ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου στο Γκολφ της Γλυφάδας

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ιερού Παρεκκλησίου ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Γκολφ Γλυφάδας)




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
25η Οκτωβρίου Πέμπτη 2018,

Ώρα 18:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γλυφάδας κ.κ. Παυλου.

26η ΟκτωβρίουΠαρασκευή

Ώρα 7:00 Όρθρος – Πανηγυρική Θ. Λειτουργία


Ώρα 17:30 Μεθεόρτιος Εσπερινός

Το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στο κέντρο του γηπέδου γκολφ, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Το παρεκκλήσι υπάγεται στον Ιερό Ναό των Αγίων και Ισαποστόλων Κωσταντίνου και Ελένης, μητροπολιτικός ναός της Γλυφάδας.
Το παρεκκλήσι του Αγ. Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου κάθε χρόνο είναι ανοιχτό για τους πιστούς.Την ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, πανηγυρίζει ο φερόνυμος ιερός ναός που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του γκολφ Γλυφάδας.
Την παραμονή τελείται Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και Ακολουθία της Αρτοκλασίας .Επακολουθεί η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου. Ανήμερα τελείται η εόρτιος Θεία Λειτουργεία.
Μυστήρια γάμου και βάπτισης γίνονται στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να τελέσουν το ιερό μυστήριο του γάμου η της βάφτισης θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της μητρόπολης (2108943405) και μετά στα γραφεία του γκολφ Γλυφάδας .
Επίσης ,οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χώρος είναι αγωνιστικός και για λόγους ασφάλειας τα μυστήρια ξεκινούν στις 19:00 μ.μ.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ναός θεμελιώθηκε στις 17 Αυγούστου το 1952.Η ανέγερση και κατασκευή της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε με την μέριμνα του ελληνικού στρατού αφού η τεράστια αυτή έκταση ήταν κάποτε χώρος στρατοπέδου. Αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή του Αντ/χου Σ.Ε.Μ. Οικονόμου Αλεξ. Καθώς και η συνεισφορά και βοήθεια των αξιωματούχων και των οπλιτών της σχολής .Δωρεές ακόμη από τον διευθυντή ΚΕ.Ε.Ε.Μ. Ταξίαρχου Μπισύλλα Κωνσταντίνου και επι Αρχηγού του Σ.Ε.Μ Στρατηγού Μανούσου Ιωάννη.
Για την κατασκευή του βοήθησαν με τις δωρεές τους, επιφανείς προσωπικότητες της εποχής ,όπως οι : Αλκιβιάδης Τατακης, Α.Ε Πειραικη Πατραικη, Γρηγόρης Δ.Παπαστράτης, Σπυρίδων Ν.Καρνέζης, Γεώργιος κ΄Αγγελική Διανιόλου-Τατάκη, Σοφία Ε.Σπάθα, Τζίμης Αλ.Τσίρης, Κωνσταντίνος Καραμανλής (Πρόεδρος της Δημοκρατίας),Σωτήρης Ν.Ρούσσος και Δημήτριος Ι.Σκλαβενίτης.











ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια