ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ Ψυχολόγος: Αποκλειστική Συνέντευξη ο ρόλος μου και οι θέσεις μου στην σημερινή κοινωνία


Καλησπέρα σας κυρία Ντολαπτσή (Τιτή) Θεοτόκη  .Στην πρόοδο και την δράση σας ξεχωρίσαμε κάποια σημαντικά στοιχεία.


Θέλουμε λοιπόν με την παρακάτω συνέντευξη να μας δώσετε περισσότερες διευκρινήσεις για το ρόλο, την προσφορά αλλά και τον λόγο που σας οδήγησαν να προβείτε σε αυτού του είδους τις ενέργειες, ενώ παράλληλα ως ψυχολόγος να μας πείτε την γνώμη σας για ότι συμβαίνει στην χώρα μας εν καιρώ μνημονίου.

Πρόσκληση στην Πρόληψη με Δήμο Αμαρουσίου

ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ:  Κυρία Θεοτόκη(Τιτή)Ντολαπτσή θα θέλαμε αρχικά με λίγα λόγια να μας πείτε ποια είναι η Τιτή, ο άνθρωπος και η επαγγελματική του πορεία;


ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ: Γεννήθηκα στο Δοξάτο Δράμας , είμαι παιδί αγροτικής  οικογένειας που μετανάστευσε στην Γερμανία σε ηλικία 15 ετών .

Όσο ήμουν στην Γερμανία όμως,  ο νόστος της επιστροφής στην πατρίδα μου που τόσο αγαπώ ήταν μονίμως στην σκέψη μου. 

Έτσι μετά την επιτυχή συμμετοχή μου στις Πανελλήνιες πραγματοποίησα το όνειρο μου επιστρέφοντας για σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης  από όπου αποφοίτησα το 2000. 

Στην συνέχεια άσκησα το επάγγελμα της ψυχολόγου, κάνοντας ταυτόχρονα το μεγάλο βήμα εισόδου στον τομέα των επιχειρήσεων στον χώρο  της υγείας και  της πρόληψης. 

Το 2007 παντρεύτηκα τον σύζυγό μου και μαζί αποκτήσαμε 3 υπέροχα παιδιά. 

Παράλληλα, η ευαισθησία μου στα αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση στην κοινωνία μας, με προβληματίζουν και ενισχύουν την θέληση μου να προσφέρω και να δραστηριοποιηθώ ευρύτερα, και κάπως έτσι πήρα την πρωτοβουλία για την δημιουργία του σωματείου «Πρόσκληση στην πρόσληψη » και τις ομώνυμες δράσεις που πραγματοποιούμε διακριτικά και αποτελεσματικά, εδώ και καιρό .

Τιτή Ντολαπτσή & οι εθελοντές της Πρόσκλησης στην Πρόληψη μαζί με τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, την Δημ.Σύμβουλο Κωνσταντίνα Γκόνη και τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Διαμαντή


 ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ:  Από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο αλλά και από δημοσιεύσεις σε εφημερίδες  έχουμε διαπιστώσει μια πολύ μεγάλη ποικιλία Δράσεων – προσφοράς στον πολίτη.Από πού ορμώμενη κάνατε πράξη ένα τόσο δύσκολο αλλά και επίπονο έργο;;;


ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ: Η  χώρα μας τα  τελευταία χρόνια διανύει μία  πρωτοφανή οικονομική κρίση σε διάρκεια και ένταση, σε σχέση με κάθε άλλη που βίωσε στην πρόσφατη ιστορία. 

Οι συνέπειες  αυτής της κρίσης βιώνονται  με επώδυνο τρόπο από την  πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών,  μέσα από ένα φάσμα κοινωνικών επιπτώσεων  που  ξεκινούν από την   επιδείνωση του βιοτικού  επιπέδου, την οικονομική  αβεβαιότητα και την ψυχολογική  ανασφάλεια μέχρι την ανεργία και την φτωχοποίηση, μεγάλων στρωμάτων της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης. 

Σε αυτή την  πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα  κατάσταση,  η μεγάλη υστέρηση έως και απουσία της πολιτείας να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο είναι εμφανέστατη. Το κενό λοιπόν αυτό που έχει δημιουργηθεί, πρέπει να καλυφθεί και δόξα το θεό ακόμα υπάρχουν συμπολίτες μας που και μπορούν και νοιάζονται αρκετά για να προσφέρουν σε αυτό. 

Προσωπικά από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, συγκινούμαι και δραστηριοποιούμαι για να βοηθώ συνανθρώπους μου που βρίσκονται σε δυσχέρεια και ανάγκη.  

Σήμερα περισσότερο είμαι περήφανη που συμμετέχω και εγώ στην συνολική προσπάθεια που γίνεται από πρόσωπα και φορείς  προκειμένου να  γίνονται δράσεις με απώτερο σκοπό να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας που υποφέρουν, να τους εμπνεύσουμε πάλι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και να προσφέρουμε έμπρακτη αλληλεγγύη εκεί που πραγματικά  υπάρχει ανάγκη. 

Άλλωστε, ανήκω σε αυτούς που ΄πιστεύουν  ότι η  προσωπική μας ευτυχία  μεγαλώνει ανάλογα  με την προσφορά μας, υλική και ψυχική,  στους  συνανθρώπους μας.
 
 Πρόσκληση στην Πρόληψη με Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, παρ.ΝΙΦΗΜ

ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ:  Έχετε βρει συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια από τον κόσμο αλλά και τους φορείς όπου απευθυνθήκατε;;;


ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ: Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε καθημερινά ότι υπάρχουν πολλοί συνανθρωποί μας που είναι  ευαισθητοποιημένοι με το θέμα και με μεγάλη προθυμία ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και συμμετέχουν στις δράσεις προσφοράς μας. 

Οι άνθρωποι αυτοί πολύτιμοι συνεργάτες , είναι ιατροί  όλων των ειδικοτήτων, επαγγελματίες,  απλοί πολίτες  που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους προκειμένου να ανακουφίσουν συμπολίτες μας που βιώνουν έντονα την κρίση και κάθε μέρα αντιμετωπίζουν σημαντικά  προβλήματα ακόμα και το ζήτημα της επιβίωσης. 

Εδώ θέλω να τονίσω την πολύ σημαντική στήριξη που έχουμε από την Εκκλησία μας που παραδοσιακά στέκεται αρωγός σε κάθε στιγμή ανάγκης της ελληνικής κοινωνίας, όπως όλοι γνωρίζουμε.

 Έτσι και σήμερα μέσα από ένα μεγάλο εύρος δράσεων , όπως χορήγηση γευμάτων και τροφίμων , προσφορά υγειονομικών και φαρμάκων, η Εκκλησία επιτελεί ένα σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο σε αρκετές χιλιάδες οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη. 

Συνολικά είμαι πολύ αισιόδοξη ότι παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε η κρίση θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα αναδείξει την σημασία και την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, που δυστυχώς είχαμε αμελήσει για κάποια χρόνια.
 Πρόσκληση στην Πρόληψη με ΣΑΣΑΔΑ-Αιγάλεω

ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ:   Βρίσκεστε κοντά σε κάποια ιδεολογία που εκφράζει της πολιτικές σας  σκέψεις; Είσθε δηλαδή πολιτικοποιημένη ως άτομο μέσα στην κοινωνία;;;

ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ: Όπως προείπα, πάντα είχα ένα έντονο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των  συμπολιτών μου, την αποτελεσματικότητα του κράτους για την αντιμετώπιση τους και την διασφάλιση του Προνοιακού χαρακτήρα που πρέπει αυτό να έχει ως εγγυητής της απαραίτητης κοινωνικής συνοχής που οφείλει να έχει κάθε σύγχρονη κοινωνία που θέλει να ευημερεί. 

Είναι φυσικό λοιπόν μέσα από αυτή τη συλλογιστική να αναπτύξω πολιτική σκέψη και άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω μου και πως αυτά μπορούν να βελτιωθούν. 

¨Ετσι τα τελευταία χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική επιλέγοντας την Νέα Δημοκρατία ως πολιτικό κόμμα που εκφράζει καλύτερα τις απόψεις μου για την πολιτική και την διακυβέρνηση που αξίζει η χώρα μου, καθώς και τον Πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη ως μελλοντικό πρωθυπουργό της, ένα σύγχρονο συγκροτημένο ηγέτη που εκφράζει έναν μετριοπαθή, επίκαιρο και ευρωπαϊκό πολιτικό λόγο.

 
Προσφορά αναπηρικό αμαξίδιο στο ΣΥΔ Κόκκορη και Ψαραύτειο


ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ: Το τελευταίο διάστημα αντικρίζουμε μία πλειάδα από εγκληματικές ενέργειες σε όλες τις περιοχές της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Θεωρείτε πως αυτό είναι δείγμα ενός σαθρού πολιτικού συστήματος όπου ο τραμπουκισμός πρεσβεύει το τελευταίο διάστημα……΄Θα θέλαμε την γνώμη σας ως ψυχολόγου;;;


ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ: Πράγματι, τις τελευταίες μέρες όλοι οι πολίτες παρακολουθούμε την εντονότατηέξαρση φαινομένων βίας και ανομίας όχι μόνο στο λεκανοπέδιοαλλά και σε όλη την ελληνικήεπικράτεια.

Οι πόλεις μας έχουν παραδοθεί στο έλεος αναρχικών , αντιεξουσιαστών και του Ρουβίκωνα. 

Το ανησυχητικόβέβαια είναι η διαπίστωση ότι όλα γίνονται με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης και την αδιαφορία της στην αντιμετώπισηαυτών των φαινομένων. 

Με τις πρακτικές της καταλύεται το κράτος δικαίου και αποδυναμώνεται το αίσθημαασφάλειας των  πολιτών 

Ως εδώ όμως. Οι πολίτες, δεν ανέχονται πλέον το καθεστώς της ανομίας που έχει επιβληθεί..

Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει  τις επιχειρησιακές δυνάμεις για την καταστολή αυτών των περιπτώσεων . Εκείνο που της λείπει είναι η πολιτική κάλυψη να επιτελέσει την αποστολή της.

Προσφορά ορών κ φαρμάκων στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσ_χατου


ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ:  Βουλή: Ποια η γνώμη σας για το σύμβολο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών στην ανατροφή και το μεγάλωμα παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ;

ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ: Σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα θα πρέπει όλοι πρωτίστως να είμαστε προσεκτικοί τόσο  στις δημόσιες τοποθετήσεις μας όσο και στις ενέργειες μας. Ότι έχει να κάνει με την παιδική ψυχή έχω μάθει να το αντιμετωπίζω  πάντα με αγάπη και με απόθεμα ευαισθησίας γιατί είμαι και η ίδια μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων.

Στην προκειμένου περίπτωση, θεωρώ αφενός ότι η  ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον θεσμό της οικογένειας με τα βασικά πρότυπα της μητρότητας και πατρότητας,  βάσει των οποίων, όλοι εμείς έχουμε γαλουχηθεί και μεγαλώσει.  

Αφετέρου, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι  κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από το κάθε παιδί την δυνατότητα να μεγαλώσει με τα πρότυπα που η ίδια η κοινωνία μέσα στην οποία θα ζήσει  , αποδέχεται.  

Αν συμβεί αυτό,  το ίδιο  παιδί θα στιγματιστεί αρνητικά από τον κοινωνικό του περίγυρο και θα περιθωριοποιηθεί , κάτι που εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα ποτέ να συμβεί.

 
Αντώνης Μποταϊτης, Τιτή Ντολαπτσή, Παναγιώτης Αλειφέρης
ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ: Συμμετείχατε στις Δράσεις  για το όνομα της Μακεδονίας.Πως βλέπετε την πορεία και την εξέλιξη;;;


ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ: Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να δεσμεύσει την χώρα  μας σε μία συμφωνία έκτρωμα -θα τολμήσω να πω-  και αυτό το έπραξεφυσικά δίχως τη σύμφωνηγνώμη του ελληνικού λαού . Τα πολυπληθήσυλλαλητήρια και τα πρόσφαταεπεισόδια την ημέρα της υπογραφής στις Πρέσπες το  καταμαρτυρούν. 

Η λύση που υιοθετήθηκε και δόθηκε στο σκοπιανό είναι η χειρότερή που μπορούσε  να επιτευχθεί.Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και δήθεν «Μακεδονική» γλώσσα και αυτή η παραχώρηση έχει την υπογραφή τόσο του κ Τσίπρα όσο και του εταίρου του στην κυβέρνηση   κ. Καμμένου, ο οποίος  ας μην ξεχνάμε, καταψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ και οδήγησε τα πράγματα στην γνωστή εξέλιξη  της συμφωνίας των Πρεσπών .Φοβάμαι όμως   ότι,  έτσι όπως είναι διατυπωμένη η εν λόγω συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα που δύσκολα στο μέλλον θα ανατραπούν.

Στο ξεπούλημα της ιστορίας μας , της γλώσσας μας και της εθνότητας μας οι ευθύνες  που αναλογούν στους ιθύνοντες είναι μεγάλες και αποκλειστικές.
 
Χρήστος Ζούνης-Καρδιολόγος, Τιτή Ντολαπτσή, Κωνσταντίνα Γκόνη-Δημοτική Σύμβουλος
ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ:  Τέλος, θα ήθελα να σας ρωτήσω ως γυναίκα πως βλέπετε τον ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία…. Ευκαιρίες, οικογένεια, μπούλιγκ, σταδιοδρομία.


ΘΕΟΤΟΚΗ (ΤΙΤΗ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ: Σήμερα η  χειραφέτηση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι δεδομένη. 

Από  την άλλη,  αυτό έχει γίνει με ένα μεγάλο κόστος για τις γυναίκες,  αφού πλέον καλούνται να ανταποκριθούν σε περισσότερους ρόλους, με αυξημένες απαιτήσεις σε καθημερινή βάση, δοκιμάζοντας τόσο τις σωματικές όσο και τις ψυχικές αντοχές τους, στην οικογένεια και στο εργασιακό περιβάλλον τους. 

Ειδικότερα στο τελευταίο η κρίση και οι έντονα ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν, μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε εργασιακό εκφοβισμό, σεξισμό και διακρίσεις, σε βάρος του «αδύνατου φύλου».

 Σε αυτή την νέα εργασιακή πραγματικότητα  ο ρόλος της πολιτείας πρέπει να είναι διακριτός, άμεσος και αμείλικτος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά κάθε διάκριση σε βάρος των γυναικών, για να εξασφαλίσει την απαραίτητη δικαιοσύνη και ισονομία στην κοινωνία μας, απαραίτητα συστατικά για την  διατήρηση της συνοχής της.


Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 66 ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια