ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ. Εκπληκτικά πλάνα! Το μεγαλύτερο «ματωμένο φεγγάρι» από το Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.Τι λένε οι θρύλοι. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το μεγαλύτερο «ματωμένο φεγγάρι», τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα, παρακολουθούμε απόψε,


Παρασκευή 27 Ιουλίου στον ουρανό της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη NASA, το εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο θα είναι ορατό....
σχεδόν σ’ ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη νοτιοανατολική Ασία και Ινδία, όχι όμως στη Βόρεια Αμερική.



Το φαινόμενο του μεγαλύτερου «Ματωμένου Μεγγαριού» αυτού του αιώνα εκτυλίσσεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. 

 Το «Ματωμένο Φεγγάρι» είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης, καθώς ο φυσικός δορυφόρος του πλανήτη περνά στη σκιά της Γης.  

Στους αρχαίους πολιτισμού το συνέδεαν με μεγάλες καταστροφές και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση της καταστροφής στις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής. 

 Το «ματωμένο φεγγάρι» θεωρείται από κάποιους Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας. 

Στην Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής». 

 Οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα. Το 1493, ήταν ο διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας, που άλλαξε εξ ολοκλήρου την πληθυσμιακή κατανομή της Ευρώπης.  

Η επόμενη Τετράδα πραγματοποιήθηκε το 1949, ταυτόχρονα με την ίδρυση της κράτους του Ισραήλ.  Η τελευταία παρατηρήθηκε πολύ πιο σύντομα απ’ ότι ανέμεναν οι επιστήμονες, το 1967, την ίδια περίοδο με τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών. 

 Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η τετράδα έχει σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας: «Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. 
Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει». 

 Η λατρεία της σελήνης είναι διαδεδομένη σε πολλές θρησκείες, όπου τo κυκλικό σχήμα της συνδέεται συχνά με τους ρυθμούς της ζωής.

 Αυτή η συμβολική αντίληψη καταγράφηκε στους αρχαίους αιγυπτιακούς πολιτισμούς, μεταξύ άλλων, και οι μηνιαίοι κύκλοι του χρησιμοποιήθηκαν από τους ειδωλολάτρες για να ενισχυθεί η μαγεία.  

Στο Ισλάμ το φεγγάρι θεωρείται ότι είναι ένα από τα δύο σημάδια του Αλλάχ, μαζί με τον ήλιο. Μια έκλειψη θεωρείται υπενθύμιση της «Ημέρας της Κρίσεως» και ως εκ τούτου είναι αφιερωμένη στην προσευχή και στον Αλλάχ.  

Ο Άντριου Φάμπιαν, καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εξηγώντας το φαινόμενο είχε αναφέρει μιλώντας στο Reuters πως «αποκαλείται ματωμένο φεγγάρι γιατί το φως του ήλιου περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης στον δρόμο για τη σελήνη και η ατμόσφαιρα της Γης το κάνει κόκκινο όπως ο ήλιος όταν δύει γίνεται κόκκινος».


Δείτε πώς ανέτειλε απόψε το φεγγάρι στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο:






Εικόνες: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ





ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες # Γλώσσες # Φροντιστήρια # Ξένων # Γλωσσών # Κέντρα # Ηλιούπολη #  Αργυρούπολη ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ # Παιδικοί # Σταθμοί # Ιδιωτικά # Εκπαιδευτήρια # Κέντρα  SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.)#ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ # ΓΛΥΦΑΔΑ # ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ  GREEK EUROPEAN FUTURE ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ TOEIC, TOEFL, IELTS   ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40, 210 9642517 ,210 9633832 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΚΕΡΑΝΗ #ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ  KSPORTS CLUB «KALOUDIS SPORTS CLUB» 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ (ΤΣΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ): Εδώ και 24 χρόνια βάζουμε βάσεις στην σύγχρονη παιδεία ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Ε.Β.Ε Το Ιδιαίτερο: FUN2LEARN - ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια