ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

H κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση φόρων και αύξηση εισοδημάτων για να «παρηγορήσει» τους πολίτες για το... Μακεδονικό

Είναι σαφές ότι η προεκλογική περίοδος ουσιαστικά ξεκινάει από τώρα, είτε οι εκλογές γίνουν τον Μάιο του 2019 είτε εξαντληθεί η τετραετία καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσες αυξήσεις στους μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ενώ παράλληλα σχεδιάζει και μείωση του φόρου εισοδήματος που θα επιφέρει κέρδος για τους φορολογούμενους έως και 400 ευρώ τον χρόνο.



Φυσικά είναι μια προσπάθεια να αλλάξει το βαρύ κλίμα κατά της κυβέρνησης μετά τα όσα έγιναν στο Μακεδονικό ζήτημα και την υπογραφή εκχώρησης της Μακεδονίας όπως και των ιστορικών δικαιωμάτων της.

Θεωρούν στην κυβέρνηση ότι με λίγα ευρώ στην τσέπη του φορολογούμενου θα ξεχαστεί η επαίσχυντη αυτή συμφωνία.

Όλα αυτά θα προκύψουν με την διάθεση ενός αρκετά μεγάλου πακέτου ύψους 700.000.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί από το υπερπλεόνασμα του 2019.

Έτσι λοιπόν στην κυβέρνηση προσανατολίζονται να μειώσουν την εισφορά αλληλεγγύης δηλαδή να μειωθούν οι συντελεστές για τα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ. Τότε μισθοί και συντάξεις αυτόματα θα αυξηθούν, καθώς η μηνιαία παρακράτηση θα μειωθεί.

Το βασικότερο όμως είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή στην κλίμακα φορολόγησης φυσικών προσώπων. Είναι κάτι το οποίο η κυβέρνηση διαρρέει εδώ και έξι μήνες τουλάχιστον, ότι ο συντελεστής θα μειωθεί από το 22% που είναι σήμερα στο 20% για τα εισοδήματα ως 20.000 ευρώ.

Η φοροελάφρυνση που θα προκύψει θα είναι της τάξης έως και 400 ευρώ για τους φορολογούμενους.

Και οι δύο παρεμβάσεις στη φορολογία έχουν σχεδιαστεί για το 2020, ωστόσο το επιτελείο της κυβέρνησης μελετά να τις φέρει νωρίτερα, το 2019, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν μέχρις ενός σημείου τις μειώσεις που θα υποστούν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο οι συνταξιούχοι, αλλά και τις απώλειες από τη μείωση του αφορολόγητου.

Βέβαια στην κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι στο τελευταίο Eurogroup δέχτηκαν την απαίτηση των δανειστών να κάνουν τους γνωστούς ελέγχους ανά τρίμηνο για τις επόμενες δεκαετίες...

Η χώρα θα σταματήσει να ελέγχεται όταν θα έχει αποπληρώσει το 75% των δανείων. Έχουμε πολλά χρόνια... κωπηλασίας μπροστά μας.


Πάντως οι κινήσεις αυτές ακόμα και σε επίπεδο ευχών, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις εκλογές που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς το πολύ εντός 15 μηνών και το κλίμα θα επιχειρηθεί να αντιστραφεί από τώρα αν και η κατάσταση πολιτικά είναι πλέον... μη αναστρέψιμος (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου)










 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

JOY > FLOWERS > ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ> ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ > ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ > ΓΑΜΩΝ> ΒΑΠΤΙΣΗΣ EAK > SERVICE: ΕΑΚ > ΈΚΔΟΣΗ > ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ > ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ > ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ > ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ > ΧΡΗΣΤΟΣ> ΤΑΣΟΣ > ΔΗΜΗΤΡΗΣ > KORILLIS > COMPUTING > LAPTOP >TAMPLETS > SMART > SMARTPHONE> SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια