ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο Ντιμιτρόφ το φωνάζει όπως και ο Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε την μακεδονική γλώσσα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΟΡΟΣ «ΒΟΡΕΙΑ»


«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans.




Επιπλέον, υποστήριξε ότι «καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να διακρίνουμε επαρκώς και σε ικανοποιητικό βαθμό το τι εννοούμε Μακεδονία εδώ στην ΠΓΔΜ και τι εννοούν Μακεδονία εκεί στην Ελλάδα. Οι Έλληνες έκαναν λιγότερα, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι γι’ αυτούς, αλλά και πάλι πρόκειται για έναν δύσκολο συμβιβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνουμε ότι λίγες ώρες μετά την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πανηγυρίζει αποκαλώντας την χώρα του «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία» όπως ορίζει η συμφωνία των Πρεσπών!

Αυτό που έγινε την Τετάρτη στο ΝΑΤΟ είναι η ήττα και το σκίσιμο των όσων είχε κερδίσει η Ελλάδα με τον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι, αφού η Συμμαχία κάλεσε τα Σκόπια για ένταξη «μόλις επιτευχθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος, εντός του πλαισίου του ΟΗΕ».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο:

«Το 2008, στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να ενταχθεί στη Συμμαχία, με το που υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων πάνω στη λύση της ονομασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να καλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στη Συμμαχία μας. Προϋπόθεση για μια επιτυχημένη κατάληξη της διαδικασίας ένταξης είναι η πλήρης εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τη συμφωνία για το όνομα διαδικασιών».

Λίγες ώρες μετά, ο Ζόραν Ζάεφ ήρθε να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στην ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύοντας πως μόνο αυτός είναι κερδισμένος από την συμφωνία των Πρεσπών. «Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της προεδρίας των Σκοπίων η γνωστοποίηση της πρόσκλησης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Ζάεφ.

Σε αυτή την εκδήλωση ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «με την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να στείλουν πρόσκληση στη χώρα μας, η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ γίνεται μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει».


Πρωτοφανές: Με δύο γραμμές η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για το Σκοπιανό

Αυτά συμβαίνουν, όμως, όταν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με προχειρότητα. Η Συμφωνία των Πρεσπών κατέρρευσε με το που υπογράφηκε και κατ επέκταση δημιουργούνται τετελεσμένα που δύσκολα ανατρέπονται.

Σε αυτό συμβάλλει και η συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατάφερε να δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου εικόνα, Τσίπρας και Καμμένος να περιδιαβαίνουν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ εκφράζοντας παντελώς διαφορετικές απόψεις!

Από την μία είχαμε τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται τα συγχαρητήρια των συμμάχων για την «επίλυση» στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ με τον Γενικό Γραμματέα μάλιστα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ να αναφέρει πως: «ξεκινούν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, αλλά χρειάζεται η ολοκλήρωση όλων των εθνικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του συντάγματος της χώρας, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας».

Από την άλλη έχουμε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνάς σε μία τελείως διαφορετική γραμμή. Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά αντίθετος με την Συμφωνία των Πρεσπών εκτιμώντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να περάσει από την ελληνική Βουλή.

Κατά τις αναφορές του Πάνου Κάμμένου «η συμφωνία δεν πρόκειται να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή στην Ελλάδα, καθώς η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχεται τον όρο ‘’Μακεδονία’’»και συνέχισε λέγοντας «δεν πιστεύω ότι μπορεί να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και να εγκριθεί από τη Βουλή. Θα συνεχίσουν να συλλέγουν προσκλήσεις, ίσως βγάζουν και φωτογραφίες αλλά όσο χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία θα είναι εκτός ΝΑΤΟ. Όσο δεν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, δεν θα έχουμε εκλογές» υποστήριξε σε συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος υπονοώντας ότι όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή θα προκαλέσει εκλογές.





ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες # Γλώσσες # Φροντιστήρια # Ξένων # Γλωσσών # Κέντρα # Ηλιούπολη #  Αργυρούπολη Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ # Παιδικοί # Σταθμοί # Ιδιωτικά # Εκπαιδευτήρια # Κέντρα  SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.)#ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ # ΓΛΥΦΑΔΑ # ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ  GREEK EUROPEAN FUTURE ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ TOEIC, TOEFL, IELTS   ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40, 210 9642517 ,210 9633832 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΚΕΡΑΝΗ #ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ  KSPORTS CLUB «KALOUDIS SPORTS CLUB» 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ (ΤΣΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ): Εδώ και 24 χρόνια βάζουμε βάσεις στην σύγχρονη παιδεία ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Ε.Β.Ε Το Ιδιαίτερο: FUN2LEARN - ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ #

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια