόλου και σε ολόκληρη τη Μαγνησία, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Τεράστια προβλήματα, όμως, έχει προκαλέσει η νεροποντή στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Εγκλωβίστηκε ζευγάρι σε αυτοκίνητο
Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης των δυο ατόμων, καθώς το νερό είχε φτάσει ως την πόρτα του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, λίγη ώρα αργότερα, το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε σώο από το αυτοκίνητο.


Σύμφωνα με τον διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ κ. Βλόντζο, η υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για διασώσεις και απάντληση υδάτων από σπίτια. Ήδη, έχουν απεγκλωβιστεί τρεις οικογένειες και ευτυχώς δεν κινδυνεύει κανείς. Επίσης, έχει ενημερωθεί η Πυροσβεστική της Περιφέρειας ώστε να στείλει ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Ουσιαστικά, τα Κανάλια είναι αποκομμένα από την υπόλοιπη Μαγνησία καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στο χωριό.

Το σκηνικό του καιρού «ντύνουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιοχές συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμους.

Σύμφωνα με τη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη (28/6). Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα θα επηρεάσουν:

Την Τετάρτη, 27 Ιουνίου

Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου

Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.










 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

JOY > FLOWERS > ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ> ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ > ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ > ΓΑΜΩΝ> ΒΑΠΤΙΣΗΣ EAK > SERVICE: ΕΑΚ > ΈΚΔΟΣΗ > ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ > ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ > ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ > ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ > ΧΡΗΣΤΟΣ> ΤΑΣΟΣ > ΔΗΜΗΤΡΗΣ > KORILLIS > COMPUTING > LAPTOP >TAMPLETS > SMART > SMARTPHONE> SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια